Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.09.2004, 22:28   #1
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"Powrót króla" wersja reżyserska co nowego??

Orientuje sie może ktoś, czy będzie tam przynajmniej zakończenie podobne jak w książce?

Wogóle interesuje mnie wszystko na temat tego wydania, no może oprócz ceny bo to lepiej przemilczeć.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.09.2004, 22:34   #2
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja wiem tylko ze ma sie pojawic w okolicach listopada/grudnia.
Nowe - ksiazkowe zakonczenie jest dosc prawdopodobne ze sie tam znajdzie. Moze dodadza tez sceny z walk/buntu w Shire po powrocie Froda.
Sceny z podrozy armii Rohanu do Gondoru (do Minas Tirith).
Sceny z podrozy Aragorna, Legolasa i Gimliego na poludnie i przejecie okretow w Pelargirze - bo tego w sumie najbardziej mi brakowalo.

Ja juz zbieram pieniazki na wydanie tego 'trojfilmu' w extended edition . Ciekawi mnie tylko cena, ale mam nadzieje ze w 350zl sie zmieszcze .

Ostatnio zmieniany przez czero : 07.09.2004 o godz. 22:38
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2004, 22:51   #3
Air

Cytat:
Napisany przez czero
Moze dodadza tez sceny z walk/buntu w Shire po powrocie Froda.
Sceny z podrozy Aragorna, Legolasa i Gimliego na poludnie i przejecie okretow w Pelargirze - bo tego w sumie najbardziej mi brakowalo.
Pierwszej z wymienionych scen brakowało mi bardzo bo poprostu zmieniała sens prawie całej opowieści.
Druga z wymienionych może być za to efektownie zrobiona.

Jak dla mnie za krótka była również scena przejścia przez dolinę umarłych. W książce trzymało w napięciu a w filmie hop-siup i po dolinie której bali się wszyscy w całym Śródziemiu.

Wiem że w wersji reżyserskiej ma być około 50 minut dodatkowych, niepublikowanych scen więc bardzo dużo.

A z ceną to chyba przesadziłeś. Myślę że to będzie w okolicy 230 zł.

-Edit-
Tutaj są przemyślenia obcokrajowców na ten temat.

Ostatnio zmieniany przez Air : 07.09.2004 o godz. 23:00
Stary 07.09.2004, 22:59   #4
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
no to będziemy ssać i na dvdr

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2004, 23:05   #5
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
A z ceną to chyba przesadziłeś. Myślę że to będzie w okolicy 230 zł.
Cene dalem taka bo niedawno w sklepie widzialem trylogie Ojca Chrzestnego po 310zl.
No ale mam nadzieje ze masz racje .
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2004, 23:18   #6
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, u kolegi dobre wiecej niz miesiac temu widzialem ta wersje rezyserska akurat w mov'ie sporo sie rozni od wersji "ucietej".
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2004, 23:41   #7
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
wersje kolekcjonerskie/rezyserskie ...
druzyna pierscienia - ok. 200 min
dwie wieze - ok. 214min
... ciekawe ile bedzie mial powrot krola
Stary 08.09.2004, 08:15   #8
Air

Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Hmm, u kolegi dobre wiecej niz miesiac temu widzialem ta wersje rezyserska akurat w mov'ie sporo sie rozni od wersji "ucietej".
Napisz co jest nowego bo mnie to bardzo interesuje!! Jest nowe zakończenie??
Stary 08.09.2004, 08:23   #9
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
właśnie - co nowego.
jeżeli zmiany są tak znaczące, jak w drużynie pierścienia - to warto będzie to obejrzeć.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2004, 08:54   #10
seoman
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.08.2002
seoman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oj leniuszki z was ale co tam:

Niektóre z dodanych scen:

- Sceny z Sarumanem w Orthancu. Niektóre z jego ambitnych tekstów "you are all going to die", " I want no pity or mercy!". Zobaczymy też jak strzela ze swojej różdżki ogniem.

- Frodo i Sam na rozdrożach, oraz maszerujący hobbici wraz z odziałem orków.

- Merry mówiący: "I know there isn't much hope, I know I can't do much. I'm just a hobbit. But I want to help" ("Wiem, że nadziei już prawie nie ma i wiem, że nie mogę zrobić za wiele. Jestem tylko hobbitem. Ale chcę pomóc").

- Usta Saurona, "witające" Aragorna u bram Mordoru. Widzimy zbliżenie na jego "piękne" usta i słyszymy: "I have a token I was bidden to show thee", po czym wysłannik wyjmuje mithrilową kolczugę Froda i rzuca ją na ziemię.

- Nowe sceny z Aragornem i Eowiną w Edoras.

- Eomer opłakujący ciało Eowiny (scena znana ze zwiastunów).

- Aragorn, podnoszący płonący Palantir, coś krzyczy (na pewno jest tam słowo Elendil).

- Gandlaf walczący z Królem Nazguli, którego miecz zaczyna płonąć.

- Nowe sceny z oblężenia Gondoru (między innymi orkowie używający małych taranów).

- Eowina walcząca z Gothmogiem (dowódca orków).

- Faramir opowiadający Pipinowi o swoim dzieciństwie i Boromirze. Pipin, stwierdza, że Faramir ma w sobie "inną siłę" niż Boromir, i że ich ojciec kiedyś to zauważy.

- Eowina i Faramir, w romantycznych scenach w Domu Uzdrowień.

- Aragorn, Legolas i Gimli uciekający spod lawiny czaszek na Ścieżce Umarłych.

info ze stron www.wladca-pierscieni.pl
seoman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2004, 09:11   #11
Air

Dzięki Seoman za cynk i link. Właśnie to tam znalazłem. Oto jak bedzie wyglądać wydanie kolekcjonerskie. Dodawana będzie makieta Minas Tirith. Już się cieszę!!
Dołączone obrazki
-21042-01.jpeg 
Stary 08.09.2004, 09:22   #12
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Dzięki Seoman za cynk i link. Właśnie to tam znalazłem. Oto jak bedzie wyglądać wydanie kolekcjonerskie. Dodawana będzie makieta Minas Tirith. Już się cieszę!!
Hehe - chyba nie liczysz na to, że tak będzie wyglądało polskie wydanie? No chyba, że chcesz sprowadzać z zagranicy. Co do ceny - to przytoczona tu cena ok. 350zł wydaje mi się niestety bardziej realistyczna od 230zł - zwłaszcza jeśli rzeczywiście miałyby być tam takie dodatki jak ta makieta Minas Tirith
A tak przy okazji - to wydawało mi się, że Saruman'a wycięli całkowicie z trzeciej części - ale jak mają być sceny z nim to extra Jeśli jednak go wycięli to na sceny z buntem w Shire chyba nie ma co liczyć - bo jak na to nie patrzeć to odegrał on tam niemałą rolę (sorki za spoiler - dla tych co nie czytali książki )
Stary 08.09.2004, 09:32   #13
Air

Cytat:
Napisany przez Pagerus
Hehe - chyba nie liczysz na to, że tak będzie wyglądało polskie wydanie? No chyba, że chcesz sprowadzać z zagranicy. Co do ceny - to przytoczona tu cena ok. 350zł wydaje mi się niestety bardziej realistyczna od 230zł - zwłaszcza jeśli rzeczywiście miałyby być tam takie dodatki jak ta makieta Minas Tirith
A tak przy okazji - to wydawało mi się, że Saruman'a wycięli całkowicie z trzeciej części - ale jak mają być sceny z nim to extra Jeśli jednak go wycięli to na sceny z buntem w Shire chyba nie ma co liczyć - bo jak na to nie patrzeć to odegrał on tam niemałą rolę (sorki za spoiler - dla tych co nie czytali książki )
Mogę mówić tylko o polskim wydaniu "Dwóch wież" bo takie posiadam. Było one wydane naprawdę super i to jeszcze w przystępnej cenie. Na jedynkę sie nie załapałem. Po zobaczeniu tej edycji, która widnieje na zdjeciu, cena 230 zł wydaje mi się również wielce nieprawdopodobna. Trzeba będzie jednak wysupłać w grudniu więcej cashu.
Stary 08.09.2004, 09:39   #14
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Mogę mówić tylko o polskim wydaniu "Dwóch wież" bo takie posiadam. Było one wydane naprawdę super i to jeszcze w przystępnej cenie. Na jedynkę sie nie załapałem. Po zobaczeniu tej edycji, która widnieje na zdjeciu, cena 230 zł wydaje mi się również wielce nieprawdopodobna. Trzeba będzie jednak wysupłać w grudniu więcej cashu.
Zawsze można spróbować namierzyć wujka w USA aby wpadł z prezentem pod choinkę Tam pewnie będzie nieco taniej... Tylko amerykańskie wydanie nie będzie niestety posiadać polskich napisów...
Stary 08.09.2004, 11:16   #15
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
w wawie 'druzyne' i 'wieze' kupilem po 199,- ... wersje rozszezone - bez figurek

Twoje uprawnienia: