![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.07.2002
![]() |
!!!!!!Komp do złożenia!!!!!
Hej Hej. A więc chcę złożyć sobie kompa doradzicie coś? Wszystko ruszy bez żadnego problemu? Nie będzie konfliktów?? Jakieś opinie. Oto i on:
Abit IS7 (i865PE),SND5.1,SATA,IEEE1394,LAN,ATX Intel Pentium 4 2.4GHz FSB800 (box czy oddzielnie wentyla??) DDR 512MB PC-3200 (400MHz) KINGSTON Leadtek GF FX5600 128MB DDR (TV In Out) (czy może innej firmy z 256?) Maxtor 120GB, 7200, ATA/133, 8MB cache (może serial ata?może inna firma) CDRW LG 52/32/52 BOX Obudowa ModeCom Fresh(może być?)(musi mieć dużo miejsca tak aby weszły 2 napędy i kieszen) Dziex |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
Ja bym ten zestaw oparł na AMD i bym wsadził Athlona 2500XP (barton), płyta - jakis Asus na kt400.
Płyta Asusa: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3814 Procek : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6780 i zamiast tego FX-a to wybierz jakiegos GF4 Ti |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
intel czy amd to sprawa preferencji
ale karty na FX to szmelc - wez ATI - 9500/9600 -> przerabialne na 9700/9800 modecom? to juz lepiej chieftec, enlight, huntkey 256 ramu na karcie? na takiej karcie? na ati 9800 to ma jeszcze sens...
|
|
|
|
#4 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
coz, ja tez bym bral amd, ale jak pisal Sid - to kwestja preferencji
pod tego pentiuma plyta niezgorsza grafa - zdecydowanie jakas ATI - nvidia zostala daleko w lesie na chwile obecna - 9500 bedzie dobrym wyborem, np Herkules obudowa - raczej chieftec hdd - moze to nie hit wydajnosci, ale nadal scisla czolowka, wiec bralbym Hitachi (dawniej IBM - legenda wytrzymalosci na duze obciazenia - po paru latach docenisz :chytry: ) pozdro |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.07.2003
![]() |
Cytat:
![]() Maxtor dobra firma lecz ja polecam Barke - Cicho i wydajnie Baracuda V 120GB SATA będzie good Obudowa - tak jak zaznaczył Sid - Szefteka Grafika - Do takiego zestawu r9600Pro (ewentualnie jak jeszce będize Radziwił 9500Pro) 128mb To spokojnie wystarczy !Puki co ŻADNA(Oczywiscie z segmentu do gier nie mówie tu o profesjonalnuych kartach do obróbki 3D) karta niepotrzebuje aż 256 pamięci . nawet radek 9800Pro (tak tak 256 to chwyt marketingowy) Aha i pamieci polecałbym, jak juz coś ALBO 2x 256 lub 2x 512 Dual ddr na intelu to PODSTAWA. Reszta OK |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
koleś dal taki sam temat na forum tweak'a
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
nie widze w tym nic zlego...
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
a czy ja pisze ze to cos zlego
tylkot taka ciekawostke podaje
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Własnie przymierzam się do kupna nowej grafy ...i mam właśnie dylemat pomiędzy Nvidia a ATI ...:chytry:
|
|
|
|
#10 |
|
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Miałem ATI i gryzło się z MSI KT4V i wiem że ATI gryzie się z płytami głównymi częściej niż GF (dwa tygodnie walczyłem z ATI ,łacznie ze zmianą biosu płyty głównej teraz jest GF i wiem że więcej nawet nie pomyślę o kupnie ATI) ale wybór należy do wybierającego
)
|
|
|
#11 | |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
czasami też tak robię różne fora, różni ludzie, różne odpowiedzi
|
|
|
|
#12 |
|
![]() |
hmm... mi sie nie gryzie na szczescie - w wiekszosci przypadkow konflikty sprzetowe to kwestia slabego zasilania - karty ATI ssa mnostwo mocy i kiedy jej braknie to wszsytko sie sypie
karty sa dobre, nawet mocarne - problem lezy w sterownikach... karty slabe - 8500/9100/9000/9200 - sa traktowane po macosszemu przez ati - nowe sterowniki praktycznie nic nie zmieniaja w ich sprawie (a jesli juz to na gorsze) - przy kartach ze sredniej polki sprawa jest juz ciekawsza - bo praktycznie problemow juz nie ma - a moc jest niezaprzeczalna co do wydajnosci - ciezko laikowi przekonywac - sa testy - na benchmarku, ciekawy test jest na stronie warszawskiej gieldy komputerowej (karty low end - hehe - u nich miesci sie w tym tez 8500/9100), na zachodnich serwisach tez sporo pisali sa testy w ktorych fx 5200 wypada gorzej niz radeon 7000! i nie sa to pojedyncze przypadki - karty FX naprawde nvidi nie wyszly - a to ze pchaja sie ciagle w te slepa uliczke swiadczy o nich raczej fatalnie
|
|
|
|
#13 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
9100 to słaba karta wez sie stuknij gdzie trzeba
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() |
w polsce to jest mocarna karta za dobra cene - w stanach jest to karta do kompow biurowych - u nich juz 9500 jest uwazane za lekki przezytek
ps. sam mam 9100 i nie narzekam - choc 9700 (tez mam) jest jednak CIUT mocniejszy ![]() ps2. stukalem sie wielokrotnie
|
|
|
|
#15 | |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
9100 to bardzo dobra karta za bardzo dobrą cenę, co wielokrotnie potwierdzano w testach i opisach (np na www.benchmark.pl)
|
|
![]() |
|
|