Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.10.2006, 20:05   #1
gabisssko
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.05.2006
gabisssko zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie mogę zainstalować sterowników od Sound Blaster Live

Witam!
Mam kartę dźwiękową Sound BLaster Live (model SB0220) i niestety w momencie próby zainstalowania sterowników instalator wyrzuca komunikat "Setup could not detect any Sound BLaster audio card on your system". Próbowałam przeróżnych sterowników, z różnych stron, oficjalnych i nieoficjalnych, testowałam ją na różnych gniazdach PCI. Ręczne zaintalowanie sterów z płyty od karty kończy się zainstalowaniem jako karta dźwiękowa urządzenia Creative Emu10K1 (WDM). Żeby było śmieszniej, na początku mojego posiadania tej karty problemów z instalacją nie było żadnych i dźwiękówka była w menedżerze urządzeń widziana normalnie jako Sound Blaster Live. Z tego co pamiętam, problemy zaczęły się, gdy przeinstalowałam Windowsa. Miałam jednak zrobiony obraz partycji sprzed "awarii", który przywracałam i mogłam normalnie z dźwiękówki korzystać. Zmieniłam jednak płytę główną i obraz już jest nieprzydatny, zatem szukam rozwiązania mojego problemu. Testowałam dźwiękówkę na 3 płytach głównych i wszędzie to samo (zaznaczam, że na jednej z nich na początku działała bez problemu).
Mam płytę główną AsRock P4i65G, system Windows XP Professional.
Będę wdzięczna za pomoc, gdyż kupiłam głośniki 5.1 i szczerze to nie cieszy mnie używanie zintegrowanej dźwiękówki do oglądania filmów (choć obsługuje ona 5.1, to jednak nie może się równać z kartą Creative'a).
Z góry dzięki

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: