Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.04.2005, 19:18   #1
Yarozelsky
Gość

na lexa tez nienazekalem poki mialem orginalny kardridz i tusz ale niestety po zajechaniu orginalnego kupilem niefirmowy bo byl duzo tanszy no i po 1 uzupelnieiu okazalo sie ze to shit,pewnie gdybym kupil oryginalny to wszystko bylo by ok.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.04.2005, 12:47   #2
Matievoo
Prison break

Data rejestracji: 27.11.2004
Matievoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja właśnie odwiozłem swoją drukarke do naprawy i myśle ,że poradzą coś na nią
Matievoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2005, 16:35   #3
Matievoo
Prison break

Jak wy uwarzacie : czy "uzupełniacze" do drukarek są dobre ,opłaca się to kupować czy lepiej kartiż kupić (nie orginalny ) ?
Stary 25.04.2005, 23:24   #4
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mati.p
Jak wy uwarzacie : czy "uzupełniacze" do drukarek są dobre ,opłaca się to kupować czy lepiej kartiż kupić (nie orginalny ) ?
Witam !
To zależy od drukarki - czy można kupić sam wkład zastępczy nowy, czy tzw. regenerowany zastępczy (czyli oryginał napełniony, czy jakoś tak). Z tego co wiem, to w przypadku drukarek mających wkład zespolony z głowicą, najlepiej go uzupełniać dobrym tuszem.
Ja mam Canona i250 (wkład nie zespolony) i kupuję tylko zastępcze nowe kardridże - początkowo chciałem je napełniać, ale jak od około pół roku czarne ActiveJet są po 7 zł (a max 9 zł), to nie miało by to żadnego sensu. Chociaż słyszałem opinię, że opłaca się napełniać oryginał, bo jest lepiej zbudowany i ma lepszą tą gąbkę - ale ja nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy było by to dużo lepiej niż na tych zastępczych wkładach ( a na pewno dużo więcej roboty !)
A co do pytania o cenę oryginału do i320 (taki sam jak do mojej i250), to aktualnie czarny kosztuje chyba około 27 zł
Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 25.04.2005 o godz. 23:31
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 08:52   #5
Matievoo
Prison break

Bo od nie których słyszałem opinie ,że po "uzupełniaczach " strasznie zapychają sie dysze (czy coś takiego ) i bardziej już opłaca sie kupić ten (nie orginalny ) KARTRIDŻ.
Stary 26.04.2005, 09:37   #6
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez Mati.p
Bo od nie których słyszałem opinie ,że po "uzupełniaczach " strasznie zapychają sie dysze (czy coś takiego ) i bardziej już opłaca sie kupić ten (nie orginalny ) KARTRIDŻ.
ja wlasnie otwarlem moj nieorginalny kardridz by go uzupelnic i co sie okazalo jest o 50% mniejszy niz orginal [w srodku jest dodatkowa przegrodka ]no i pewnie dlatego mi tak predko zdech.sprawa tyczy sie lexa.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 21:58   #7
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mati.p
Witam !
Czyli wychodzi na to, że jednak kardridż nawet zastępczy lepszy od uzupełniacza. Może coś w tym jest - bo np. do tych Canon'ów na te tanie kardridże nie ma uzupełniaczy dobrych firm - a jak się pytałem, czy można nalać od innej drukarki to mi odradzano, bo może wystąpić coś takiego jak wspomniano powyżej
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: