![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Sir Francis Drake
Data rejestracji: 26.02.2006
![]() |
problem z dyktafonem COBY CX-R188
witam, mam problem z dyktafonem COBY CX-R188 http://reviews.cnet.com/voice-record...-30593603.html
w zestawie był kabel taki jak tutaj http://www.allegro.pl/item295473557_lpt.html ale nie mam jak go podłaczyc do kompa wiedz kupiłem taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=282156528 tyle ze komp nie wiedzi dyktafonu. prosze o pomoc.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chwytasz manual do swojej MoBo, i szukasz czy jest nan niej miejsce (piny) na wpiecie tasmy z dodatkowym portem LPT.
Albowiem taki kabel zaprezentowales jako konieczny do podpiecia dyktafonu. Albo, alternatywa, masz sporo kasy, kupujesz przejscowke LPT na USB (na ogol nie dzialaja z zaawansowanymi urzadzeniami) Do sprawdzenia. Albo - po chwili zastanowienia: -popatrz na jakim porcie montuje ci sie dyktafon (jako nierozpoznane lup costam) i ustaw mu USB.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po chwili zastanowienia, to ca***322;y g***322;upi jestem...
Bo te trzy elementy z pierwszego posta maj***261; si***281; do siebie nijak... R***243;wnie dobrze jako czwarta pozycja mog***322;a by by***263; linka holownicza... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Głupi Yasio
Wiesz, jak sie chwile zastanowilem....
....to chyba jest nas dwoch
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jest nas trzech
no bo jak ma pod***322;***261;czy***263; ten kabel z mini USB do tego wyj***347;cia w dyktafonie...m***322;otkiem? ![]() pomijam spraw***281;, ***380;e sterowniki na USB to sobie samemu pewnie trzeba napisa***263; ![]() w drugim linku jest kabel do drukarki taki wielki, 36 pinowy port w dyktafonie?! ![]() to wiemy, ***380;e ca***322;kiem nic nie wiemy. ![]() temat ***347;wietnie si***281; zapowiada
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Sir Francis Drake
![]() |
faktycznie troche namieszałem :-). otoz wejscie do dyktafonu nazywa sie mini USB typu HiRose Mini. Kabel jaki dostałem w zestawie ze sprzetem ma po na jednym koncu mini USB typu HiRose Mini a na drugim KABEL SZEREGOWY RS232 9-PIN (TAK PRZYNAJMNIEJ MI SIE WYDAJE). Nie mam jak podłaczyc do kompa KABLA SZEREGOWEGO RS232 9-PIN. Kupiłem wiedz kabel ktory na jednej koncówce ma mini USB typu HiRose Mini a na drugiej USB, ale po podłaczeniu komputer nie widzi dyktafonu.
pozdrowienia i mam nadzieje ze teraz wszystko wyjaśniłem
|
|
|
#7 | ||
|
Głupi Yasio
Cos mi na rozum padlo, chyba:
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Sir Francis Drake
![]() |
no to dobrze pisze nazwy czy nie ?
|
|
|
#9 |
|
Głupi Yasio
OK! OK!
Dobrze! Nie masz seriala z tylu - domontuj. Na sledziu - piny do seriala sa na kazdej w miare logicznej plycie glownej.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Sir Francis Drake
![]() |
aha, no spox, a czy to USB nie bedzie napewno działać ?
pozdrowienia
|
|
|
#11 | ||
|
Głupi Yasio
Cytat:
Cytat:
-wynika, ze po zaistalowaniu softu & drivers powinien dzialac al to jest od modelu o numerek wyzej - wiec - nie wiem powinno
||
|
|
|
![]() |
|
|