![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Coś jest nie tak z drukarką....pomocy :(
Dzieje sie to co widać na załączniku. Obrazki drukuje dobrze a tekst z jakąś dziwną mgiełką. Jak zrobie zrzut ekranu tego tekstu i go wydrukuje to jest ok. Co moze być przyczną tego?
drukarka to hp psc 2210 (taki kombajn)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
tekst jest trudniejszym zadaniem niż rozmyty obrazek na całej kartce tutaj widać własnie jak tak na prawde nasza drukarka jest dokładna.
Proponowałbym przeczyścić wacikiem dysze wyjściowe kadridźa. Może profilaktycznie dwa-kolor i czarny. Właśnie ciekawe czy kolor tak samo by rozmazał. Oprogramowanie dla HP ma także "konserwacje drukarki" a tam różne bajerki typu czyszczenie kaset drukarki i inne. Spróbuj może jakiejś opcji konserwacyjnej a nóż to pomoże. W 'rozwiazywaniu problemow' są także przykładowe problemy z wydrukiem i postępowania jakich nalezy dokonać aby problem zniknął - pogrzeb tam ![]() powodzenia
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Cytat:
A moze to jest winna poprostu zlej jakosci papieru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
z obrazkami jest taka roznicam, ze zadruk jest wiekszy i nie widac tak bardzo - wiem z doswiadczenia, ze mimo brudnej i zle ustawionej glowicy fotki wygladaja bardzo OK, a jak kolorem probuje drukowac text to jest masakra.
To rzeczywiscie wyglada jakby rozplynelo sie po papierze, ewentualnie zle kalibrowane dysze
![]() |
#5 |
![]() |
To nie wina wsiąknięcia bo pare dni temu drukowałem na tym samym paierze i mialem wydruk jak z laserówki. Na czyszczenie zuzyłem juz ze 20 kartek i nic. Kolorowe wydruki są ok a czarnobiałe nie
![]()
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Hp miało kiedyś taką fajną akcję własnie przeciw ponownemu napełnianiu kadridźy. Była np. spalona zapałka i tekst: "niektóre rzeczy są jednorazowe" albo skórka od banana i podobny tekst jeśli dobrze pamiętam: "pewnych rzeczy nie napełnisz dwa razy". pozdro
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
No tak ale po napełnienu przedrukowałem jakies 50 kartek i było ok aż tu nagle... pozatym ceny kadzidży do hp są z kosmosu. Do mojej drukarko, kopiarko...itd to są takie małe 19ml zbiorniczki. W kolorowym 9ml na barwe. Paranoja! Im nowsza drukarka tym niejsze kadridże
![]()
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
to nie ma nic wspolnego z zabrudzeniem glowicy
drukarka wydrukowala Ci tekst jako obraz wywal sterowniki i oprogramowanie i zainstaluj ponownie, wykonaj test wewnetrzny drukarki i sprawdz jak wyszlo daj skana |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Zobiłem wydruk bezpośrednio z drukarki bez udziału komputera a dalej to samo. Zrobiłem skana tego wydruku w 300dpi
![]() |
#10 |
![]() |
Dziś odkurzałem kompa i miałem wszystko porozłączane... i drukarke też. Gdzieś za gdzine podłączylem wszystko i zonk. Drukarka wyświetliła na ekraniku zeby wymienić kadridż z czarnym tuszem i nie idzie juz nic wydrukować. No chyba ze go wyjme to drukuje tylko z kolorowym kadridżem
![]()
![]() |
#11 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() 930C to jedna z najlepszych drukarek - bledem bylo ze ja wymieniales. Ta drukarka ma zbiornik do czarnego o numerze 45 (popularna czterdziestka piatka) i miesci sie w niej 40 ml. W kolorze jest 3x 17 ml. na kolor. Powiem Ci ze sam efekt wydruku tez przypomina mi efekt drukowania na zlym papierze (dedykowanym pod laser only co juz wczasniej zauwazyl kowalik), no ale jezeli wykluczasz taka mozliwosc... Napelniac mozna kilka razy - nawet do dziesieciu - wszystko zalezy od "higieny" napelniania. Jak bedziesz w prawidlowym stopniu zachowywal zasady konserwacji to toner na dlugo ci starczy. Co wiecej przy tonerze napelnianym powinienes drukowac conajmniej raz na 2 tygodnie, bo ten tusz ma tendencje do zasychania. Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
szycho ![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() 100krotek chyba mniej znana firma i tusze nie wszędzie dostępne. Pozatym - szukałem w google dla pewności "stokrotek tusze" i nic nie było. Nazwa "100krotek" brzmi troche inaczej ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 06.03.2004 o godz. 14:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() |
Cytat:
Do mojego hp psc wchodzi 56 http://www.tusze.pl/cgibin/shop?info...6&sid=5dfd90d9 ale 20zł taniej za napełniany kadridż to troche sie za wysoko cenią ![]() Drukarki bym nie zmieniał gdybym tej nie wygrał ![]()
![]() |
![]() |
|
|