![]() |
Cytat:
Chyba ta plyta ma problem z czytaniem tak duzych modulow. Ew. mozna kombinowac 2x256mb, moduly sa mniejsze, a przy dwoch stronach powinno pojsc. Z tymi RAMami sa tylko problemy. |
Witam !
Co do flashowania - MOBO maja czasami zworke która w odpowiednim ustawieniu blokuje mozliwosc zmiany / ingerencji w BIOS ... |
Problem tkwi w tym ze ta pamiec jest jednostronna, spytaj sie w sklepie czy ci wymienia na dwustronna wtedy bedzie chodzic.
|
Ilość załączników: 1
oto screen z edytora !
tam wszystko jest bardzo podobne, ale wskazuje na to że bios który pobrałem jest OK to czemu qrwa ten flasher wyświetla ten komunikat ??? (( (( (( |
Cytat:
pamięć jest raczej Ok, jest z WilkElektronik.... nie rozumiem tylko dlaczego ten flasher wywala mi błąd ? może biosy które pobierałem z tych stron są w innej wesji językowej niż ten co jest w płycie i flasher (k..a jego mać) nie pozwala na updatea muszę jakiś edytor biosów wydobyć i zajrzeć do tego bina i do tego którego wydobyłem z płyty może coś da się zmienić aby działało... dzięki |
Mi sie wydaje ze problem tak czy siak od poczatku lezal w plycie glowniej... sprawdz jeszcze na innym kompie te pamieci (chyba ze
masz pewnosc ze sa dobre to nie musisz)... Ale wyjscia z sytuacji nie widze bo nie mialem nigdy doczynienia z plytami A-TREND`a... Pozdrawiam i powodzenia |
Bo Azja jest niewiarygodna... :D :D :D :cisza:
pozdro ;) |
!!! Pomocy !!!
Witam.
Mam w domu kompuer z płytą główną A-TREND model ATC 7020V na chipsecie VIA 693A/596B do tego komputera chciałem dołożyć pamięci z 64 mb do 512 załatwiłem 512 sdram pc133 (na pewno obsługuje), włożyłem do 1 banku (ma 4 banki ale tylko w 1 i2 wg. instrukcji powinno być 512) wykrywa tylko 128 ??? Chciałem zaktualizować bios bo jest wersja 1.0.r02 strona a-trenda jest nieczynna www.atrend.com.tw znalazłem bios przez google, wesja r03 gdzieś na azjatyckich stronach ściągnąłem i próbowałem flashowac flasherem awarda wersja 8.22A i wyświetla mi się komunikat The program file's part number does not match with your system pobrałem chyba z 5 biosów ale za każdym razem to samo na tych azjatyckich str. doczytałem tylko że jest obsługa modułów 512 !!! pomocy |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56. |