![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.05.2006
![]() |
Nie mogę zainstalować sterowników od Sound Blaster Live
Witam!
Mam kartę dźwiękową Sound BLaster Live (model SB0220) i niestety w momencie próby zainstalowania sterowników instalator wyrzuca komunikat "Setup could not detect any Sound BLaster audio card on your system". Próbowałam przeróżnych sterowników, z różnych stron, oficjalnych i nieoficjalnych, testowałam ją na różnych gniazdach PCI. Ręczne zaintalowanie sterów z płyty od karty kończy się zainstalowaniem jako karta dźwiękowa urządzenia Creative Emu10K1 (WDM). Żeby było śmieszniej, na początku mojego posiadania tej karty problemów z instalacją nie było żadnych i dźwiękówka była w menedżerze urządzeń widziana normalnie jako Sound Blaster Live. Z tego co pamiętam, problemy zaczęły się, gdy przeinstalowałam Windowsa. Miałam jednak zrobiony obraz partycji sprzed "awarii", który przywracałam i mogłam normalnie z dźwiękówki korzystać. Zmieniłam jednak płytę główną i obraz już jest nieprzydatny, zatem szukam rozwiązania mojego problemu. Testowałam dźwiękówkę na 3 płytach głównych i wszędzie to samo (zaznaczam, że na jednej z nich na początku działała bez problemu). Mam płytę główną AsRock P4i65G, system Windows XP Professional. Będę wdzięczna za pomoc, gdyż kupiłam głośniki 5.1 i szczerze to nie cieszy mnie używanie zintegrowanej dźwiękówki do oglądania filmów (choć obsługuje ona 5.1, to jednak nie może się równać z kartą Creative'a). Z góry dzięki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|