Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2003, 19:49   #91
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja Wam powiem starą, świętą prawdę: "Wszystko obraca się wokół pieniądzy"

Ostatnio częściej się słyszy, że to kontrole to jakaś jedna wielkia ściema.

Zostawmy ten problem a sprawa odejdzie w zapomnienie...

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2003, 21:00   #92
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
Co do programow, ktore trzeba kompilowac to tylko jak ktos chce kompilowac ze zrodel (co osobiscia ja preferuje), jesli komus to nie odpowiada to moze sciagnac gotowa paczke, ktora zainstaluje sie przez klikniecie.
Jesli chodzi o to, ze nie ma niektorych programow na linuksie to tylko i wylacznie przez was bo uzywacie windows.
A wiadomo, ze oplaca sie to robic na co jest wiekszy zbyt.
Co do ludzi, ktorzy maja problemy przy instalowaniu tematow na linuksie to dlatego, ze byli wlasnie przyzwyczajeni do bezmyslnego klikania a niestety na linuksie trzeba chociaz troche pomyslec.
Opery nie mam zamiaru uzywac nie bedzie mi sie jakies cholerstwo wyswietlalo z glupi reklamami.
Tak macie ladnie, pieknie czysty rejestr bo trzeba o niego dbac. A kogo interesuje grzebanie po rejestrze i usuwanie wszystkich smieci?
Ja w kazdym razie nie mam zamiaru.Tak samo jak kogos nie interesuje kompilowanie programow, to mnie bynajmniej grzebanie po rejestrze.
I bynajmnie nie siedze teraz w "strachu" , ze przyjda i mi komputer zabiora.Nikogo nawet nie zmuszam do instalacji linuksa a nawet ostrzegam przed instalacja.Nie jest latwo z tym systemem.Mianowice lepiej isc na rynek i kupic sobie windows za pare zlotych.
Moze Sid masz legalnego w2k ale nie wszystkich na to stac.
hmmm... wszystko fajnie tylko, ze nie zawsze masz gotowe paczki. napisales, ze wszyscy Ci, ktorzy maja np. klopoty z zainstalowaniem nowego tematu to sa tylko bezmyslni klikacze. nieprawda. widocznie nigdy jeszcze nie trafiles na jakis programik, temacik, ktory zaszedl Ci za skore. zapewniam, ze to nic przyjemnego.
niektorych programow nie ma w wersji linuksowej, bo po prostu ich autorzy nie wykazuja zainteresowania ta platforma.
napisales, ze nie chce ci sie grzebac w rejestrze. nikt ci nie kaze. wystarcza dwa darmowe narzedzia, ktore zrobia to za Ciebie. czasami tylko wymagaja recznej interwencji.
widzisz, nawet sam napisales, ze nie jest latwo z linuksem. nie zauwazasz tu paradoksu? nie zgodze sie rowniez z Toba, ze nie jest latwo z instalacja. paradoksalnie instalacja jest dziecinnie prosta (w zaleznosci z jakiego korzysta sie instalatora) - no moze oprocz problemow z tym nieszczesnym odswiezaniem, ale to jest do naprawienia. gorzej z "glebsza" eksploatacja, bo jak ktos kliknie od czasu do czasu, aby odpalic jakis programik to nie bedzie problemu.

