Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Na kogo bedziesz glosowal (lub bys glosowal) w wyborach do PE
Lista 1 KW Platforma Obywatelska RP 17 53.13%
Lista 2 KW Polska Partia Pracy 0 0%
Lista 3 KW Samoobrona RP 2 6.25%
Lista 4 KKW SLD-UP 4 12.50%
Lista 5 KW UPR 6 18.75%
Lista 8 KWW Socjaldemokracji Polskiej 1 3.13%
Lista 9 KW Prawo i Sprawiedliwosc 0 0%
Lista 10 KW Liga Polskich Rodzin 1 3.13%
Lista 12 KW Unii Wolnosci 1 3.13%
Lista 13 KW PSL 0 0%
Wszystkich głosów: 32. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.06.2004, 15:04   #31
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
I jak tam głosowanie przebiega ?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.06.2004, 15:46   #32
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
I jak tam głosowanie przebiega ?
ja już byłem

Przeraża mnie frekwencja i obojętność ludzi.

Mój sąsiad dobrze to wszystko ujął, to ostre słowa, ale pozwole je sobie przytoczyć:
"LUDZIE WSZYSTKO TO MAJĄ W PIŹDZIE" - obraz polaka, bo prawie każdy polak myśli tylko o sobie.

Bardzo fajny news ukazał się dziś na głównej stronie Osloskopu:
"Szanowni obywatele apeluje do Was o wzięcie udziału w dzisiejszych wyborach do Parlamentu Europejskiego. Bądźcie odpowiedzialnymi i dojrzałymi ludźmi i spełnijcie swój obowiązek. Z dniem dzisiejszym otwiera się nowa karta w historii Polski. Sprawmy, aby ten dzien był dla Nas pamiętnym. Glosujcie tak aby nie trzeba było się poźniej wstydzić w całej Europie za Nasza reprezentacje."

Szacunek dla tego admina, mądrze napisał.

Głos oddałem tym razem na kobiete Panią Joannę Wasicką, oczywiście z listy PO.

Pozdrawiam i zapraszam do urn, nie bądźmy obojętni bo nie tylko poziomem naszej piłki nożnej możemy się wstydzić na arenie międzynarodowej, ale także frekwencją wyborczą i obojętnością.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2004, 15:47   #33
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W TVN24 nie dawno podawali, ze stan frekwencji na godz. 12.00 wynosil 5,8%, czyli prawie 6 .
Jak dobrze pojdzie, to moze do tej 22 bedzie z 20% .

Edit:
Ja tez bylem, zaglosowalem na PO.

Ostatnio zmieniany przez czero : 13.06.2004 o godz. 15:49
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2004, 19:02   #34
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja też już było.

No to mądry admin na osloskopie sobie siedzi. Szkoda, że mi ostatnio ta stronka nie działą
Stary 13.06.2004, 19:39   #35
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero
W TVN24 nie dawno podawali, ze stan frekwencji na godz. 12.00 wynosil 5,8%, czyli prawie 6 .
Jak dobrze pojdzie, to moze do tej 22 bedzie z 20%
Frekwencja - stan z 18.00 - 15,4%
Stary 13.06.2004, 20:07   #36
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MacGyver
Frekwencja - stan z 18.00 - 15,4%
I dobrze - stolica za was wybierze, jak sami nie umiecie

Ale fajny wynik PiSu w ankiecie

W koncu zaglosowalem na UPR bo jak w wawie taka relatywnie duza frekwencja to chlopaki maja szanse, bo ich program trafia glownie do duzych miast. No ale niesety system liczenia glosow dantego troche im nie na reke
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2004, 20:36   #37
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK

Pozdrawiam i zapraszam do urn, nie bądźmy obojętni bo nie tylko poziomem naszej piłki nożnej możemy się wstydzić na arenie międzynarodowej, ale także frekwencją wyborczą i obojętnością.
Widzisz, zgadzam się z Tobą - bardzo wiele sytuacji udowania, że my jako Polacy potrafimy jedynie narzekać na to, co jest, a nigdy próbować zrobić cokolwiek, żeby to zmienić. Podobnie będzie z wyborami (bardziej do naszego parlamentu, ale tymi pewnie też) - mało osób pójdzie, ale wiele będzie potem narzekać...

Jest też jednak jeszcze jedna strona medalu - mój przykład. Przez ostatnie kilka tygodni miałem tak zajęty czas, że spałem dosłownie 2 - 3 godziny na dobę. Każda minuta nie mówiąc o godzinie, była dla mnie na wagę złota. I w tej sytuacji nawet nie myślałem o czymś takim, jak wybory, a tym samym nie mam zielonego pojęcia, kto w nich kandyduje i co sobą reprezentuje... I czy w takiej sytuacji powinienem pójść głosować? Na kogo, na jaką partię, jaką osobę? Na chybił trafił? Zgadzam się - trzeba brać odpowiedzialność za losy kraju, jeśli taką możliwość mamy, ale też pójśćie i zagłosowanie dla zasady, bo tak trzeba, nie ma dla mnie sensu...

Takie jest moje zdanie, z którym oczywiście, możecie się nie zgodzić (tylko spróbujcie ). A tymczasem zrelaksuję się trochę i przeniosę do innego, popularnego ostatnio wątku, o piłce nożnej Anglia - Francja zaczyna się na minutach

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2004, 20:45   #38
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...) I czy w takiej sytuacji powinienem pójść głosować? Na kogo, na jaką partię, jaką osobę? Na chybił trafił? Zgadzam się - trzeba brać odpowiedzialność za losy kraju, jeśli taką możliwość mamy, ale też pójśćie i zagłosowanie dla zasady, bo tak trzeba, nie ma dla mnie sensu...(...)
jasne, że pójść
Pisał już o tym także epol - nie musisz oddać ważnego głosu, możesz zjeść nawet liste kandydatów, ale wtedy i tak jest to odnotowane, że głosowałeś. Chociażby dla frekwencji, która jest tragiczna.
Dalej - co z tego, że nie znasz kandydatów, ale masz rozeznanie partyjne (lewica/prawica/centrum). Głosowałbyś myśląc o partii, a nie o kandydacie. Ja sam nie wiele wiedziałem o mojej kanydatce, a i tak pierwszym czym się kierowałem to była partia.

Pisałem także żeby zagłosować chociażby dlatego aby nie dać szansy Samoobronie, która dumną reprezentacją przyznam nie jest.

Szanuje także Twoje zdanie , pozdrawiam

Stary 13.06.2004, 20:52   #39
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moi rodzice glosowali na UPR[ja jeszcze nie moge ].......
.......Po prostu polska to za glupi kraj, na to by zrozumiec oczywiste rzeczy, TELEWIZJA rzadzi, gdyby w "Klanie" albo w "M jak Milosc" powiedzieli zeby pujsc na wybory, to by ludzie poszli, i zaglosowali na byle co "bo maja w PIZDZIE" - w telewizji mowili ze trzeba isc to ida....
...Z tym UPR'em to troszke racji moze byc z ta strata glosu, jednak wydaje mi sie ze nie powinnismy tak myslec, takich ludzi moze byc duzo, i np. oni zaglosowali na PO bo UPR napewno nie przejdzie, to jest jednak glupie myslenie....
mqy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2004, 21:42   #40
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
jasne, że pójść
Pisał już o tym także epol - nie musisz oddać ważnego głosu, możesz zjeść nawet liste kandydatów, ale wtedy i tak jest to odnotowane, że głosowałeś. Chociażby dla frekwencji, która jest tragiczna.
Dalej - co z tego, że nie znasz kandydatów, ale masz rozeznanie partyjne (lewica/prawica/centrum). Głosowałbyś myśląc o partii, a nie o kandydacie. Ja sam nie wiele wiedziałem o mojej kanydatce, a i tak pierwszym czym się kierowałem to była partia.

Pisałem także żeby zagłosować chociażby dlatego aby nie dać szansy Samoobronie, która dumną reprezentacją przyznam nie jest.

Szanuje także Twoje zdanie , pozdrawiam
O nie, iść tylko dlatego, żeby podbić frekwencję, to nie dla mnie... zresztą ja nawet cieszę się z tego, że frekwencja jest niska... to jest wyraz, który może dać społeczeństwo, swoisty sprzeciw przeciwko temu, co się dzieje w kraju, przeciwko ludziom, którzy w nim rządzą, którzy odpowiadają za obecny stan rzeczy... Dlatego też chciałbym, aby frekwencja przy wyborach do polskiego parlamentu była niska... Może, chociaż wątpię, dałoby to trochę do myślenia niektórym osobom...

A jeśli chodzi o głosowanie na jakąś osobę w pewnym sensie "na czuja", to nie dla mnie. Ja muszę mieć dobre rozeznanie i być przekonany o tym, co robię. Pobieżna wiedza to dla mnie trochę za mało..

A jeśli chodzi o samoobronę to nie będę się wypowiadał. W sumie do samego Lepera nic nie mam, mówi czasami całkiem ciekawie (chociaż tylko mówi), a poza tym jakoś specjalnie nie rzuca mi się on w oczy. No ale fakt, jako reprezentanta narodu polskiego to bym go nie chciał... A to jest coraz bardziej prawdopodobne...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2004, 22:24   #41
CIAPEK
CDRinfo VIP

pierwsze wyniki!

PO - 28%
LPR - 16%
Samoobrona - 13%

Jest ok w sumie nawet lepiej, że wyżej LPR niż SamoBrona.
Frekwencja nieciekawa koło 20%.

Stary 13.06.2004, 22:30   #42
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Samoobronie, która dumną reprezentacją przyznam nie jest.
No dobra - tak wszyscy przestrzegaja przed sa samoobrona a faszysci z LPRu to nie jest zagrozenie ?? A niedouczony PiS (Adam Bielan - Lider listy PiS bodajrze w Krakowie skonczyl az Liceum !!) ??

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
pierwsze wyniki!

PO - 28%
LPR - 16%
Samoobrona - 13%

Jest ok w sumie nawet lepiej, że wyżej LPR niż SamoBrona.
Frekwencja nieciekawa koło 20%.
LPR - 16% - TO JEST TRAGEDIA !!!
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2004, 23:46   #43
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
A niedouczony PiS (Adam Bielan - Lider listy PiS bodajrze w Krakowie skonczyl az Liceum !!) ??
jak ktos skonczyl edukacje na liceum to jest niedouczony

no ladnie, czyli tak zwany "inteligent" (inteligencja to grupa ludzi, ktora zdala mature najprosciej piszac) jest niedouczony. rozumiem, ze teraz wszyscy wala na studia, bo mysla ze majac nawet IQ <100 trzeba dzis koniecznie miec mgr przed nazwiskiem, ale to nie jest wyznacznik "douczenia" badz "nieduczenia".

taki kwas np., jak go nie lubie i nie szanuje, to z pewnoscia niedouczny nie jest, a studiow nie skonczyl, czyli co? skonczyl szkole srednia, czyli niedouczony wg Ciebie

przed mgr niedouczony, mgr douczony, powyzej mgr uczony.
Stary 14.06.2004, 00:00   #44
CIAPEK
CDRinfo VIP

pykson masz w sumie racje

pawelblu za bardzo oceniłeś człowieka wobec wykształcenie.

Wykształcenie nie jest dla mnie mega ważne, choć i tak poszedłem na studia teraz - niczego ono nie zapewnia.

Wałęsa też nie był orłem, a jednak dokonał niemniej niż niejeden mgr.

Stary 14.06.2004, 00:16   #45
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ta.Ja takze popieram pyksona.Slusznie wyciagnal ten komentarz.
Nie mozna twierdzci, ze czlowiek majacy srednie wyksztalcenie jest niedouczony.To nonsens.Poza tym zauwazylem pawelblu, ze za bardzo sie bujasz na forum z tymi swoimi studiami.Troche wiecej skromnosci by ci sie przydalo.

Ciapek.Z Walesa to w sumie masz racje.Ale dla mnie to on i tak jest tepy.Te jego wypowiedzi co on nie zrobil itp.Jak go slysze to mnie szlag bierze.Pochodze z pomorza to znam troche jego historie jeszzce z czasow jak pracowal w stoczni.Tragedia ale nie bede o tym sie rozpisywal bo w koncu to byly prezydent.

Twoje uprawnienia: