![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
inne kwestie, to promocja, reklama towaru jakim jest program, a to w Polsce nie istnieje, nie ma tego typu sytuacji na rynku... nikt sie tym nie zajal i stad sa takie niejasnosci... i beda, bowiem watpie aby w najblizszym czasie tym sie ktos zajal, rzad woli okradac szarego czlowieka do granic rozsadku niz promowac wlasne panstwo... widzisz interesy w tym kraju nie sa dla ludzi sa dla elity rzadzacej... chyba juz nic dodac nic ujac pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.08.2002
![]() |
|
|
|
#3 | |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() ps. tez zaczalem bawic sie linuxem w celach edukacyjnych. Narazie sie bawie.Chcialbym jakis kursik.Jest jakas stronka z poradami/kursem linuxa (wiem ze www.linuxroot.tk albo mandrake 9.2 jest prosty ale nie o to chodzi)
|
|
|
|
|
#4 | |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Tutaj jest ciekawe forum jakby co: http://www.linuxweb.cyb3r.org/index.php |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
cos na uspokojenie
>> http://republika.pl/podstep/naloty/
|
|
|
#6 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
wlasnie sie dowiedzialem ze w moim rodzinnym miescie Mikolowie zaczely sie kontrole, takze formatc, win2000 trial i sCHowalem Windowsa Do Piwnicy
![]() jesli okarze sie to fakem to dam znac
|
|
|
#7 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a to słyszeli? / zwrócić uwagę na końcówek
/Kiedy przyjda przeszukac dom, Ten, w który mieszkasz chlopie, Kiedy sprawdza twój CD-ROM, I na plytach nagrane kopie, Gdy pod drzwiami stana, i noca Nakazem w dloni w drzwi zalomoca - Wiesz o jaka im chodzi zbrodnie? Sciagales pliki Przez dwa tygodnie. Juz przed twym domem setki sa glin, Dokad uciekac? Chyba do Chin. A wszystko przez to, ze owe dane, Wprost z Ameryki byly pobrane Co czyni z ciebie kogos gorszego, Nizli morderce wielokrotnego... Kidys przyjda napewno pogrzebac ci w kompie moze sie zlituja, w co szczerze watpie, jak GROM w nocy przez dach sie wkuja, plyty polamia, save'y skasuja, pójdzie sie ***ac w Fifie kariera, znów w nfs'a startujesz od zera, choc w call of duty wojne wygrales, choc wiele nocy przez to zarwales, brak u nich skrupulów, litosci nie maja, za dyskutowanie zarobisz pala, nie pomoga placze ,ani lamenty caly twój hardware w foli zapiety, juz biurko puste, juz wiatrak mie chuczy moze mnie w koncu to cos nauczy, mijaja godziny, mijaja dni, chyba oszaleje, wciaz komp mi sie sni, dzwonie na paly, moze cos da sie zalatwic, jakis glina mówi: musze pana zmartwic, tutaj jest Polska, tu cuda sie dzieja, kompa pan oddal przebranym zlodziejom, jaki jest moral mojej definicji? profilaktycznie nie wpuszczaj policji...
|
|
|
|
#8 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a nie prościej torrentem? tez idzie jak burza
pozdro
|
|
|
|
#9 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cytat z onetu:
Policjant prosi o radę Pomóżcie , proszę. Pracuję na Komendzie dopiero od miesiąca. Szef kazał mi napisać jakiś paniczny komentarz o nalotach w lubuskiem, na wzór tych, które pisali moi koledzy. Przejrzałem wszystkie ich posty na tej liście i dochodzę do wniosku , że są trochę bez sensu. Czy ktoś mógłby mi poradzić, jak napisać taki post, żeby wszystkim w pięty poszedł i żeby nasza Komenda w końcu dostała z Microsoft ten wymarzony komputer. Dziękuję |
|
|
|
|
|
#12 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
proste podzwon po znajomych i powiedz ze masz cynk nt. nastepnych nalotow i zeby sCHowali Windowsa Do Piwnicy
|
|
|
#13 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
oj splaszczyles jak tylko sie dalo...
osobiscie za sukces uwazam uproszczenie instalacji do minimum - dokumentacje owszem warto poczytac - ale do firewalla (ktory i tak jest niezbedny, czy do antywirusa) zeby cie te spaje juz nie martwily wogole - zreszta sprawa spajow jest uwazam demonizowana - patrze sobie w logi mojego outposta i nie widze ZADNEGO przypadku zeby program (lub windowsowy proces) laczyl sie wtedy kiedy ja go o to nie prosze (unikam stron xxx i programow p2p - czyli 95% zagrozen) owszem - linuks jest fajny - pod warunkiem ze ktos ma potrzeby statystycznej sekretarki - jesli przychodzi do czegokolwiek wiecej (co nie jest administracja siecia) to linuks odpada - obrobka muzyki? wyciaganie dziwkeu z teledykow? edycja obrazow? zapomnij... no i jesli dobrze pamietam to ciagle nie ma feurio pod unixy co do IE.. a co to jest IE? czy ktokolwiek kto zainstalowal sobie opere spojzal choc raz pozniej na IE? polowa dziur w systemie znika keidy przestaje sie tego g... uzywac ms jest be - zgadzam sie z tym - ale nie mozna pokazywac alternatywy w linuksie - bo ten jeszcze dluga taka alternatywa nie bedzie - zwlaszcza ze wiele osob nie widzi ze 'kompilowanie programow' to jest stanowczo za duzy hardcore dla 99% userow co z tego ze ten 1% ma sie za bogow skoro nikogo innego to nie obchodzi? ja bym sie przesiadl na linuksa z radoscia - choc w2k mam legalne i dobrze mi z nimi - ale ze studiow bym wylecial - polowy programow ktorych MUSZe uzywac na unixy nie zrobiono...
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Coz, oczywiscie jest w tym czesc prawdy mianowicie to ze faktycznie jest to w swietle prawa pewien rodzaj ... nie zupelnie kradziezy co moze nie spelnienia powinnosci zaplaty, tak czy siak bedacy wykroczeniem przeciw autorom. BD: cale szczescie nie estes zadnym sedzia, bo chlopie, jezeli wg Ciebie zbrodnia elektronicznej kradziezy i napad z bronia w reku sa rowno ciezkimi , to nieciekawie u Ciebie z poczuciem sprawiedliwosci chyba
![]() Nie nalezy jenak zapominac ze takie np ceny plyt w Polsce naleza do najwyzszych cen w Europie! (o ironio!)... nie wydaje mi sie to ani troche w porzadku... Chociaz wiele osob jespem pewien ma w tylku to ile kosztuje plyta bo w koncu za darmo to za darmo ja bylbym sklonny po rozsadnej cene kupic produkt ktory na to zasluguje... Poza tym inwestowanie w ciemno grubej kasy w gry i programy to chyba kiepska perspektywa, bo nie wszysko ma wersje demo/trial/shareware czy whatever Pozdro Q.
|
|
|
#15 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jesli nie lubisz operki (a to blad - a paranoja 'reklam' mnie dziwi) to zainstaluj mozille - tam reklam nie ma... [zreszta ja nie napisalem zeby instalowac opere
] i tez bedzie dobrze - userzy mozilli i opery zyja w zgodzie - tu wybor jest kwetia tylko gustu - IiiEee! KaaGieeBeeelinuks spelnia wymagania statystycznej sekretarki - ale do prawidlowej pracy wymaga umiejetnosci i doswiadczenia statystycznego supervisora - tej opini (i tego ze jest prawdziwa) nie zmienisz - to moze zrobic tylko ktos kto wypuszcza kolejne mutacje jadra pingwinka - niestety do glowy im nie przychodzi ze 'myslenie' [czesto zbedne!] warto jednak wyeliminowac z miejsc gdzie nie jest ono potrzebne - ale nie! skad! ma byc 'pro' - no i smiesznie jest jak czlowiek chce sobie gadu pod linuksa zalozyc i dostaje sourcecode... wiem ze sa paczki i 'execi' - ale jedna taka wpadka i user mowi linuksowi NARA moj sys startuje w 13 sekund od momentu nacisniecia guzika (lacznie z podlaczeniem do dyskow zdalnych i odpaleniem netu) do rejestru nwet nie zajzalem - powylaczalem kilka zbednych uslug, stacje dyskietek i pare urzadzen systemowych - to samo mozna zrobic w linuksie - tylko ze tam sie to madrzej nazywa i robisz to przy kompilacji jadra (szkoda tylko ze jak chcesz dodac nowy sprzet to nie zrobisz tego tak latwo jak w windowsie...) w2k kupilem jako oem z kompem - byla to decyzja bardziej mojego ojca niz moja (ja chcialem w98 do ktorego bylem juz przyzwyczajony) ale stalo sie - i bardzo mu wiele razy juz mu dziekowalem za wsparcie finansowe w tym momencie - mam spokoj i stabilny system ktory wybitnie dobrze wspolpracuje z moim sprzetem sarkazm o kupowaniu na rynku jest troche zbedny... zwlaszcza ze przemilczas fakt ze czesto inaczej sie nie da niz na windowsie - i ze o ile zjawisko to jest samo w sobie naganne to nic z nim przecietny user nie moze zrobic
|
|
![]() |
|
|