![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Autocad R14 grubość lini
Jak w tym autocadzie wydrukować grubsze linie?
Z tego co wiem to w ustawieniach wydruku kombinuje się grubościami pisaków przypisanymi do odpowiednich kolorów. W zasadzie to działa, bo dla np. czerwonej linii, można ustawić np. dwa razy grubszą linię. Domowa drukarka grubość jej zinterpretuje poprawnie, ale jako, że jest czerwona to wydrukuje ją w odcieniu szarości, a nie jako czarną. Będę bardzo dźwięczny za jakieś sugestie, bo już mi pomysłów zabrakło. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
dobrze kombinujesz
wystarczy jeszcze wybrać profil kolorów jako monochrome lub jakos tak /dawno nie pracowałem w acadzie r14/ i bedzie po kłopocie pozdro
![]() |
#3 |
AJMAX
Data rejestracji: 28.10.2002
![]() |
Proponuje Auto Cad 2002 jest dobrze dopracowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Re: Autocad R14 grubość lini
Cytat:
Jesli chodzi o acada14 to grubosci lini ustala sie tylko dla wydrukow. W opcjach drukowania (tam gdzie ustawiles grubosci lini) jest cos takiego jak numer pisaka. Z tego co pamietam zeby wydruki byly czarne a nie w odcieniach albo kolorach musisz wpisac nr pisaka 7 dla wszystkich warstw z ktorych bedziesz korzystal. Odpowiada on czarnemu kolorowi. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Re: Re: Autocad R14 grubość lini
Cytat:
Raczej trzeba kombinować, coś z drukiem monochromatycznym (albo użyć auto cada 2002 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
"...w ploterach atramantowych / w sumie do tego rodzaju zaliczają i się i normalne drukarki i drukarki wielkoformatowe typu np:dj450c/ grubośc się określa się jedynie poprzez przypisanie kolorowi dpowiedniej grubości linii a tzw. numer pisaka najczęsciej określa kolor wydruku..."
to tekst z dokumentacji którą udało mi się wygrzebać nt. drukowania w r14
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
ojojJOJ,,,!
no ale powiem,,,, przy wydruku do DANEGO KOLORU przypisujesz kolory pisakow.(np czerwony przy wydruku ma być zolty, a kolor nr 18 ma byc kolorem 248). Oprocz tego, do danego koloru (czerwony, zielony, 56, 213 i inny - jakikolwiek chcesz) przypisujesz grubosc pisaka. Reasumujac przy wydrukach w r14 do np. czerownego koloru podajesz dwie rzeczy: 1-jakim kolorem ma być "czerwony" i 2-jaki ma byc "gruby". No i tak postepujesz ze wszystkimi uzytmi przez ciebie kolorami. Pozdrowionka z Bydgoszczy! A swoja droga warto przesiasc sie na 2002 lub 2004,,,sa naprawde fajne! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Tylko że na ploterze można z pisakami kombinować, a na zwykłej drukarce to se ne da.
W autocadzie nie udało mi się znaleźć żadnych opcji, żeby włączyć druk jednolity (w pomocy też się nie natknąłem na coś takiego). Sterownik mojego Lexmarka nie dopuszcza możliwości takiego ustawienia. Jedynie w kolorze albo "drukuj obrazy kolorowe jako czarno - białe", a wtedy robi odcienie szarości. Chociaż z drugiej strony tak na chłopski rozum to wydaje się, że to niemozliwe żeby nie dało się tego zrobić z R14, tylko kurczę w jaki sposób. Ostatnio zmieniany przez djc : 05.06.2003 o godz. 13:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Wielkie dzięki Marekkasia!!!!!!!!!!!!!!!!
Ależ to było banalne, ale muszę przyznać, że wykazałem się ślepotą. Że też nie zajarzyłem tego, a miałem to jak na dłoni. Jeszcze raz wielkie dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|