![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!
Siema!
Zlozylem kompa tego co zakladalem topic wczesniej i problem wyglada tak: Jest to Sempron 2,6 - 64bit - 512 ram CL2.5 plyta Asus K8N-Deluxe dysk na SATA - 80 WD i reszta jakis Radek 9550 itp. Po zlozeniu kompa podlaczylem do zasilania i przy wcisnieciu POWER lipa zaswiecaja sie diody na sekunde i zaraz wszystko sie wylacza... Doslownie wszystko mrugnie - tak jakby dostaje zasilanie na sekunde i koniec! POMOCY BO DZIEWCZYNA MNIE ZABIJE!!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Po 1. Taki user jak ty powinien wiedziec jak ma wygladac temat
![]() Po 2. Nie ten dział ![]() Po 3. Sprawdź zasilacz ![]() Po 4. Tym postem przypominasz mi pewnego usera na m.... Ostatnio zmieniany przez kizio : 15.12.2005 o godz. 22:05 |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
Cytat:
ponad pol roku jak nie wiecej bo bylem za granica... takze nie dziw mi sie!! BTW. Sprawdze zasilke, ale zapomnialem napisac - podlaczalem juz na 4-pin i na 20-pin... na 4-pin nie dzialo sie nic a na 20-pin dzieje sie tak jak opisalem... Zasilacz jest 4Life z Tracer`a - 400W...
![]() |
#4 | |
Wyrejestrowany
![]() |
Cytat:
![]() Sprawdz z inna zasilka. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Jesli nie zasilacz to co innego?
#6 | |
Wyrejestrowany
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Sprawdź jeszcze raz, czy prawidłowo złożyłeś procka z wentylatorem. ![]()
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
To raczej odpada bo mam Silencera 64TC i on sam sie dociska do procka wiec napewno nie ma takiej mozliwosci... nalozylem troche duzo tej pasty termicznej na procesor ale to raczej nie ma wplywu!? Pozdro!
![]() |
#9 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
zresetuj biosa płyty głównej i sprawdż.
rozłóż wszystko i złóż spowrotem, czasem pomaga.
#10 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#11 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
lol ;]
Cytat:
![]() |
#12 |
![]() |
Sprawdzilem na swoim zasilaczu... TO SAMO!!
Sciaglem wentylator i procesor - sprawdzilem! LIPA!! Nie probowalem 4 i 20 PIN na raz... a tak mozna? Pozdro...
#13 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
odepnij napedy.. na pewno dobrze popodlaczales te kabelki POWER, HDD itd.? (nie pamietam nazw) pozdro ![]() -edit- ja mam gorszy problem - dostalem od znajomych kompa, ktory sie resetuje kiedy chce.. nie wiadomo dlaczego.. i tak - wyczyscilem wszystko ad-aware'm, kaspersky'im, zostawilem na noc defragmentacje HDD i wszystko chodzilo.. odwiozlem.. okazalo sie, ze sie ciagle resetuje.. ok.. wzialem dzisiaj i robilem format.. pod koniec formatu wyskakiwal BlueScreen za kazdym razem.. wsadzilem HDD do swojego PieCa - u mnie przeszlo, wiec HDDek wykluczony.. przelozylem spowrotem dysk i wlozylem moja stara zasilke 350W - ok, przeszlo.. juz zadowolony koncze instalowac soft na xp'ku (winamp, winrar i te podstawowe) i zaczalem instalowac Adobe Reader'a i jednoczesnie Kaspersky skanowal dysk... i reset! Pozniej probowalem uruchomic duzo procesow by kompa obciazyc jednak... nie udalo sie.. - sprobowalem uzyc Prime95, jednak po kilku sekundach Torture Test'a wywalal error'a mysle sobie - moze pamiatki walniete, wsadzilem swoje 512 DDR - wciaz prime nie dziala.. pozniej przy tamtym pierwszym zasilaczu nie pokazywal nawet w ogole BIOSu, wiec zostawilem im moj.. (tamten byl nowy! tyle ze 350W noname).., ale wciaz problem z zawieszaniem.. odlaczylem napedy, zonglowalem zasilaczami, zapuscilem 3dmarka 2k5, ktory przeszedl caly (z 1-2 FPS oczywiscie.. ![]() juz zglupialem.. wiatraka zdejmowal nie bede.., choc nie wiem czy sens jest bo proc ma okolo 57*C, a mobo <50*C, wiec nie chce mi sie bawic.. i tak juz caly dzien spedzilem na przepinaniu sprzetu komputerowego i.. mam dosyc! Dobrze, ze mam nowa palarke DVD.. jedyna pozytywna rzecz dzisiejszego dnia! ![]() pozdro ![]() Ostatnio zmieniany przez Smartek : 15.12.2005 o godz. 23:37 |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
Przepraszam ale musiałem ![]() Musisz podlączyć obie kostki na raz....;] to znaczy 20 pin i tą 4 pin i dopiero power wcisnąć...
![]() |
#15 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kłóda za temat. Proszę o zgłoszenie się do któregoś z administratorów forum z propozycją tematu na PM.
|
![]() |
![]() |
|
|