![]() |
Cytat:
A jeśli chodzi o głosowanie na jakąś osobę w pewnym sensie "na czuja", to nie dla mnie. Ja muszę mieć dobre rozeznanie i być przekonany o tym, co robię. Pobieżna wiedza to dla mnie trochę za mało.. A jeśli chodzi o samoobronę to nie będę się wypowiadał. W sumie do samego Lepera nic nie mam, mówi czasami całkiem ciekawie (chociaż tylko mówi), a poza tym jakoś specjalnie nie rzuca mi się on w oczy. No ale fakt, jako reprezentanta narodu polskiego to bym go nie chciał... A to jest coraz bardziej prawdopodobne... |
Moi rodzice glosowali na UPR[ja jeszcze nie moge :niepow:].......
.......Po prostu polska to za glupi kraj, na to by zrozumiec oczywiste rzeczy, TELEWIZJA rzadzi, gdyby w "Klanie" albo w "M jak Milosc" powiedzieli zeby pujsc na wybory, to by ludzie poszli, i zaglosowali na byle co "bo maja w PIZDZIE" - w telewizji mowili ze trzeba isc to ida.... :podbite: ...Z tym UPR'em to troszke racji moze byc z ta strata glosu, jednak wydaje mi sie ze nie powinnismy tak myslec, takich ludzi moze byc duzo, i np. oni zaglosowali na PO bo UPR napewno nie przejdzie, to jest jednak glupie myslenie.... |
Cytat:
Pisał już o tym także epol - nie musisz oddać ważnego głosu, możesz zjeść nawet liste kandydatów, ale wtedy i tak jest to odnotowane, że głosowałeś. Chociażby dla frekwencji, która jest tragiczna. Dalej - co z tego, że nie znasz kandydatów, ale masz rozeznanie partyjne (lewica/prawica/centrum). Głosowałbyś myśląc o partii, a nie o kandydacie. Ja sam nie wiele wiedziałem o mojej kanydatce, a i tak pierwszym czym się kierowałem to była partia. Pisałem także żeby zagłosować chociażby dlatego aby nie dać szansy Samoobronie, która dumną reprezentacją przyznam nie jest. Szanuje także Twoje zdanie :), pozdrawiam |
Cytat:
Jest też jednak jeszcze jedna strona medalu - mój przykład. Przez ostatnie kilka tygodni miałem tak zajęty czas, że spałem dosłownie 2 - 3 godziny na dobę. Każda minuta nie mówiąc o godzinie, była dla mnie na wagę złota. I w tej sytuacji nawet nie myślałem o czymś takim, jak wybory, a tym samym nie mam zielonego pojęcia, kto w nich kandyduje i co sobą reprezentuje... I czy w takiej sytuacji powinienem pójść głosować? Na kogo, na jaką partię, jaką osobę? Na chybił trafił? Zgadzam się - trzeba brać odpowiedzialność za losy kraju, jeśli taką możliwość mamy, ale też pójśćie i zagłosowanie dla zasady, bo tak trzeba, nie ma dla mnie sensu... Takie jest moje zdanie, z którym oczywiście, możecie się nie zgodzić (tylko spróbujcie ;) ). A tymczasem zrelaksuję się trochę i przeniosę do innego, popularnego ostatnio wątku, o piłce nożnej :) Anglia - Francja zaczyna się na minutach :) |
Cytat:
Ale fajny wynik PiSu w ankiecie :D W koncu zaglosowalem na UPR bo jak w wawie taka relatywnie duza frekwencja to chlopaki maja szanse, bo ich program trafia glownie do duzych miast. No ale niesety system liczenia glosow dantego troche im nie na reke :( |
Cytat:
|
Ja też już było.
No to mądry admin na osloskopie sobie siedzi. Szkoda, że mi ostatnio ta stronka nie działą :( |
W TVN24 nie dawno podawali, ze stan frekwencji na godz. 12.00 wynosil 5,8%, czyli prawie 6 :blee:.
Jak dobrze pojdzie, to moze do tej 22 bedzie z 20% ;). Edit: Ja tez bylem, zaglosowalem na PO. |
Cytat:
Przeraża mnie frekwencja i obojętność ludzi. Mój sąsiad dobrze to wszystko ujął, to ostre słowa, ale pozwole je sobie przytoczyć: "LUDZIE WSZYSTKO TO MAJĄ W PIŹDZIE" - obraz polaka, bo prawie każdy polak myśli tylko o sobie. Bardzo fajny news ukazał się dziś na głównej stronie Osloskopu: "Szanowni obywatele apeluje do Was o wzięcie udziału w dzisiejszych wyborach do Parlamentu Europejskiego. Bądźcie odpowiedzialnymi i dojrzałymi ludźmi i spełnijcie swój obowiązek. Z dniem dzisiejszym otwiera się nowa karta w historii Polski. Sprawmy, aby ten dzien był dla Nas pamiętnym. Glosujcie tak aby nie trzeba było się poźniej wstydzić w całej Europie za Nasza reprezentacje." Szacunek dla tego admina, mądrze napisał. Głos oddałem tym razem na kobiete :) Panią Joannę Wasicką, oczywiście z listy PO. Pozdrawiam i zapraszam do urn, nie bądźmy obojętni bo nie tylko poziomem naszej piłki nożnej możemy się wstydzić na arenie międzynarodowej, ale także frekwencją wyborczą i obojętnością. |
I jak tam głosowanie przebiega ?
|
...ale bez tych pierwszych wybory się mogą nieodbyć...
|
Roznica miedzy pojsciem na wybory i oddaniem niewaznego glosu a nie pojsciem wogole jest taka, ze w pierwszej sytuacji doliczani jestesmy do frekwencji, a w drugiej nie. W obu sytuacjach 'inni glosuja za nas'.
|
Cytat:
Jesli chodzi o mnie to sie nie obraze. Ale glupota to pojecie wzgledne bo dla drugiego glupota bedzie isc glosowac. Natomiast ja ze swej strony dodam, ze nie pojde i mam ich wszystkich w d... Temu krajowi nic kompletnie nic nie zawdzieczam a tylko ssa jeszzce ze mnie ile moze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:37. |