Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Prawybory (https://forum.cdrinfo.pl/f5/prawybory-35874/)

epol 12.06.2004 14:46

Wole samemu iść i nieuważnić swój głos niż jakto na ostatnich wyborach było, że ludzie głsowali zatych co nie przyszli.
Druga sprawa niech jest te ponad 50% zainteresowania, bo jeśli ich nie będzie to znow uzadzą kolejne wybory a na to szkoda kasy.
Jeszcze się namyślam czy nie zagłsowac na PO.

pykson 12.06.2004 13:50

Cytat:

Napisany przez epol
A dlaczego t tej ankiecie nie można zagłosowac na wszystkihc :> ? :)

Ja na wybory pojde zagłosować. Jeszcze nie wiem na kogo. Ewentualnie zaznacze kilka partii i po sprawie, mój glos będzie nie ważny.

ej, epol, nie rozumiem, po co masz isc glosowac aby oddac niewazny glos?
przeciez to tak jak bys wcale nie poszedl, wiec po co sie meczyc i dreptac do urny, skoro sie nei chce wplywac na wynik wyborow.

chyba, ze idziesz, bo sie krewni oburza ;), np. mama
no bo przeciez te czasy, kiedy wladza kontrolowala kto idzie na wybory, a kto nie, juz na szczescie minely, mam nadzieje ze bezpowrotnie

nie agituje tu w stylu "Polacy idzcie glosowac, to wasz obywatelski obowiazek", (tym bardziej ze to sa nieco mniej wazne wybory), ale nie bardzo moge zrozumiec po co sie fatygowac do lokalu wyborczego, skoro sie nie ma w tym zadnego celu

pozdro

epol 12.06.2004 13:10

A dlaczego t tej ankiecie nie można zagłosowac na wszystkihc :> ? :)

Ja na wybory pojde zagłosować. Jeszcze nie wiem na kogo. Ewentualnie zaznacze kilka partii i po sprawie, mój glos będzie nie ważny.

pawelblu 12.06.2004 00:29

Dzisiejsze 'fakty'. Jest przed Adamem Gierkiem (synem Edwarda) i kimstam jeszcze.

pykson 12.06.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Buzek prowadzi w wojewodztwie slaskim w sondazach do europarlamentu.

widac wiec, ze nie tylko ja go cenie. Ale skad masz te dane? moze linka jakiegos podrzucisz

AleX69 11.06.2004 23:44

jestem za PO ... a sercem za oszolomami z UPR

pawelblu 11.06.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez pykson
no prosze, nawet sie znalazl jakis desperat co zaglosowal na SLD-UP, to prawie tak ja kilka lat temu glosowalem na AWS i Buzka, wiedzac ze nie maja zbyt wielkich szans. ale miller to nie ta sama klasa polityka co Buzek...

pozdro

Buzek prowadzi w wojewodztwie slaskim w sondazach do europarlamentu.

CIAPEK 11.06.2004 23:39

PO.
Ide na wybory jak zawsze zresztą bo uważam to za mój obowiązek. Głosuje na PO, chociażby dlatego żeby nie wygrała Samoobrona, której się ostatnio dobrze wiedzie.

pykson 11.06.2004 23:14

miller jest ponizej zera :D, wiec chyba jasne, ze Buzek to klasa wyzsza

andrzejj9 11.06.2004 22:43

Cytat:

Napisany przez pykson
ale miller to nie ta sama klasa polityka co Buzek...

pozdro

a jaka, wyższa, niższa? ;)

pykson 11.06.2004 22:24

no prosze, nawet sie znalazl jakis desperat co zaglosowal na SLD-UP, to prawie tak ja kilka lat temu glosowalem na AWS i Buzka, wiedzac ze nie maja zbyt wielkich szans. ale miller to nie ta sama klasa polityka co Buzek...

pozdro

Banana Coctail 11.06.2004 22:15

Ja gdybym miał prawo głosu oraz gdyby APP "Racja" wystawiła kantydatów zagłosowałbym na nich bez wachania. A że nie ma na kogo rozsądnego wg. mnie głosować nie poszedłbym na wybory i tyle. Ale jestem dzieckiem i głosu nie mam.

andrzejj9 11.06.2004 21:46

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

Niektorzy pewnie sie obraza, ale powiem, ze glupota jest nie isc na glosowanie!
Ja osobiscie ide glosowac na PO i mam juz swojego kandydata :)
Pewnie wiekszosc starych babc i dziadkow pojdzie zaglosowac na LPR, a wiekszosc rolnikow na Samoobrone (SIC!)

Po co od razu sie obrazac, kazdy moze miec wlasne zdanie :)

Ale nie zapominaj, ze nie pojscie na wybory rowniez moze byc pewnym sposobem wyrazenia swojej opini. Ja na wybory do parlamentu europejskiego moze pojde (chyba, ze juz byly, bo ostatnio tak zylem uczelnia, ze nie bardzo wiem, co sie poza nia dzieje). To jednak wybor reprezentantow naszego kraju i jaki by on nie byl, powinien byc godnie przedstawiany na swiecie.

Natomiast na wybory do polskiego sejmu nie pojde prawie na pewno. To jest wlasnie wyrazenie mojego zdania. Nie ma osoby, nie ma partii, na ktora chcialbym glosowac. Nie ma osob, ktorym bym uwierzyl, ktore wzbudzily by moje zainteresowanie i chec popracia.
W tym momencie nie pojscie to jedyny glos, jakiego moge udzielic.

Pierwszy 11.06.2004 21:46

zagłosuje na partie Marka Borowskiego - po prawej stronie nie widze poważnych polityków

czero 11.06.2004 21:19

Czy pojde glosowac? nie wiem. To sie zobaczy czy bede w domu, czy nie wyjade (choc za oknem taka pogoda, ze na wyjazd sie nie zanosi :(). Ale jezeli pojde glosowac to zaglosuje na PO, tak tez zaznaczylem w ankiecie ;).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:20.