Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Twój głos oddałbyś na:
Platforma Obywatelska 25 37.88%
Prawo i Sprawiedliwość 21 31.82%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 3 4.55%
Socjaldemokracja Polska 0 0%
Liga Polskich Rodzin 1 1.52%
Samoobrona 4 6.06%
Polskie Stronnictwo Ludowe 0 0%
Platforma Janusza Korwin-Mikke 11 16.67%
Stronnictwo Demokratyczne 0 0%
Krajowa Rada Emerytów i Rencistów 0 0%
Ruch Odbudowy Polski 0 0%
Partia Demokratyczna 1 1.52%
Ruch Odrodzenia Gospodarczego 0 0%
Inicjatywa Dla Polski 0 0%
Unia Polityki Realnej 0 0%
Stronnictwo Demokratyczne 0 0%
Wszystkich głosów: 66. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2005, 22:42   #61
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Niestety, dopoki nie bedzie mozliwosci glosowania internetowego, w Polsce beda rzadzili twardoglowi wybierani przez plebanie wracajaca z kosciola po kazaniu ...
Nie chcę wywoływać kolejnej dyskusji, ale dla mnie Kościół i ogólnie rozumiana religia powinna zostać całkowicie odgraniczona od polityki.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.09.2005, 22:46   #62
janko100
Bywalec

Data rejestracji: 08.05.2003
janko100 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Niestety, dopoki nie bedzie mozliwosci glosowania internetowego, w Polsce beda rzadzili twardoglowi wybierani przez plebanie wracajaca z kosciola po kazaniu ...
Nie sądzę, żeby była różnica w jakości głosujących przez internet i plebanię. Codzienna praktyka pokazuje, że przeciętny użytkownik komputera jest dokładnie tym samym przeciętnym człowiekiem. Jego preferencje wyborcze nie będą miały żadnego związku z możliwością głosowania przez Internet (jeśli będzie inaczej stawiam skrzynkę prawdziwego Dom Perignon )

Pozdr.
janko100 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2005, 22:49   #63
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A właśnie prawica tego nie chce, dlatego PPP i SdPL mają zamiar to zmienić. W telewizji taki tekst: "najwięcej ludzi pójdzie głosować po mszy" a co było na mszy? Indkotrynacja starych dewot.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2005, 23:06   #64
janko100
Bywalec

Data rejestracji: 08.05.2003
janko100 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
A właśnie prawica tego nie chce, dlatego PPP i SdPL mają zamiar to zmienić. W telewizji taki tekst: "najwięcej ludzi pójdzie głosować po mszy" a co było na mszy? Indkotrynacja starych dewot.
Szczerze mówiąc to nie wiem co było na mszy ponieważ bardzo rzadko tak zaglądam, więc się nie wypowiadam na temat tzw. indoktrynacji. Natomiast faktem jest, że kościoły są blisko punktów wyborczych (mój jest vis-a-vis kościoła) więc jest logiczne, że ludzie załatwiają to za jednym razem. Związków z indoktrynacją raczej nie widzę.
Pozdr.
janko100 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2005, 23:20   #65
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez janko100
Nie sądzę, żeby była różnica w jakości głosujących przez internet i plebanię. Codzienna praktyka pokazuje, że przeciętny użytkownik komputera jest dokładnie tym samym przeciętnym człowiekiem.
Por. sondaze internetowe (wedlug wp.pl PO 43%, PiS 20.5%) i sondaze tradycyjne (wedlug PGB PO 29% PiS 29%), oraz prognozowanie frekfencji w sondazach internetowych (wedlug wp.pl 68%) i tradycyjnych (wszyscy pisali o 3x-4x%).

Chcecie wyzszej frekwencji - ulatwcie obywatelom glosowanie.

Internet daje mozliwosc szerszego niz w TV zapoznania sie z programami partii - o dowolnej porze. Mamy wiekszy wybor (niestety, tradycyjnie wygrywa ten komu daja wygrac media - moge sie zalozyc ze jezeli kazdy z KW przez 4 lata mialby przyznane tyle samo czasu antenowego, co jest oczywiscie nierealne, to wybory bylyby znacznie inne). W internecie ten problem rozwiazuje sie sam. Jak chcesz to mozesz przebywac na forum swojej partii codziennie (o ile je ma, ale to jej sprawa) i codziennie przegladac jej strone. Jedynie internet daje mozliwosc (niestety tylko dla ludzi go posiadajacych) skorzystania z dobrodziejstw prawdziwej demokracji - decydowania we wlasnym zakresie o doborze informacji, ktora nie da sie tego ukryc jest glownym o ile nie jedynym kryterium wyboru w glosowaniu. Telewizja = dyktatura medialna, internet = wolnosc wyboru.

DLACZEGO WIEC DO CHOLERY NIE MOZNA PRZEZ INTERNET ZAGLOSOWAC.

EDIT: Pozwole sobie jeszcze poruszyc pewna manipulacje, do ktorej przed chwila przyznal sie Durczok (oczywiscie nie mowiac ze to manipulacja). TVP1 podawalo oddzielnie wyniki partii uzsyskujacych nawet 0.7% typu Ruch Patriotyczny, natomiast Platforma Janusza Korwin-Mikke uzyskala 1.6% (czyli ponad 2 razy wiecej) i zostala wrzucona do worka 'inne' (gdzie w sumie bylo 2.7%).

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 25.09.2005 o godz. 23:31
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 00:04   #66
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
a co było na mszy? Indkotrynacja starych dewot.
a skad wiesz byles?

@Pawelblu a w jakim kraju mozna glosowac poprzez internet?
jezeli przez tyle lat zwykla poczta nie przejela glosowania, to tymbardziej internet ktoremu do bezpieczenstwa jeszcze daleeeeeeeko,
tylko byloby czekac na hakiera glosow

kolejna rzecz... wiekszosc ludzi glosuje po mszy.... bo wiekszosc ludzi CHODZI na te msze.....
co Was tak ugryzlo na tym punkcie

edit: (doczytalem poprzednia strone)

Pawelblu: "Niestety, dopoki nie bedzie mozliwosci glosowania internetowego, w Polsce beda rzadzili twardoglowi wybierani przez plebanie wracajaca z kosciola po kazaniu ..."

MASZ COS DO MNIE?
ze ludzie maja inne zdanie niz ty to co.... zle nie?

Ostatnio zmieniany przez Predi : 26.09.2005 o godz. 00:08
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 03:50   #67
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wlasnie wrocilem z sluzby w komisji (pomijajac to ze pilem jeszcze wodke z demkiem ;-D). Po wielu godzinach spisywania, wydawania, liczenia i protokolowania stwierdzam, ze u nas wyraznie prowadzila PO. Czy ktos z forumowiczow byl jescze w komisji i moze stwierdzic co u niego?

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 07:57   #68
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja nie byłem na mszy, byłem w punkcie wyborczym około 8:30 i widziałem już trochę podpisów z mojej ulicy. (frekwencja w okolicy zawsze jest sporo powyżej średniej)

pewnikiem po mszy na którą chodzi najwięcej osób, OKW zapełniła się głosującymi, a księżulo na pewno indoktrynował już od dawna - do głosowania po prostu

