![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
"Powrót króla" wersja reżyserska co nowego??
Orientuje sie może ktoś, czy będzie tam przynajmniej zakończenie podobne jak w książce?
Wogóle interesuje mnie wszystko na temat tego wydania, no może oprócz ceny bo to lepiej przemilczeć. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Ja wiem tylko ze ma sie pojawic w okolicach listopada/grudnia.
Nowe - ksiazkowe zakonczenie jest dosc prawdopodobne ze sie tam znajdzie. Moze dodadza tez sceny z walk/buntu w Shire po powrocie Froda. Sceny z podrozy armii Rohanu do Gondoru (do Minas Tirith). Sceny z podrozy Aragorna, Legolasa i Gimliego na poludnie i przejecie okretow w Pelargirze - bo tego w sumie najbardziej mi brakowalo. Ja juz zbieram pieniazki na wydanie tego 'trojfilmu' w extended edition ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez czero : 07.09.2004 o godz. 22:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
Cytat:
Druga z wymienionych może być za to efektownie zrobiona. Jak dla mnie za krótka była również scena przejścia przez dolinę umarłych. W książce trzymało w napięciu a w filmie hop-siup i po dolinie której bali się wszyscy w całym Śródziemiu. Wiem że w wersji reżyserskiej ma być około 50 minut dodatkowych, niepublikowanych scen więc bardzo dużo. A z ceną to chyba przesadziłeś. Myślę że to będzie w okolicy 230 zł. -Edit- Tutaj są przemyślenia obcokrajowców na ten temat. Ostatnio zmieniany przez Air : 07.09.2004 o godz. 23:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to będziemy ssać i na dvdr
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Cytat:
No ale mam nadzieje ze masz racje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, u kolegi dobre wiecej niz miesiac temu widzialem ta wersje rezyserska akurat w mov'ie sporo sie rozni od wersji "ucietej".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
wersje kolekcjonerskie/rezyserskie ...
druzyna pierscienia - ok. 200 min dwie wieze - ok. 214min ... ciekawe ile bedzie mial powrot krola ![]()
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
właśnie - co nowego.
jeżeli zmiany są tak znaczące, jak w drużynie pierścienia - to warto będzie to obejrzeć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
oj leniuszki z was ale co tam:
Niektóre z dodanych scen: - Sceny z Sarumanem w Orthancu. Niektóre z jego ambitnych tekstów "you are all going to die", " I want no pity or mercy!". Zobaczymy też jak strzela ze swojej różdżki ogniem. - Frodo i Sam na rozdrożach, oraz maszerujący hobbici wraz z odziałem orków. - Merry mówiący: "I know there isn't much hope, I know I can't do much. I'm just a hobbit. But I want to help" ("Wiem, że nadziei już prawie nie ma i wiem, że nie mogę zrobić za wiele. Jestem tylko hobbitem. Ale chcę pomóc"). - Usta Saurona, "witające" Aragorna u bram Mordoru. Widzimy zbliżenie na jego "piękne" usta i słyszymy: "I have a token I was bidden to show thee", po czym wysłannik wyjmuje mithrilową kolczugę Froda i rzuca ją na ziemię. - Nowe sceny z Aragornem i Eowiną w Edoras. - Eomer opłakujący ciało Eowiny (scena znana ze zwiastunów). - Aragorn, podnoszący płonący Palantir, coś krzyczy (na pewno jest tam słowo Elendil). - Gandlaf walczący z Królem Nazguli, którego miecz zaczyna płonąć. - Nowe sceny z oblężenia Gondoru (między innymi orkowie używający małych taranów). - Eowina walcząca z Gothmogiem (dowódca orków). - Faramir opowiadający Pipinowi o swoim dzieciństwie i Boromirze. Pipin, stwierdza, że Faramir ma w sobie "inną siłę" niż Boromir, i że ich ojciec kiedyś to zauważy. - Eowina i Faramir, w romantycznych scenach w Domu Uzdrowień. - Aragorn, Legolas i Gimli uciekający spod lawiny czaszek na Ścieżce Umarłych. info ze stron www.wladca-pierscieni.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Dzięki Seoman za cynk i link. Właśnie to tam znalazłem. Oto jak bedzie wyglądać wydanie kolekcjonerskie. Dodawana będzie makieta Minas Tirith. Już się cieszę!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() A tak przy okazji - to wydawało mi się, że Saruman'a wycięli całkowicie z trzeciej części - ale jak mają być sceny z nim to extra ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
w wawie 'druzyne' i 'wieze' kupilem po 199,- ... wersje rozszezone - bez figurek
![]() |
|
|