![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abonament RTV dla posiadaczy komputerow
To co dzis wyczytalem na onecie podnioslo mi cisnienie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Artykul nosi nazwe: "Propozycja KRRiT: Abonament za internet" A oto jego tresc: "Rzeczpospolita" alarmuje, że być może wkrótce za internet trzeba będzie płacić abonament radiowo-telewizyjny. Tak wynika z dokumentu o mediach przygotowanego przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji. Rada proponuje objąć abonamentem radiowo-telewizyjnym posiadaczy komputerów i telefonów komórkowych UMTS. "Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne, KRRiT postanowiła uregulować korzystanie z sieci. Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd, który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy. "Rzeczpospolita" komentuje, że dla dobra rozwoju nowoczesnych technologii w Polsce należałoby zrobić wszystko, aby odsunąć Krajową Radę od możliwości regulowania rynku. i co wy na to? bo ja ![]() ![]() ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niech ktos wrescie spusci bombe na wiejska i na woronicza itp...
przeciez ich chyba po...alo sprawa wyciagana rpzed rokiem powraca znowu? juz mialem nadzieje ze zmadrzeli (plonne nadzieje) proponuje wszystkich ludzi ktorzy nie sa slepi oblozyc abonalmentem - przeciez przechodzac kolo wystawy sklepowej moga zobaczyc kawalek telewizora! a ci co slysza niech w te pedy placa zaiksowi - przeciez jak sasiad puszcza umc umc z okna to i oni maja mozliwosc slyszec muzyke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
@Ormianin, powiedz, że to tylko żart, nie załamuj mnie.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
to niestety nie zart, za niedlugo bdziemy placic abonament za kazde wejscie na strone.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
fajnie
![]() wprowadzmy abonamenta jeszcze za za czestotliwosc proca i jego moc obliczeniowa, pojemnosc dysku, wielkosc ramu i najwazniejsze za kolor nosnika i obudowy ![]() nudzi im sie, a wkraju jak bida tak bida ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
mam pomysl na nowy podatek, jutro napisze o tym do Premiera:
jak sie dostanie w czape (opis przypadku w smietniku) to nalezy obitego oblozyc nie lodem, a podatkiem od wzbogacenia - w koncu ZAROBIL WPIER.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
niedługo to trzeba będzie pogonić to z*****ałe towarzystwo zarabiające po kilkadziesiąt tysięcy najmniej (to chyba szatniarz)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
niestety @joujoujou to nie żart, ja również zdębiałem dziś jak to przeczytałem... a na "osłodę" proponuję jeszcze małą próbkę pokazową "działalności" KRRiTV sprzed kilku dni:
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Jedyne pocieszenie to że abonament RTV jest praktycznie nie do ściągnięcia. Przecież większość z Was i tak go nie płaci
![]() A co powiecie na przekazywanie 1 % z wpływów TV kablowych i cyfrowych na polskie denne filmy. Rywin siedzi to trzeba kasę gdzie indziej znaleźć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
z tego co pamiętam to wszyscy operatorzy się odwoływali od tego... nie wiem jaki był finał sprawy ostatecznie
a co do abonamentu to się nie bój, nasi "Wspaniali" posłowie i urzędnicy jak tylko zwietrzą zapach świeżej gotówki to oni już wymyślą sposób, aby wyegzekwować należności
![]() |
#11 | ||
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A co do tekstu w pierwszy poście to spokojnie, ja wiem, że żyjemy w Polsce, gdzie prawo dotyczy tylko malutkich, a "wielcy" (mam nadzieję nigdy się nim nie stać) nie robią sobie z niego nic, ale i tak cała ta ustawa - jeżeli ktokolwiek się nią zajmie - będzie mogła od razu trafić do kosza. Podobnie jak opłata za telewizor w opłacie za prąd czy w czymtam już miała być bo nawet nie pamiętam, tak samo wliczona w opłatę za internet, jest niezgodna z prawem i nikt nie może czegoś takiego egzekwować. A nawet jak będą, to w cholerę z nimi. Mogę już teraz zapowiedzieć - NIE ZAMIERZAM CZEGOŚ TAKIEGO PŁACIĆ (zresztą, zdzwiłbym się bardzo, gdyby ktoś zamierzał..).
![]() |
![]() |
#15 | |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Cytat:
Oramiani wlasnie to przeczytalem w Onet i sie zalamalem. Pozdrawiam Propozycja KRRiT: Abonament za internet "Rzeczpospolita" alarmuje, że być może wkrótce za internet trzeba będzie płacić abonament radiowo-telewizyjny. Tak wynika z dokumentu o mediach przygotowanego przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji. Rada proponuje objąć abonamentem radiowo-telewizyjnym posiadaczy komputerów i telefonów komórkowych UMTS. "Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne, KRRiT postanowiła uregulować korzystanie z sieci. Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd, który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy. "Rzeczpospolita" komentuje, że dla dobra rozwoju nowoczesnych technologii w Polsce należałoby zrobić wszystko, aby odsunąć Krajową Radę od możliwości regulowania rynku. Szczegóły na temat nowej strategii KRRiT w "Rzeczpospolitej". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|