![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Jak zrobic w *.mp2 dzwiek Surround
Przekonwertowałem film The Film Machine i dżwięk mam jako plik o rozszerzenu *.mp2.Niestety jest to dźwięk stereofoniczny czy mozna w jakis sposob przekonwertować go na dźwięk Surround i dopiero nagrac film z ta sciazk dzwiękową na plyte. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez roman01 : 09.03.2005 o godz. 01:21 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
dźwięk w MP2?
to znaczy, że konwertowałeś do formatu (S)VCD napisz może jaki to film źródłowy był najprawdopodobnie DivX/XviD; chodzi jednak o audio w filmie czy w stereo mp3 czy w AC3 5.1? pierwszy raz próbujesz tego programu? może stąd błąd, bo dlaczego do (S)VCD a nie do DVD? zwłaszcza jeśli ścieżka audio będzie w AC3 5.1 jeśli natomiast jest stereofoniczna to sugeruję oddzielnie przerobić ścieżkę video (używając TMPGenc), oddzielnie ścieżkę audio (BeSweet - z MP3 stereo zrobić AC3 4.0 bo do 5.1 moim zdaniem to przesada - zbyt durze oszukiwanie samego siebie) i później reautoring (TMPGEnc DVD Author powinien to zrobić dołączając napisy) -------------------------------- aha i dlaczego w Off topic? jest temu poświęcony odpowiedni dział |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Tak konwertowałem do formatu SVCD (jak zdążyłeś zauważyć). Żródłowym plikiem był XVid, ale z DivX tez robie format SVCD.
Konwertuje do fomatu SVCD ponieważ chcę nagrać na jednej płycie 2 filmy a w formacie SVCD przynajmniej się zmieszczą i zastanawiam się czy mogłbym przekonwertować sam dźwięk w filmie SVCD na AC3 5.1 |
|
|
|
![]() |
|
|