![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
Postawienie FTPa
Witam.
Chciałbym postawić sobie serwer FTP tak żeby nie było potrzeby przepychania dużych plików przez pocztę. Gdyby wszystko poszło jak chciałem to ten post by nie powstał, wiec jak można się domyśleć mam problem ![]() Moje łącze to Neo 640 podzielone na 3 kompy. Przekierowałem port 21 na moje IP (tcp i udp na moje ip), a jako programu do FTPa używam G6FTPSrv. No i tu zaczynają się schody. W zakładce Main-->Multi IP Settings nie wiem co ustawić żeby działało. Kombinowałem z różnymi ustawieniami, i jak na razie doszedłem do konkluzji, że w Home IP List powinienem wpisać maskę podsieci (255.255.255.0)[enter an IP mask to enable dynamic IPs]. W "passiv mode IP:" wpisałem 192.168.0.1. Nie wiem jaki ustawić zakres portów pasywnych, zostawić domyślne? Wpisywanie mojego IP 83....... gdziekolwiek nie spowodowało żadnej zmiany. No i po tym pojawia mi się taki komunikat "2005-01-21 16:21:18 SERVER: Unable to start server, port 21 may already be in use." Jedyne co mi się udało osiągnąć to stworzenie FTPa w sieci lokalnej.(2005-01-21 16:23:26 - FTP Server On-line : IP(s) 192.168.0.2, on port 21) PS. Gdzieś wyczytałem, że poqwinienem zarejestrować się na no-ip.com, zrobiłem to ale co zrobić z tym programikiem który zainstalowałem?
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|