PS. w strachu nie jestem. dziwi mnie tylko, ze namawiasz do paserstwa
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2003, 22:10   #93
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
hmmm... wszystko fajnie tylko, ze nie zawsze masz gotowe paczki.
Nie przesadzaj.Co to znaczy nie zawsze?rpm-y sa , do tego dochodza zrodla, czasami sa jeszzce deby i tgz ale sa bardzo rzadko
Poza tym sa duze repozytoria rpm-ow i napewno mozna znalezc gotowe paczki. Oczywiscie cos tam czasami sie trafi ale to raczej sporadyczne wyjatki.
Cytat:
Napisany przez pepperman
napisales, ze wszyscy Ci, ktorzy maja np. klopoty z zainstalowaniem nowego tematu to sa tylko bezmyslni klikacze. nieprawda. widocznie nigdy jeszcze nie trafiles na jakis programik, temacik, ktory zaszedl Ci za skore. zapewniam, ze to nic przyjemnego.
Co ty masz za uraz do tych tematow?Przeciez to banal. Czasami stawiam cale srodowisko graficzne ze zrodel wraz z optymalizacja pod procesor to mozna powiedziec, ze jest juz rzecza trudna ale i tak nic specjalnego.Zreszta gdybym mial czas to bym zainstalowal LFS ale nie mam go za duzo. To juz mozna powiedziec, ze jest wyzsza szkola jazdy.
Cytat:
Napisany przez pepperman
niektorych programow nie ma w wersji linuksowej, bo po prostu ich autorzy nie wykazuja zainteresowania ta platforma.
Oczywiscie, ze nie ma ale tak jak napisalem wyzej zapewne im sie to nie oplaca z powodu tego, iz wieksza czesc uzytkownikow uzywa windows Wiec nie ma ,az tylu specjalistycznych programow co pod windows.Ale te pozwalajace korzystac z internetu czy tez takie pozwalajace ogladac filmy, sluchanie muzyki itp.sa i to o klase lepsze od tych z windows.
Cytat:
Napisany przez pepperman
napisales, ze nie chce ci sie grzebac w rejestrze. nikt ci nie kaze. wystarcza dwa darmowe narzedzia, ktore zrobia to za Ciebie. czasami tylko wymagaja recznej interwencji.
Za takie 2 programy to ja dziekuje. Mialem kiedys jakiegos cleanera to wywalil mi tak rejestr, ze musialem od nowa polowe softu instalowac.Windows jest tak glupi, ze wystarczy tylko troche pousuwac kluczy w rejestrze i juz program nie chodzi.
A wez teraz dojdz do tego co trzeba tam naprawic.Nie ma szans.Ta reczna grzebanina to strata czasu itak sie cholerstwo sypnie wiec zbedne to zabiegi.
Cytat:
Napisany przez pepperman
widzisz, nawet sam napisales, ze nie jest latwo z linuksem. nie zauwazasz tu paradoksu?
Nie, nie widze.Aktualnie za darmo nic nie ma to chociaz trzeba wlozyc troche pracy, zeby sie nauczyc poslugiwac systemem, ktory jest za darmo.
Cytat:
Napisany przez pepperman
nie zgodze sie rowniez z Toba, ze nie jest latwo z instalacja. paradoksalnie instalacja jest dziecinnie prosta (w zaleznosci z jakiego korzysta sie instalatora)
Chyba mowisz o Mandrake, ktory stara sie byc user friendly.Notabene przez to wlasnie, ze jest upodabniany do windows najczesciej sie sypie.Instalowales, kiedys np. Debiana lub Slackware?Malo, ktory poczatkujacy uzytkownik sobie poradzi.
To nie windows, ze wystarczy posadzic malpe przed klawiatura lub myszka a ta bedzie walic lapa co jakis czas i system sie zainstaluje.
Cytat:
Napisany przez pepperman
no moze oprocz problemow z tym nieszczesnym odswiezaniem,
Ostatnio duzo ludzi instalowalo Mandrake i sie na to skarzylo takze zdecydowanie wyglada mi to na Mandrake.
Nalezy czytac dokumentacje i interesowac sie co sie ma za podzespoly, zeby pozniej wiedziec co sie robi a nie kupi taki karte graficzne tudziez monitor i nie zna nawet nazwy ani parametrow.
Cytat:
Napisany przez pepperman
gorzej z "glebsza" eksploatacja, bo jak ktos kliknie od czasu do czasu, aby odpalic jakis programik to nie bedzie problemu.

Cytat:
Napisany przez pepperman
PS. w strachu nie jestem. dziwi mnie tylko, ze namawiasz do paserstwa
To bylo do ogolu nie bezposrednio do ciebie.( z tym strachem)
Co do paserstwa to swietna interpretacja nic tylko pogratulowac.
Stary 03.12.2003, 23:31   #94
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Weron
Nie przesadzaj.Co to znaczy nie zawsze?rpm-y sa , do tego dochodza zrodla, czasami sa jeszzce deby i tgz ale sa bardzo rzadko
Poza tym sa duze repozytoria rpm-ow i napewno mozna znalezc gotowe paczki. Oczywiscie cos tam czasami sie trafi ale to raczej sporadyczne wyjatki.
nie opowiadaj bajek. nie zawsze dostaniesz rpm'y. gdyby tak nie bylo to nie pisalbym o tym.

Cytat:
Napisany przez Weron
Co ty masz za uraz do tych tematow?Przeciez to banal. Czasami stawiam cale srodowisko graficzne ze zrodel wraz z optymalizacja pod procesor to mozna powiedziec, ze jest juz rzecza trudna ale i tak nic specjalnego.Zreszta gdybym mial czas to bym zainstalowal LFS ale nie mam go za duzo. To juz mozna powiedziec, ze jest wyzsza szkola jazdy.
pewnie, ze banal. smieszne jest tylko, ze czasami wlasnie ten banal urasta do powaznego problemu. no, ale przeciez to banal...

Cytat:
Napisany przez Weron
Oczywiscie, ze nie ma ale tak jak napisalem wyzej zapewne im sie to nie oplaca z powodu tego, iz wieksza czesc uzytkownikow uzywa windows Wiec nie ma ,az tylu specjalistycznych programow co pod windows.Ale te pozwalajace korzystac z internetu czy tez takie pozwalajace ogladac filmy, sluchanie muzyki itp.sa i to o klase lepsze od tych z windows.
jesli chodzi o dostepnosc pewnych programow pod platforme linux'owa... co ma im sie nie oplacac, skoro nie biora za nie pieniedzy? czytalem oswiadzcenia autorow takiego czy innego programu, ktorzy odpowiadali na pytania userow, dlaczego nie ma wersji linuxowej. odpowiedz brzmial krotko - bo nie sa zainteresowani i bynajmniej nie wynikalo to z braku opacalnosci przedsiewziecia (bo soft byl darmowy). czasami bez ogrodek dawali wyraz swojej niecheci.

Cytat:
Napisany przez Weron
Za takie 2 programy to ja dziekuje. Mialem kiedys jakiegos cleanera to wywalil mi tak rejestr, ze musialem od nowa polowe softu instalowac.Windows jest tak glupi, ze wystarczy tylko troche pousuwac kluczy w rejestrze i juz program nie chodzi. A wez teraz dojdz do tego co trzeba tam naprawic.Nie ma szans.Ta reczna grzebanina to strata czasu itak sie cholerstwo sypnie wiec zbedne to zabiegi.
to miales pecha, bo ja mam dwa prgramiki do czyszczenia i defragmentacji rejestru i nic mi sie nie zepsulo. grunt to dobrze wybrac narzedzie.

Cytat:
Napisany przez Weron
Nie, nie widze.Aktualnie za darmo nic nie ma to chociaz trzeba wlozyc troche pracy, zeby sie nauczyc poslugiwac systemem, ktory jest za darmo.
skoro nie zauwazasz paradoksu to ja na to nic nie poradze. nie jestem okulista.

Cytat:
Napisany przez Weron
Chyba mowisz o Mandrake, ktory stara sie byc user friendly.Notabene przez to wlasnie, ze jest upodabniany do windows najczesciej sie sypie.Instalowales, kiedys np. Debiana lub Slackware?Malo, ktory poczatkujacy uzytkownik sobie poradzi. To nie windows, ze wystarczy posadzic malpe przed klawiatura lub myszka a ta bedzie walic lapa co jakis czas i system sie zainstaluje.
Mandrake nie stara sie byc user friendly, tylko jest user friendly. co w nim jest upodabniane do windows? linux to linux. dystrybucje roznia sie tylko instalatorem, zestawem pakietow, ich wersja, glownym systemem zarzadzania, ale to ciagle linux. do Twojej informacji - instalowalem Slackware - nie sprawilo mi to jakiejs wiekszej trudnosci, ale fakt, ze nie byl to moj pierwszy kontakt pingwinem. rozumiem, ze wyzej ewoluowales, bo uzywasz linux'a, a moze to tylko spsosob na dowartosciowanie sie w oczach innych... nie wiem. nie moja sprawa. czy mam stawiac sie wyzej nad Toba, bo uzywam obu systemow. znowu nie wiem

Cytat:
Napisany przez Weron
Ostatnio duzo ludzi instalowalo Mandrake i sie na to skarzylo takze zdecydowanie wyglada mi to na Mandrake.
Nalezy czytac dokumentacje i interesowac sie co sie ma za podzespoly, zeby pozniej wiedziec co sie robi a nie kupi taki karte graficzne tudziez monitor i nie zna nawet nazwy ani parametrow.
hehe... zaskocze Cie. moze nie wiesz, ale sa w sieci dostepne kalkulatory, aby wyliczyc odpowiedni modline dla xserver'a. nawet znajac dokladne parametry monitora, karty, kazdy z tych monitorow wyrzuca Ci co innego. zabawne, no nie? nawet dokumentacja nic by Ci nie dala. zostaje metoda prob i bledow. no, ale Linux jest super systemem .

Cytat:
Napisany przez Weron
To bylo do ogolu nie bezposrednio do ciebie.( z tym strachem)
Co do paserstwa to swietna interpretacja nic tylko pogratulowac.
widze, ze na prawie tez sie znasz tak samo dobrze jak na linux'ie. informuje Cie wobec tego, ze kupowanie nielegalnego softu jest juz paserstwem. namawiasz wiec do paserstwa.

dalsza rozmowa nie ma juz sensu, bo masz juz syndrom linuksiarza. bye

PS. linux nie jest zlym systemem, ale to ciagle nie jest to... i ubolewam nad tym.

Ostatnio zmieniany przez pepperman : 03.12.2003 o godz. 23:41
Stary 04.12.2003, 00:17   #95
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Coz pepperman skoro chcesz zakonczyc ta dyskusje to ok ja tam nie bede nikogo namawial do jej prowadzenia.
W kazdym badz razie na koniec widze, ze zaczales okazywac pewne oznaki chamstwa.
Trudno. Ale troche sie rozczarowalem taka postawa.

PS
Taka mala wzmianka jeszzce moze tylko o poprawnosci pisania samego slowa linux jesli chodzi o odmiane tego slowa to uzywamy np. kogo, czego linuksa.
x wymienia sie na ks.
Zreszta o ile pamietam to , kazdy wyraz pochodzenia zagranicznego konczacy sie na x tak sie odmienia.
To taka mala ciekawosta do wszystkich zreszta kierowana..
Stary 04.12.2003, 00:41   #96
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
obaj zdradzacie emocjonalne zaangazowanie - mi sie osobiscie nie spodobala uwago o operze - niby niegrozna ale zabrzmiala jakbym byl kompletnym idiota... [wolno ci tak twierdzic - ale to tez mile nie jest choc przyzwyczailem sie do tego ze na tym forum powszechna jest opinia ze jestem (i tu kropeczki)]

szkoda sie klocic o sys operacyjny, ale:

jest sporo darmowych programow ktore sa lepsze niz komercyjne, mile i proste w obsludze co ciekawe nie sa tez niewidzialne (pixia, foobar, mozilla/opera [wybacz, reklamy], audacity itp)

system ktory sluzy tylko do konfiguracji bo niewiele wiecej da sie na nim zrobic jest coz... zabawka do podbudowywania sobie ego - i niczym wiecej

nie moze byc dla nikogo powaznego zaleta fakt ze system instaluje sei trudno, ze trzeba z nim walczyc i czytac stosy dokumentacji - bo jesli tak to ssytem staje sie zajeciem samym w sobie - a nie tym czym powinien byc czyli PODSTAWA pod inne NARZEDZIA...

po moich przejscaich z karta ati 9700 i debianem powiedzialem linuksowi dziekuje - taka kompatybilnosc to jak miedzy polskim pociagiem i rosyjskimi szynami

o tym ze nie ma programow pod linuksa tez czytalem i sam szukalem powodow - nie ma bo 'nie ma', nie chce nam sie ich pisac, sa klopoty z pisaniem pod rozne dystrybucje i walka z userami ktorzy sobie (po mistrzowsku a jakze) skonfigurowali sys a program nie wstaje [naturalnie to wina programisty idioty a nie cudow narobionych w systemie] - wcale sie nie dziwie ze nie ma feurio, nie ma eaca i nie bedzie...

ps. to JAK sie odmienia to jedno a to jak sie POWINNO odmieniac to drugie
Stary 04.12.2003, 00:59   #97
Weron
All Eyez On Me

Co do karty ati to wiem, ze sa tam mniejsze lub wieksze problemy z nia.
Nie mam takiej karty wiec nie wnikalem za bardzo o co chodzi.
Ale glownym powodem to producent, tej karty i jego wspanialy support jesli chodzi o linuksa.
Natomiast jesli chodzi o Debiana to Debian sam w sobie przynajmniej jego stabilna wersja Woody nie nadaje sie na desktop z prostyhc przyczyn, ze jest tak stabilna, iz wychodzi raz czasami nawet na 2 lata.
Woody wyszedl chyba nawet 2 lata po Potato i wersja stabilna charakteryzuje sie przestarzalym oprogramowaniem(zapewne xfree86) za to stabilnym(podobno)Jedynie Sid mozna by bylo zainstalowac ale on jest unstable i moze robic rozne psikusy.To tak na marginesie.

I co z tego, ze sa dobre darmowe programy jak sam system kosztuje ponad 1000 zloty?
Stary 04.12.2003, 01:06   #98
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, omiana linux, linux'a i tez tak wolno bo jak wiadomo linux to nie linuks, hehe.

Wiecie jak nie ma dobrego oprogramowania uzytkowego, gierek itp. to system jak i komputer nie ma przyszlosci. Historia wielu komputerow taka byla ze wiele gorszych konstrukcji przetrwalo, a te fajniejsze ale bez dobrego oprogramowania nie przyjelo sie.

Gdybysmy zawsze stosowali unixy i linux'y to nie bylo by takich pojec jak WIMP i innych. Ludzie chca stabilnego systemu i prostego w konfiguracji i uzytkowaniu. Linux tego nie oferuje i z tym trzeba sie zgodzic. Mimo najszczerszych checi to jednak rynek czyli my uzytkownicy kreujemy co jest teraz 'git', super itp.

A uzywamy Windows'y i garstka "napalencow" linux'y. Wiec wiadomo gry robi sie na "Okienka" i tak pozostanie.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 13:06   #99
RedDog
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.12.2003
RedDog w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kupile po kilka plyty audio miesiecznie i moja kolecja ma juz spore rozmiary. Wlasciwie zaczyna mi brakowac miejsca.

Jak ci brakuje miejsca to proponuje rozdanie części zbiorów biedniejszym ludziom, których nie stać na kupno 1 płyty w miesiącu, nie mówiąc o kupnie paru płyt. Przestań pisać takie pierdoły, czekaj ciebie też dopadnie kiedyś bieda. Wtedy zobaczymy czy kupisz program za 2500 zł. Ludzie zapamietajcie jego nazwisko i nie kupujcie jego książek, jak zbiednieje to zmądrzeje narazie to mu kasa w głowie przestawiła zapadki. Musisz być nieżle powalony żeby pisząc takie pierdoły dawać jeszcze swoje zdjęcie. Jak ciebie zobaczy jakiś szalikowiec któremu Policja zabrała kompa to nie chciał bym być w twojwj skurze. Nie zycze ci źle bo na głupote narazie nie ma lekarstwa.
RedDog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 14:12   #100
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>

po moich przejscaich z karta ati 9700 i debianem powiedzialem linuksowi dziekuje - taka kompatybilnosc to jak miedzy polskim pociagiem i rosyjskimi szynami
Ja nie wiem czy to jest trafione porownanie. Polski pociag po rosyjskich
szynach nie moze jechac. Z linuxem jest raczej tak jak z tirem: generalnie moze on zrobic wiecej, ale zwykly czlowiek nie ma o tym pojecia jak tym kierowac,
do pracy czyms takim dojezdzac trudno, w niektore miejsca po prostu nie
wjedzie i scigac sie tym tez jest bez sensu.
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 14:15   #101
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez ThanatoS

Wiecie jak nie ma dobrego oprogramowania uzytkowego, gierek itp. to system jak i komputer nie ma przyszlosci. Historia wielu komputerow taka byla ze wiele gorszych konstrukcji przetrwalo, a te fajniejsze ale bez dobrego oprogramowania nie przyjelo sie.
Rozwoj systemu jest taki ze nie ma dalszej mozliwosci utrzymywania darmowosci systemu. Teraz masz wiec wybor: albo kupujesz najnowsza dystrybucje w ktorej podobno jest support, ale wcale nie na pewno, i duza szansa ze sa bugi, albo bierzesz starsza dystrybucje darmowa, o ktorej wiesz ze dla wielu rzeczy nie ma supportu. Kup takiego kota w worku, za pieniadze niewiele mniejsze niz licencja windows.

wg. mnie linux jako serwer pamieci masowej, element firewall, router i do "zastosowan specjalnych" jak np. akwizycja danych w czasie
rzeczywistym. Jako desktop do biura, internetu i gier - oczywiscie Windows. Walka z linuxem aby uruchomic wszystkie peryferia nie jest warta
pieniedzy ktore wydasz na licencje Windows, szczegolnie jesli linux tez
bylby platny.
Stary 04.12.2003, 14:24   #102
Ormianin
Komandor

Cytat:
Napisany przez RedDog
Kupile po kilka plyty audio miesiecznie i moja kolecja ma juz spore rozmiary. Wlasciwie zaczyna mi brakowac miejsca.

Jak ci brakuje miejsca to proponuje rozdanie części zbiorów biedniejszym ludziom, których nie stać na kupno 1 płyty w miesiącu, nie mówiąc o kupnie paru płyt. Przestań pisać takie pierdoły, czekaj ciebie też dopadnie kiedyś bieda. Wtedy zobaczymy czy kupisz program za 2500 zł. Ludzie zapamietajcie jego nazwisko i nie kupujcie jego książek, jak zbiednieje to zmądrzeje narazie to mu kasa w głowie przestawiła zapadki. Musisz być nieżle powalony żeby pisząc takie pierdoły dawać jeszcze swoje zdjęcie. Jak ciebie zobaczy jakiś szalikowiec któremu Policja zabrała kompa to nie chciał bym być w twojwj skurze. Nie zycze ci źle bo na głupote narazie nie ma lekarstwa.
To jest wlasnie polski dramat, faktem jest ze niewielu jest takich, ktorych stac tak naprawde na legalna muze, legalne oprogramowanie... majac juz jakis komputer, sprzet audio kazdy ma swoje uzasadnione pragnienia, dlaczego ktos ma czuc sie gorszy w tym wypadku od drugiego?
Potrzeba matka wynalazkow... Polak tez potrafi kombinowac...
nie bede usprawiedliwiac piratow, ale ogol spoleczenstwa w naszych polskich warunkach zwyczajnie nie ma wyboru do uzywania pewnych kopii i to jest faktem!
Natomiast kloci sie ze mna porownywanie aktu kradziezy samochodu i oprogramowania... na rowni stawia sie czyn... a wlasciwie szkodliwosc czynu...

jedno jest pewne... gdybym nie posiadal alternatyw odsluchania muzyki w postaci mp3, wma, czy tez kaset itp. nie znalbym wielu gatunkow muzycznych, wykonawcow, chyba ze tylko to co prezentuje radio albo telewizja... kazdy sie z tym ze mna zgodzi... moja mentalnosc jest taka: oryginalna plyta ladniej wyglada niz piracka kopia ale brzmi tak samo

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 04.12.2003 o godz. 14:27
Stary 04.12.2003, 14:27   #103
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. są gry na linuxa choć morrowinda brak ale gdzieś widziałem info że nwn bryka po unixowatymi
2.najnowsze dystrybucje są nadal bezpłatne/ płatne sa wersje pudelkowe z papierowa dokumentacją i supportem / ale fakt zę poniktóre elementy nie są free i tyle, bo w sumie te płatne komponenty nie sa potrzebne normalnemu userowi
a co do problemów z sterami to fakt są ale w windzie też są ale w tej sprawie to powinni działać producenci urządzeń i niektórzy działają
@Sid, ati deklaruje przeciez wspołprace z nielotem a dokładniej z Xwindows, wystarczy mieć aktualna wersję a ten Twój debian ma X'y stare i tyle
@All, poczekajmy ciutkę bo przecież sa zapowiadane pakiety pozwalające pod pingwinkiem uruchamiac soft z wind /wiem są emulatory ale to nie o to chodzi bo nadal trzeba mieć licencję ma windę i wydajnośc takich rozwiazań nie nalezy do powalających/

pozdrófka
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 14:35   #104
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Weron
Coz pepperman skoro chcesz zakonczyc ta dyskusje to ok ja tam nie bede nikogo namawial do jej prowadzenia.
W kazdym badz razie na koniec widze, ze zaczales okazywac pewne oznaki chamstwa.
Trudno. Ale troche sie rozczarowalem taka postawa.
dziwie Ci sie. sam porownujesz uzytkownika windows do glupawej malpki, a pozniej komus sugerujesz chamstwo. przeraza Cie rejsetr windows, a z drugiej strony piszesz, ze wystarczy maple posadzic przed klawiatura, ktora poklepie bezmyslnie i wszystko bedzie gralo w windows. sam strzelasz sobie gola. troche dziwnie to brzmi.
mnie nie musisz niczego udowadniac, bo ja uzywam obu systemow i znam ich zalety i wady, ale kazda rozmowa z wyznawcami linux'a konczy sie tak samo. sa jak swiadkowie Jehowy - na kazdym kroku by nawracali.
Stary 04.12.2003, 15:09   #105
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez RedDog

darmowy Open Office nie jest moze tak rozbudowany jak MS Office ale moze byc

jak ktos chce kupic orginal to go kupi przyklad -> ktorego gracza nie stac na wydanie 50zl na gre

nie Bartka wina ze polacy to kombinatorzy [tlumaczenie sie bieda jest nie na miejscu bo jak kogos stac na kompa za 4000tys zl to niby niestac go na windowsa]

RedDog wydoroslej.............

Twoje uprawnienia: