![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
na lexa tez nienazekalem poki mialem orginalny kardridz i tusz ale niestety po zajechaniu orginalnego kupilem niefirmowy bo byl duzo tanszy no i po 1 uzupelnieiu okazalo sie ze to shit,pewnie gdybym kupil oryginalny to wszystko bylo by ok.
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Prison break
Data rejestracji: 27.11.2004
![]() |
A ja właśnie odwiozłem swoją drukarke do naprawy i myśle ,że poradzą coś na nią
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prison break
![]() |
Jak wy uwarzacie : czy "uzupełniacze" do drukarek są dobre ,opłaca się to kupować czy lepiej kartiż kupić (nie orginalny ) ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
To zależy od drukarki - czy można kupić sam wkład zastępczy nowy, czy tzw. regenerowany zastępczy (czyli oryginał napełniony, czy jakoś tak). Z tego co wiem, to w przypadku drukarek mających wkład zespolony z głowicą, najlepiej go uzupełniać dobrym tuszem. Ja mam Canona i250 (wkład nie zespolony) i kupuję tylko zastępcze nowe kardridże - początkowo chciałem je napełniać, ale jak od około pół roku czarne ActiveJet są po 7 zł (a max 9 zł), to nie miało by to żadnego sensu. Chociaż słyszałem opinię, że opłaca się napełniać oryginał, bo jest lepiej zbudowany i ma lepszą tą gąbkę - ale ja nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy było by to dużo lepiej niż na tych zastępczych wkładach ( a na pewno dużo więcej roboty !) A co do pytania o cenę oryginału do i320 (taki sam jak do mojej i250), to aktualnie czarny kosztuje chyba około 27 zł Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 25.04.2005 o godz. 23:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prison break
![]() |
Bo od nie których słyszałem opinie ,że po "uzupełniaczach " strasznie zapychają sie dysze (czy coś takiego ) i bardziej już opłaca sie kupić ten (nie orginalny ) KARTRIDŻ.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że jednak kardridż nawet zastępczy lepszy od uzupełniacza. Może coś w tym jest - bo np. do tych Canon'ów na te tanie kardridże nie ma uzupełniaczy dobrych firm - a jak się pytałem, czy można nalać od innej drukarki to mi odradzano, bo może wystąpić coś takiego jak wspomniano powyżej ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|