Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pomoc, dobór telewizora (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pomoc-dobor-telewizora-70393/)

REi 20.02.2007 14:40

Cytat:

Napisany przez demek (Post 741829)
mylisz sie, pomyliles tez branze, przyjzyj sie uwaznie jak zachowuja sie firmy, co chwila odpowiadaja na rozne zaczepki innych

Podaj kilka przykladow jak tak co chwila?
Cytat:

jak to kogo? przeciez mowili, ze ida w lcd bo plazma nie dorowna w niczym lcd, nagle zmienili zdanie czy powiedzieli bzdety?

Nie - nagle pojawil sie popyt. Ja nie mowie ze plazma jest be, wrecz twierdze ze plazma w niskim i srednim przedziale cenowym ma jakosc lepsza niz LCD. Po prostu koszty technologiczne plazm spadly i mogly one zrownac sie z LCD. Widzialem nie jeden LCD o kolorach ostrosci rownych lub przewyzszajacych TV plazmowe o podobnych parametrach wiec skonczcie z zaslepieniem - obie technologie sa sobie rownorzedne w wyzszych przedzialach cenowych. Bo w nizszych plazmy prowadza.

Cytat:

tylko czern? proponuje poogladac tenis i siatkowke na najlepszych lcd i gwarantuje ci,ze zmienisz zdanie

Widac Demek ze najlepszych LCD nie widziales...
Cytat:

ktore bzdety bo ciekaw jestem

Ze biora dokladnie tyle samo energii, ze maja dokladnie taka sama zywotnosc, ze mniej sie wypalaja, ze nie smuza jak lcd (zeby nie bylo - nie chodzi o to ze plazmy smuza ale o to ze wspolczesne lcd praktycznie tego nie robia) itp itd.

Smartek 20.02.2007 14:46

Cytat:

Napisany przez kizio (Post 741830)
ehh i znowu muszę się zgodzić z REi'em (robie to ostatnio często) :D. Mam telewizor LCD i jakoś nie narzekam. Co do wyswietlania HD 1080i/p to powiedzcie jak dużo jest filmów w tej jakości HD? Ile takich filmów kupicie? Na jakim kanale będą one leciały?

Cytat:

Napisany przez smartek
Najbardziej smiesza mnie ludzie co mowia, ze cos jest be, a w zyciu tego na oczy nie widzieli / nie testowali dluzej niz kilkanascie minut :-).

...

pops 20.02.2007 14:49

najlepszy spos***243;b na wywo***322;anie zamieszania na forum o nagrywarkach: zada***263; pytanie o telewizor.

AleX69 20.02.2007 15:14

REi@ najdrozsze lcd nie smuzy co za bzdety opowiadasz ... :>
"najdrozsze sklepy" ale odpowiedz mi raz jeszcze co ja tam znajde czego nie ma w MM czy EuroAGD?
podja chociaz model bo na razie to caly czas opowiadasz o ufo ... "bo w drogich sklepach to sa ale wy nie widzieliscie" <- locco

Cytat:

Napisany przez REi (Post 741743)
Zalezy od przedzialu cenowego i technologi LRPTV ma swietna jakosc obrazu i to nie jest moje wymyslone twierdzenie, tak samo jak to ze dobry LCD ma rownie dobra co plazma jakosc obrazu.

zapytam raz jeszcze - wytlumacz nam co to za twoj wynalazek LRPTV?

a co do projektorow 3lcd sony to tez takie nie wiadomo co lampa styka na 8000-10000h
a wymiana na nowa kosztuje okolo 1.000-1.300,-

Ormianin 20.02.2007 15:14

Cytat:

Napisany przez pops (Post 741843)
najlepszy sposób na wywołanie zamieszania na forum o nagrywarkach: zadać pytanie o telewizor.

Kupice sobie taki OTV zwany w latach 60-tych "Belweder" co prawda nie jest to HDTV, ale za to obudowe ma w stylu ART DECO oraz na wysoki polysk, obecnie dzialajacy egzemplarz warty jest na gieldzie staroci okolo 5000 zl i jego cena z roku na rok rosnie, wiec juz wiadomo gdzie inwestowac i w jaki sprzet :)

REi 20.02.2007 16:21

Cytat:

Napisany przez AleX69 (Post 741852)
REi@ najdrozsze lcd nie smuzy co za bzdety opowiadasz ... :>
"najdrozsze sklepy" ale odpowiedz mi raz jeszcze co ja tam znajde czego nie ma w MM czy EuroAGD?
podja chociaz model bo na razie to caly czas opowiadasz o ufo ... "bo w drogich sklepach to sa ale wy nie widzieliscie" <- locco

Ja nie widzialem w MM nigdy np KDL-40XBR2 a obraz ma dobry.
Cytat:

Napisany przez AleX69 (Post 741852)
zapytam raz jeszcze - wytlumacz nam co to za twoj wynalazek LRPTV?

a co do projektorow 3lcd sony to tez takie nie wiadomo co lampa styka na 8000-10000h
a wymiana na nowa kosztuje okolo 1.000-1.300,-

Co ty z tymi projektorami? o.0 LRPTV = Laser Rear Projection TV a kolory oraz ostrosc maja ponoc niespotykane w innych technologiach tv.
To nie moj wynalazek tylko przyszlosc taniech ekranow o duzych przekatnych bo ponoc ogranicza je tylko rozmiar pomieszczenia.

Widac chlopcy ze w momencie zakupu plazmy skonczylo sie w was zainteresowanie nowosciami na rynku ;)

AleX69 20.02.2007 17:10

Cytat:

Napisany przez REi (Post 741900)
Ja nie widzialem w MM nigdy np KDL-40XBR2 a obraz ma dobry.

oczywiscie ze sa w plazmacity.pl
dostepne na zamowienie bo to nowy model
ale to nie ma mniej niz 42" ... ale co mi po 46" jak jest problem z czyszczeniem takiego panelu
plazma ma szybe wiec nawet szmata do garuf mozana ja wytrzec :D

Cytat:

Napisany przez REi (Post 741900)
Co ty z tymi projektorami? o.0 LRPTV = Laser Rear Projection TV a kolory oraz ostrosc maja ponoc niespotykane w innych technologiach tv.
To nie moj wynalazek tylko przyszlosc taniech ekranow o duzych przekatnych bo ponoc ogranicza je tylko rozmiar pomieszczenia.

Widac chlopcy ze w momencie zakupu plazmy skonczylo sie w was zainteresowanie nowosciami na rynku ;)

jakie to nowosci jak to zwykle SF - juz wole lema poczytac niz jarac sie jakas papka medialna
o wypuszczeniu najlepszego i najfajniejszego modelu do ogladania tv
zwykle gadżeciarswo

w przeciwienstwie do ciebie to juz kupilismy wiadomo ze dostalismy w dupsko
bo teraz taki model plazmy (42") mozna dostac za mniejsze pieniadze

reasumujac
na dzien dzisiejszy opowiesci o szybkich i czarnych lcd to miedzy bajki mozna wsadzic

kizio 20.02.2007 17:18

Hmm ten temat przypomina mi wojny GW vs WoW na forach o grach.

@Smartek A czy ja gdzie***347; napisa***322;em ***380;e nigdy nie ogl***261;da***322;em nic na pla***378;mie?

REi 20.02.2007 17:54

Cytat:

Napisany przez AleX69 (Post 741926)
oczywiscie ze sa w plazmacity.pl
dostepne na zamowienie bo to nowy model
ale to nie ma mniej niz 42" ... ale co mi po 46" jak jest problem z czyszczeniem takiego panelu
plazma ma szybe wiec nawet szmata do garuf mozana ja wytrzec :D

Sa tez lcd ze szklanymi matrycami jak komus zalezy.
Cytat:

jakie to nowosci jak to zwykle SF - juz wole lema poczytac niz jarac sie jakas papka medialna
o wypuszczeniu najlepszego i najfajniejszego modelu do ogladania tv
zwykle gadżeciarswo

Skolo wolisz Sci-Fi ja wole rzeczywistosc.
http://www.engadget.com/2006/02/16/m...projection-tv/
Cytat:

w przeciwienstwie do ciebie to juz kupilismy wiadomo ze dostalismy w dupsko
bo teraz taki model plazmy (42") mozna dostac za mniejsze pieniadze

Jak narazie mojim faworytem sa telewizory tylnej projekcji ale narazie maja niska zywotnosc wiec czekam na wersja oparta o swiatlo lasera.
Cytat:

reasumujac
na dzien dzisiejszy opowiesci o szybkich i czarnych lcd to miedzy bajki mozna wsadzic

To poczytaj o nadchodzacej ofercie Toshiby :P 5x lepszy kontrast dzieki dynamicznemu podswietleniu i 120hz matryca.

zene_k 20.02.2007 18:25

A tu się dalej kłócą:> ;)

Przenoszę się do innego działu:taktak: :D

pops 20.02.2007 23:34

Ilość załączników: 1
Załącznik 37506

bez sensu takie cytowanie się nawzajem, po którymś razie nie wie się nawet na jaki temat się pisze :piwo:

Czołgista 21.02.2007 00:17

Pierniczyć TV ,
plazmowe czy LCD,
żeby kaczora pooglądać to CRT najtańszy wystarczy

do filmów tylko projektor :fiu:

Szkoda kasy na pośrednie rozwiązania. :taktak:

AleX69 21.02.2007 00:45

Cytat:

Napisany przez pops (Post 742118)
Załącznik 37506

bez sensu takie cytowanie si***281; nawzajem, po kt***243;rym***347; razie nie wie si***281; nawet na jaki temat si***281; pisze :piwo:

to ci wyjasnie <- wyzszosc plazmy nad jakim kolwiek medium do wyswietlania z DVD czy konsoli

Cytat:

Napisany przez Czo***322;gista (Post 742157)
Pierniczy***263; TV ,
plazmowe czy LCD,
***380;eby kaczora poogl***261;da***263; to CRT najta***324;szy wystarczy

do film***243;w tylko projektor :fiu:

Szkoda kasy na po***347;rednie rozwi***261;zania. :taktak:

a tu sie z toba nie zgodze ... projektor idealie nadaje sie tylko i wylacznie do prezentacji multimedialnych
czarnego brak ... a pustynia czy snieg za jasny
ogolnie rzecz ujmujac brak w wyswietlanym obrazie z projektora gradacji
a cena wymiany przepalonej lampa po 8000-10000h nadaje okazje do wymiany szmelcu na nowy <- taka zabawka dla gadzeciarzy
btw ... a co to kaczor? :>

kizio 21.02.2007 01:27

Cytat:

Napisany przez AleX69 (Post 742172)
...
btw ... a co to kaczor? :>

Jeden z tych co dawno temu grali w filmie "O Dwóch takich co ukradli księżyc"

demek 21.02.2007 04:36

Cytat:

Napisany przez REi (Post 741835)
Podaj kilka przykladow jak tak co chwila?

nizej piszesz, ze nie czytamy o nowinkach wiec to pytanie jest troche z kosmosu skoro ty o tym o tym czytasz

Cytat:

Nie - nagle pojawil sie popyt. Ja nie mowie ze plazma jest be, wrecz twierdze ze plazma w niskim i srednim przedziale cenowym ma jakosc lepsza niz LCD. Po prostu koszty technologiczne plazm spadly i mogly one zrownac sie z LCD. Widzialem nie jeden LCD o kolorach ostrosci rownych lub przewyzszajacych TV plazmowe o podobnych parametrach wiec skonczcie z zaslepieniem - obie technologie sa sobie rownorzedne w wyzszych przedzialach cenowych. Bo w nizszych plazmy prowadza.

otoz nie panie kolego, sony jasno i wyraznie dalo do zrozumienia, ze plazma jest za slaba w porownaniu do lcd, tylko jak im panasonic i pioneer pokazali co potrafi plazma to ich szlag zapewne trafil

Cytat:

Widac Demek ze najlepszych LCD nie widziales...

nie rozmieszaj mnie, pokaz mi lcd, ktory zagra w 60% jak pionek pdp 5000ex a ci kupie ten telewizor, a nawet ze trzy takie

Cytat:

Ze biora dokladnie tyle samo energii, ze maja dokladnie taka sama zywotnosc, ze mniej sie wypalaja, ze nie smuza jak lcd (zeby nie bylo - nie chodzi o to ze plazmy smuza ale o to ze wspolczesne lcd praktycznie tego nie robia) itp itd.

napisalem ci wyzej, przyjedz do mnie do londynu to ci pokaze duuuuzo rzeczy

@alex
od jakiegos roku wymiana lampy to juz nie takie straszne koszty jak kiedys, nie wiem czym to jest spowodowane, pewnie jakas dyrektywa unii europejskiej, czarny sie poprawil, pustynia wyglada juz ok, no i stosuja teraz lekko szarawe screeny i mamy juz czarny lepszy niz w lcd

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:47.