można krytykować różne zachowania kościoła, w****iać się na Rydzyka i jego radyjo, nie lubić i nie zgadzać się z poglądami Romka i jego bojówki, ale antyklerykalizm jest taką samą chorobą nienawiści.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 08:11   #69
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja tam mam zdrowe podejście - nie podniecam się ani w jedną stronę (kościół) ani w drugą (politykierka) - ale teksty takie, że nie chce mi się pójść bo przez net powinno być to dla mnie totalne lenistwo - zrozumiałbym to w okręgach gdzie do komisji należy dojechać 5-10 km ale w mieście ? - ludzie ruszyć w końcu te d...... od monitora !
Co do indoktrynacji dewot - nie wiem, nie chodzę, nie komentuję, nie podniecam się czymś czego nie znam i nie urabiam wizerunku czegoś co mnie nie interesuje - wszystkim tylko życzę zdrowego podejścia bez stereotypowego zacietrzewienia.
Co do wyników widać jedno - elektorat SLD jak zawsze zdyscyplinowany - stara szkoła nowy, luz......
Stary 26.09.2005, 09:04   #70
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dla mnie zaczynają być dziwne ciągłe niskie notowania Korwina-Mikke. Od zawsze jego ugrupowanie nie może się przedrzeć przez próg wyborczy. Faktem jest, że nie jest populistą, niczego nie obiecuje, no może za wyjątkiem tego, że zlikwiduje wszystkie osłony socjalne i pewnie stąd niewielka Jego popularność... bo co tu dużo ukrywać, spora część społeczeństwa żyje na koszt innych. Nie pójdą głosować na ugrupowanie, które ma zamiar im zabrać wszelkie dodatki
Jednak w prawyborach miał całkiem niezłe notowania, w sondażach również dobrze się trzymał i nagle niecałe 1.5% ?? Sam oddałem głos na PJKM i sporo wśród moich znajomych również. Zdaję sobie sprawę, że ja i znajomi, to nie cała Polska, ale mimo wszystko stanowimy jednak jakąś próbkę i powinno mieć to jakieś przełożenie na ogólnopolskie wybory.
Czyżby nastały czasy, że sprawdza się powiedzenie Stalina: nieważne, kto i jak głosuje... ważne kto te głosy liczy?
Daleki jestem od wietrzenia takiego spisku, ale zaczynają być dla mnie podejrzane niskie wyniki PJKM.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 09:26   #71
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Daleki jestem od antyklerykalizmu, ktory uwazam za tak samo powazna chorobe spoleczna jak homofobie.

Nie moze byc jednak tak, ze w calej Polsce czegos nie mozna (cisza wyborcza), ale prawo dochodzi jedynie do murow koscielnych. Chodzi o prosta, zwykla przyzwoitosc i sprawiedliwosc, nie zadne anty.

Co do wyborow przez net. Trzeba isc do przodu.
http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34205,2706575.html
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 09:26   #72
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Dla mnie zaczynają być dziwne ciągłe niskie notowania Korwina-Mikke. Od zawsze jego ugrupowanie nie może się przedrzeć przez próg wyborczy. Faktem jest, że nie jest populistą, niczego nie obiecuje, no może za wyjątkiem tego, że zlikwiduje wszystkie osłony socjalne i pewnie stąd niewielka Jego popularność... bo co tu dużo ukrywać, spora część społeczeństwa żyje na koszt innych. Nie pójdą głosować na ugrupowanie, które ma zamiar im zabrać wszelkie dodatki
Jednak w prawyborach miał całkiem niezłe notowania, w sondażach również dobrze się trzymał i nagle niecałe 1.5% ?? Sam oddałem głos na PJKM i sporo wśród moich znajomych również. Zdaję sobie sprawę, że ja i znajomi, to nie cała Polska, ale mimo wszystko stanowimy jednak jakąś próbkę i powinno mieć to jakieś przełożenie na ogólnopolskie wybory.
Czyżby nastały czasy, że sprawdza się powiedzenie Stalina: nieważne, kto i jak głosuje... ważne kto te głosy liczy?
Daleki jestem od wietrzenia takiego spisku, ale zaczynają być dla mnie podejrzane niskie wyniki PJKM.
jakoś hasło wyborcze "zabrać świniom koryto" mnie nie przekonuje.

za bardzo lubię golonkę aby na to pozwolić ^_^

większość chyba też 8 )
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 11:15   #73
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SLD jest moim zdaniem przykładem dobrej kampanii wyborczej, czego nie moge powiedziec o PO - przegrali z PiS na własne życzenie - pierwszy raz (łaskawie) pokazali przekłamanie spotu o podatkach (bo mysle ze tym przegrali z PiS) na dwa dni przed wyborami (co i tak nie każdy zrozumiał) - karygodne!
Boje się że PO jako "drugi skrzypek" podzieli losy dawnej Unii Wolności (a wtedy o bezrobociu to my jeszcze g*** wiedzieliśmy) - teka ministra dla PO, a posłowie będą mu podrzucać kolejne "świetne" rozwiązania - tak zresztą kończą kolejni ministrowie finansów.
Stary 26.09.2005, 11:18   #74
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Na Onecie jest jeden tekst o komentarzach na temat wyborów w angielskim "Time"-sie. Nic szczególnego, ale warto przeczytać.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2005, 13:28   #75
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A ja nie chce zeby byla mozliwosc glosowania przez net - stracilbym przez to posadke, ktora trafia sie raz na jakis czas ;-).

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: