![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
a ja Wam powiem starą, świętą prawdę: "Wszystko obraca się wokół pieniądzy"
![]() Ostatnio częściej się słyszy, że to kontrole to jakaś jedna wielkia ściema. Zostawmy ten problem a sprawa odejdzie w zapomnienie...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
niektorych programow nie ma w wersji linuksowej, bo po prostu ich autorzy nie wykazuja zainteresowania ta platforma. napisales, ze nie chce ci sie grzebac w rejestrze. nikt ci nie kaze. wystarcza dwa darmowe narzedzia, ktore zrobia to za Ciebie. czasami tylko wymagaja recznej interwencji. widzisz, nawet sam napisales, ze nie jest latwo z linuksem. nie zauwazasz tu paradoksu? nie zgodze sie rowniez z Toba, ze nie jest latwo z instalacja. paradoksalnie instalacja jest dziecinnie prosta (w zaleznosci z jakiego korzysta sie instalatora) - no moze oprocz problemow z tym nieszczesnym odswiezaniem, ale to jest do naprawienia. gorzej z "glebsza" eksploatacja, bo jak ktos kliknie od czasu do czasu, aby odpalic jakis programik to nie bedzie problemu. PS. w strachu nie jestem. dziwi mnie tylko, ze namawiasz do paserstwa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||||||||
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym sa duze repozytoria rpm-ow i napewno mozna znalezc gotowe paczki. Oczywiscie cos tam czasami sie trafi ale to raczej sporadyczne wyjatki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wez teraz dojdz do tego co trzeba tam naprawic.Nie ma szans.Ta reczna grzebanina to strata czasu itak sie cholerstwo sypnie wiec zbedne to zabiegi. Cytat:
Cytat:
To nie windows, ze wystarczy posadzic malpe przed klawiatura lub myszka a ta bedzie walic lapa co jakis czas i system sie zainstaluje. Cytat:
Nalezy czytac dokumentacje i interesowac sie co sie ma za podzespoly, zeby pozniej wiedziec co sie robi a nie kupi taki karte graficzne tudziez monitor i nie zna nawet nazwy ani parametrow. Cytat:
![]() Cytat:
Co do paserstwa to swietna interpretacja nic tylko pogratulowac. |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||||||||
Guru
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dalsza rozmowa nie ma juz sensu, bo masz juz syndrom linuksiarza. bye PS. linux nie jest zlym systemem, ale to ciagle nie jest to... i ubolewam nad tym. Ostatnio zmieniany przez pepperman : 03.12.2003 o godz. 23:41 |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Coz pepperman skoro chcesz zakonczyc ta dyskusje to ok ja tam nie bede nikogo namawial do jej prowadzenia.
W kazdym badz razie na koniec widze, ze zaczales okazywac pewne oznaki chamstwa. Trudno. Ale troche sie rozczarowalem taka postawa. PS Taka mala wzmianka jeszzce moze tylko o poprawnosci pisania samego slowa linux jesli chodzi o odmiane tego slowa to uzywamy np. kogo, czego linuksa. x wymienia sie na ks. Zreszta o ile pamietam to , kazdy wyraz pochodzenia zagranicznego konczacy sie na x tak sie odmienia. To taka mala ciekawosta do wszystkich zreszta kierowana.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
obaj zdradzacie emocjonalne zaangazowanie - mi sie osobiscie nie spodobala uwago o operze - niby niegrozna ale zabrzmiala jakbym byl kompletnym idiota... [wolno ci tak twierdzic - ale to tez mile nie jest choc przyzwyczailem sie do tego ze na tym forum powszechna jest opinia ze jestem (i tu kropeczki)]
szkoda sie klocic o sys operacyjny, ale: jest sporo darmowych programow ktore sa lepsze niz komercyjne, mile i proste w obsludze co ciekawe nie sa tez niewidzialne (pixia, foobar, mozilla/opera [wybacz, reklamy], audacity itp) system ktory sluzy tylko do konfiguracji bo niewiele wiecej da sie na nim zrobic jest coz... zabawka do podbudowywania sobie ego - i niczym wiecej nie moze byc dla nikogo powaznego zaleta fakt ze system instaluje sei trudno, ze trzeba z nim walczyc i czytac stosy dokumentacji - bo jesli tak to ssytem staje sie zajeciem samym w sobie - a nie tym czym powinien byc czyli PODSTAWA pod inne NARZEDZIA... po moich przejscaich z karta ati 9700 i debianem powiedzialem linuksowi dziekuje - taka kompatybilnosc to jak miedzy polskim pociagiem i rosyjskimi szynami o tym ze nie ma programow pod linuksa tez czytalem i sam szukalem powodow - nie ma bo 'nie ma', nie chce nam sie ich pisac, sa klopoty z pisaniem pod rozne dystrybucje i walka z userami ktorzy sobie (po mistrzowsku a jakze) skonfigurowali sys a program nie wstaje [naturalnie to wina programisty idioty a nie cudow narobionych w systemie] - wcale sie nie dziwie ze nie ma feurio, nie ma eaca i nie bedzie... ps. to JAK sie odmienia to jedno a to jak sie POWINNO odmieniac to drugie ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Co do karty ati to wiem, ze sa tam mniejsze lub wieksze problemy z nia.
Nie mam takiej karty wiec nie wnikalem za bardzo o co chodzi. Ale glownym powodem to producent, tej karty i jego wspanialy support jesli chodzi o linuksa. Natomiast jesli chodzi o Debiana to Debian sam w sobie przynajmniej jego stabilna wersja Woody nie nadaje sie na desktop z prostyhc przyczyn, ze jest tak stabilna, iz wychodzi raz czasami nawet na 2 lata. Woody wyszedl chyba nawet 2 lata po Potato i wersja stabilna charakteryzuje sie przestarzalym oprogramowaniem(zapewne xfree86) za to stabilnym(podobno)Jedynie Sid mozna by bylo zainstalowac ale on jest unstable i moze robic rozne psikusy.To tak na marginesie. I co z tego, ze sa dobre darmowe programy jak sam system kosztuje ponad 1000 zloty? |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, omiana linux, linux'a i tez tak wolno bo jak wiadomo linux to nie linuks, hehe.
Wiecie jak nie ma dobrego oprogramowania uzytkowego, gierek itp. to system jak i komputer nie ma przyszlosci. Historia wielu komputerow taka byla ze wiele gorszych konstrukcji przetrwalo, a te fajniejsze ale bez dobrego oprogramowania nie przyjelo sie. Gdybysmy zawsze stosowali unixy i linux'y to nie bylo by takich pojec jak WIMP i innych. Ludzie chca stabilnego systemu i prostego w konfiguracji i uzytkowaniu. Linux tego nie oferuje i z tym trzeba sie zgodzic. Mimo najszczerszych checi to jednak rynek czyli my uzytkownicy kreujemy co jest teraz 'git', super itp. A uzywamy Windows'y i garstka "napalencow" linux'y. Wiec wiadomo gry robi sie na "Okienka" i tak pozostanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2003
![]() |
![]()
Kupile po kilka plyty audio miesiecznie i moja kolecja ma juz spore rozmiary. Wlasciwie zaczyna mi brakowac miejsca.
Jak ci brakuje miejsca to proponuje rozdanie części zbiorów biedniejszym ludziom, których nie stać na kupno 1 płyty w miesiącu, nie mówiąc o kupnie paru płyt. Przestań pisać takie pierdoły, czekaj ciebie też dopadnie kiedyś bieda. Wtedy zobaczymy czy kupisz program za 2500 zł. Ludzie zapamietajcie jego nazwisko i nie kupujcie jego książek, jak zbiednieje to zmądrzeje narazie to mu kasa w głowie przestawiła zapadki. Musisz być nieżle powalony żeby pisząc takie pierdoły dawać jeszcze swoje zdjęcie. Jak ciebie zobaczy jakiś szalikowiec któremu Policja zabrała kompa to nie chciał bym być w twojwj skurze. Nie zycze ci źle bo na głupote narazie nie ma lekarstwa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
szynach nie moze jechac. Z linuxem jest raczej tak jak z tirem: generalnie moze on zrobic wiecej, ale zwykly czlowiek nie ma o tym pojecia jak tym kierowac, do pracy czyms takim dojezdzac trudno, w niektore miejsca po prostu nie wjedzie i scigac sie tym tez jest bez sensu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Komandor
Cytat:
wg. mnie linux jako serwer pamieci masowej, element firewall, router i do "zastosowan specjalnych" jak np. akwizycja danych w czasie rzeczywistym. Jako desktop do biura, internetu i gier - oczywiscie Windows. Walka z linuxem aby uruchomic wszystkie peryferia nie jest warta pieniedzy ktore wydasz na licencje Windows, szczegolnie jesli linux tez bylby platny. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Komandor
Cytat:
Potrzeba matka wynalazkow... Polak tez potrafi kombinowac... nie bede usprawiedliwiac piratow, ale ogol spoleczenstwa w naszych polskich warunkach zwyczajnie nie ma wyboru do uzywania pewnych kopii i to jest faktem! Natomiast kloci sie ze mna porownywanie aktu kradziezy samochodu i oprogramowania... na rowni stawia sie czyn... a wlasciwie szkodliwosc czynu... jedno jest pewne... gdybym nie posiadal alternatyw odsluchania muzyki w postaci mp3, wma, czy tez kaset itp. nie znalbym wielu gatunkow muzycznych, wykonawcow, chyba ze tylko to co prezentuje radio albo telewizja... kazdy sie z tym ze mna zgodzi... moja mentalnosc jest taka: oryginalna plyta ladniej wyglada niz piracka kopia ale brzmi tak samo ![]() Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 04.12.2003 o godz. 14:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
1. są gry na linuxa choć morrowinda brak
![]() 2.najnowsze dystrybucje są nadal bezpłatne/ płatne sa wersje pudelkowe z papierowa dokumentacją i supportem / ale fakt zę poniktóre elementy nie są free i tyle, bo w sumie te płatne komponenty nie sa potrzebne normalnemu userowi a co do problemów z sterami to fakt są ale w windzie też są ale w tej sprawie to powinni działać producenci urządzeń i niektórzy działają @Sid, ati deklaruje przeciez wspołprace z nielotem a dokładniej z Xwindows, wystarczy mieć aktualna wersję a ten Twój debian ma X'y stare i tyle @All, poczekajmy ciutkę bo przecież sa zapowiadane pakiety pozwalające pod pingwinkiem uruchamiac soft z wind /wiem są emulatory ale to nie o to chodzi bo nadal trzeba mieć licencję ma windę i wydajnośc takich rozwiazań nie nalezy do powalających/ pozdrófka
![]() |
#104 | |
Guru
![]() |
Cytat:
mnie nie musisz niczego udowadniac, bo ja uzywam obu systemow i znam ich zalety i wady, ale kazda rozmowa z wyznawcami linux'a konczy sie tak samo. sa jak swiadkowie Jehowy - na kazdym kroku by nawracali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() jak ktos chce kupic orginal to go kupi przyklad -> ktorego gracza nie stac na wydanie 50zl na gre ![]() nie Bartka wina ze polacy to kombinatorzy [tlumaczenie sie bieda jest nie na miejscu bo jak kogos stac na kompa za 4000tys zl to niby niestac go na windowsa ![]() RedDog wydoroslej.............
![]() |
![]() |
|
|