![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |||
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moze chodzi o sama chec posiadania albo pochwalenia sie koledze, ze ja mam wszystko W cywilizowanym swiecie jest cos takiego jak wersja edykacyjna. Chcesz sie pouczyc kup wersje edykacyjna. Wyobraz sobie, ze u nas rowniez cos takiego jest dostepne. Office koszuje np 300 zl - dla porownania wersja dla mnie kosztuje 2500 zl. Jest roznica? Jezeli nie chcesz wydawac kasy na wersje edukacyjne to masz cala game programow darmowych. Dzieki temu nie musisz okradac autora. Sam slusznie napisales, ze programy zostaly napisane w konkretnym celu - zarabianie grubej kasy. Wiec po co ci one? Znowu podam ci przyklad, moze teraz zrozumiesz. Na parkingu stoi super bryka, sportowa - 400 KM, super wyglad. Zostala zrobiona dla ludzi ktorzy maja kupe kasy i chce pojezdzic i sie pokazac. A ja chce sie tylko tym autem pobawic, sprawdzic w jakim czasie zajade i wroce do Krakowa (normalnie jade 16 minut moze tamto zajedzie w krotszym czasie). To co wsiadam, jade i hulaj dusza ... Tylko czemu jak mnie zlapa to mnie zamkna - ja tylko chcialem sie pobawic.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Gość
|
BD ja zgadzam sie z toba ze ludzie powinni nauczyc sie szanowac prawa autorskie bo sa duze korporacje ktore tylko mogly by byc wieksze i silniejsze ale niektorym firmom naprawde przydal by sie zastrzyk gotowki
pamietacie tych od system shock'a 1&2?? dlaczego nie uzjrze trojki?? moze gdyby ludziska ich szanowali to by im placili za ich produkty i moze team by sie nie rozpadl!!! mnie na przyklad denerwuje ze wszyscy na kompie musza miec office i inny komercyjny soft podczas gdy ten za free czasami jest o niebo lepszy - to tak jak z paskami u dresow jak ktos przegrywa cd to musi miec clone cd i nie patrzy na to ze w zyciu nie widzial na oczy oryginala tylko same cd-rki "klonuje" <lol> - ale clone_cd musi byc ![]() niektorzy ""komputerowcy"" to kretyni jak cholera ja tam mam winde tylko dla picu tego 2k3 a tak to jak windows to tylko 98se(mam licencje) a office to od trzech lat na kompie nie instalowalem nobo po co do mnie nie przyjda a jak przyjda to nic nie znajda bo nie mam ani jednej pirackiej plyty(powaga) a hd to mi niechcacy upadnie czy cos i jeszcze jedno kradzirz to kradzierz bez wzgledu czy to jest gra czy program czy media, a piractwo w rzeczywistosci to nie otwiera drogi tylko ja zamyka bo duzo ludzi nie tworzy bo wie ze i tak z tego nic nie bedzie mialo a w polsce wszyscy sa przywyczajeni zeby tylko cos za darmo capnac a moze tu kogos tam oszukac a moze sie nie skapnie ale nadejdzie ten dzien kiedy zapukaja i do waszych dzwi ludzie wy nie znacie umiaru |
![]() |
![]() |
#18 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
macie racje Panowie: okradamy autorow oprogramowania uzywajac nawet na prywatny uzytek wersji pirackich
jednak ceny produktow sa przystosowane do realiow zachodnich, gdzie np Windows w USA mozna kupic za mniej wiecej dzien, max dwa pracy - mi pensji ledwo na to starczy nie zawsze tez mozna uzywac darmowych zamiennikow - gdybym nie poznal Corela to bym nie pracowal tu gdzie pracuje - a jak sie go mialem nauczyc - isc na profesjonalny kurs, gdzie kupe siana bym zaplacil za znikoma dawke wiedzy? czy kupic sobie orginal - gdy bylem studentem Corel kosztowal mniej wiecej moje 4 stypendia ![]() ![]() dlatego czesciowo rozgrzeszam ludzi uzywajacych pirackiego softu do celow wlasnej edukacji na pewno nie mozna za to tolerowac piratow - to co innego pieniadze zarabiac mozna tylko na legalnie posiadanym sofcie i tego sie trzymam btw. prace magisterska pisalem w StarOffice 5.2 - i uwazam ze do tego konkretnego zastosowania jest o nibo lepszy od MS Office'a |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
BD dobrze mówisz z wersjami edukacyjnymi tylko jedno ale
![]() ![]() bo co do reszty to nie rozumiem po co komu office i tym podobne zawalidrogi w domu /są darmowe czytniki doc, xls i zawsze zostaje openoffice BTW tylko dzęki temu ze zassałem ostatnie ufo z sieci to nie umoczyłem, kasy w totalnym bublu który poszedł do kosza po 2 h testowania
![]() |
#21 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
z tym chwaleniem to mnie zaskoczyles. widocznie chodzily Ci kiedys takie mysli po glowie, bo ja nie przypominam sobie, zeby mi kiedykolwiek cos takiego przyszlo do glowy. PS. moze Cie to zdziwi, ale jestem zagorzalym wrogiem osiaganiem jakichkolwiek korzysci finansowych uzywajac oprogramowania, ktorego sie nie zakupilo (legalnie). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
przynajmniej w naszej polskiej rzeczywistosci, BD ma racje, okradanie autorow... ale ja chcialbym sie dowiedziec ile ten przyslowiowy autor tak naprawde dostaje, zarabia o ile sie nie myle cala wytwornia lub posrednicy... ale ok, dyskuska bedzie nie na temat... zgodnie z tym co tutaj przeczytalem, pozostaje miec komputer, zainstalowac sobie linuxa (nie ukrywam, na windowsa mnie nie stac przy obecnych jego cenach), darmowych programow jest duzo pod linuxa (w wersji rozwojowej rzecz jasna)... pozostawic sobie radio (place abonament RTV) tam przynajmniej muzyka leci za darmo, a filmy no coz... mozna zawsze zoabczyc je w telewizji, udac sie czasem do kina, albo poczytac ksiazki z biblioteki... pozdrawiam (szczegolnie tych "legalych" i broniacych prawa "polskiego"!) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wszyscy sie zaraz na mnie obraza [ktory to juz raz..]
ale: hipokryzje wyczuwam - cale tony hipokryzji... i to jest moj ostani komentarz w tej sprawie
![]() |
![]() |
#24 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
![]() przecież nie ma to jak zapach hipokryzji o poranku / złapaem jakieś grypopodobne i dziś pracuję w domu ![]() ![]() pozdro
![]() |
![]() |
#25 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
"alez byla impreza stary... obudzilem sie rano i wlaczylem teleexpres..."
![]() |
![]() |
#26 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ale co do hipokryzji ktora czai sie w okowach ciemnosci tego topicu nie wyjasnisz za zadne Chiny Ludowe pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
![]() nic innego nie mogło mnie zmusić do opuszczednia przytulnej knajpy 8) o 2 w nocy /w sobote jeszcze nie było objawów tej nierozważnej decyzji ale w niedziele mnie już całkiem rozłozyło ![]() a co do drugiej częsci to nawet tego nie próbuję (mam gorączkę i jestem już ostro ućpany środkami na spędzenie gorączki i przeciwbólowcami bo gardło to nadaje się na szrot a nie do normalnej egzystencji ![]() pozdro
![]() |
![]() |
#28 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ja np wyznaje taka zasade, nie kupuj kota w worku, jesli czegos nie sprawdze to nie kupuje, a czesto tez kupuje te gry po pol roku za naprawde smieszne pieniadze kiedy wczesniej kosztowaly 99zl teraz moge smialo dostac za 29zl, ale tylko te tytuly ktore naprawde mi sie spodobaly. Tak samo z muzyka robie przeslucham mp3 jak cos jest godnego miec w swojej kolekcji to kupuje oryginal. Wiem ze np w przypadku gier sa dema, i tak faktycznie jak jakas gre dostane to czasem jest 10minut i wywalam. Ale sa tez takie ktore mam ochote przejsc cale a mnie na poczatku na nie nie stac. To tylko tyle na ten temat.
![]() |
#29 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 | ||||
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() odnosnie darmowych alternatyw dla windowsa: wg. mnie linux przez to iz nie jest jeszcze systemem typu "odpal i zapomnij" jest dosyc kiepska alternatywa dla windowsa ![]() przyklad: glupie gg, w windowsie wlaczamy samo sie instaluje w linuxie jak juz dojdziemy do jakiegos programu ktory da sie uruchomic bez czarowania (Gaim) to trzeba wybrac odpowiednia wtyczke, jak juz nam ruszy to sie okazuje ze niemozna zaimportowac kontaktow z serwera a obsluga programu jest o niebo bardziej skomplikowana ![]() poza tym te inne programy pod linuxa, obsluga sprzetu, brak zwyczajnego dostepu do partycji fat.... itp itd naprawde zeby polubic pingwina trzeba miec mocne samozaparcie i anielska cierpliwosc ![]() a chyba nie na tym ma polegac zabawa z komputerem, zwykly user chce bez najmniejszego problemu pograc sobie w ut albo q3 ![]() ![]() a ceny softu - gdyby zaproponowano mi kupno powiedzmy 98 i xp w komplecie za 500zl to kto wie, odnosnie wywalenia piratow [programy mp3 filmy] to czemu nie tylko dajcie mi cos (serwis internetowy np) z ktorego [za drobna smsowa oplata] moglbym sciagnac/posluchac troche dobrej muzy bo z tego co sie orienutje to na tych dziesiejszych platnych serwisow np wspomnianego wczesniej iron maiden nie maja ![]() mozna byc legalnym trzeba tylko chciec, bo czym sie rozni legalna gra ktora kupicie za 49zl od legalnego windowsa za xxxxzl - niczym obydwa programy sa legalne a ich user wie ze jest fair wobec ludzi ktorzy zarywali noce nad tymi programami ![]()
![]() |
![]() |
|
|