Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2005, 01:55   #16
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba się nie rozumiemy dokumenty backupuje na inne dvd. Obraz systemu mam zrobiony po instalacji czyli bez zbednych śmieci. Programy które bardzo często się zmieniają lepiej instalować na d i backupować razem z dokumentami a nie systemem.

Nie darmowy... ale wystarczy sama płytka bootowalna i reszte można wywalić. No chyba ze chcesz robić obrazy pod windowsem i podmontowywać je jako dodatkowy dysk w celu przeglądnięcia w nim danych. Program na cd jest identyczny jak pod windowsem....mo może niecałkiem. Ładuje się mini system graficzny wyglądający jak xp. Jak chcesz to mogę Ci podesłać (tylko 22MB zajmuje iso) to sobie zobaczysz jak działa.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2005, 11:36   #17
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
Chyba się nie rozumiemy dokumenty backupuje na inne dvd. Obraz systemu mam zrobiony po instalacji czyli bez zbednych śmieci. Programy które bardzo często się zmieniają lepiej instalować na d i backupować razem z dokumentami a nie systemem.

Nie darmowy... ale wystarczy sama płytka bootowalna i reszte można wywalić. No chyba ze chcesz robić obrazy pod windowsem i podmontowywać je jako dodatkowy dysk w celu przeglądnięcia w nim danych. Program na cd jest identyczny jak pod windowsem....mo może niecałkiem. Ładuje się mini system graficzny wyglądający jak xp. Jak chcesz to mogę Ci podesłać (tylko 22MB zajmuje iso) to sobie zobaczysz jak działa.
Trochę zagmatwane, ale generalnie chyba rozumiem, w czym rzecz

Pomyślę dzisiaj nad tym, żeby programy, w których dane się zmieniają, dać na inny dysk. Z tym, że pewnie nie wszystkie z nich trzymają dane w swoich katalogach, np: program pocztowy czy komunikator (chociaż AQQ, którego używam chyba ma podkatalog w katalogu programu) trzymają je w tych danych użytkownika. Tego się chyba nie da przeskoczyć?

-----
EDIT

Powiedz mi jeszcze jak możesz, jak dokładniej wygląda tego użytkowanie. Czy jak będę już miał nowy system, to mogę po prostu zainstalować ten program i stworzyć nim jakiś obraz systemu, który potem nagram na płytkę i będę mógł wgrać na dysk (i też czy wcześniej będę musiał go sformatować, czy po prostu nagrywam na obecnego windowsa?)?

I te 22MB to co zajmuje?

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 09.02.2005 o godz. 11:46
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2005, 15:52   #18
Ziele

To 22MB zajmuje obraz iso płyty którą wypala windowsowy true image. To jest dokładna kopia tego programu uruchamiana z cd bez potrzeby uruchamiania systemu. Windowsowa wersja daje ci tylko dodatkowo możliwość podmontowania obrazu jako dodatkowy dysk w celu przeglądnięcia zawartości. A więc to iso wypalasz na cd i uruchamiasz. Po zabootowaniu cd pokaze sie taki ekran:

Wybierasz pierwszą pozycje i po chwili program jest juz gotowy do działania

Backupa mozna zapisać na inną partycje/dysk, komputer w sieci z udostępnionym folderem na zapis. Gdy nie mamy takiej możliwości to można jedną partycje podzielić na dwie i zapisać dane do tej drugiej. Ja zapisuje na dysk D a potem pod windowsem wypalam na dvd. Trzeba tylko pamiętać aby ustawić podział obrazu na 2GB bo wiekszych plików nie da sie nagrać.

Przwyracanie danych polega na wybraniu partycji na którą ma być przywrócony system. Jeśli dysk nie ma partycji to można je bez problemu zrobić w trakcie przywracania. Jej wielkość musi być nie mniejsza niż ilość danych w obrazie. Jeśli już jest coś na partycji to przed przywróceniem zostanie wykasowane. Można też przywracać dane na partycje z innym systemem plików. Np na C był fat32 z win98 i przywracamy winxp z ntfs. Pragram sam zmieni system plików na taki jak był w trakcie robienia kopii.

Ostatnio zmieniany przez Ziele : 09.02.2005 o godz. 15:58
Stary 09.02.2005, 16:05   #19
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... dokladnie tak, nie ma potrzeby instalowania progsa, dysk ratunkowy o którym pisze Ziele, ma właściwie wszystko.
-edycja-
z załączonych obrazków widzę Ziele, że jesteś posiadaczem obu wersji True Image, czyli Enterprise i Workstation, nieźle cię trzepnęło po kieszeni, to ponad 1000 $

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 09.02.2005 o godz. 16:10
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2005, 16:47   #20
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
...
..
Dzięki serdeczne za tą dokładną instrukcję

Jeśli mógłbyś mi to przesłać to byłbym wdzięczny (mail to nick z forum, małpa poczta.onet.pl). Tylko jeśli możesz podziel na trzy pliki poniżej 10MB, bo coś mi się wydaje, że onet ma takie ograniczenie..

----
EDIT

Teraz tak pomyślałem, że nie wiem, czy obraz płyty można podzielić na kilka części... Jeśli nie, to porozmawiam z kumplem, czy nie udostępniłby mi serwera na chwilę.

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 09.02.2005 o godz. 16:50
Stary 09.02.2005, 16:59   #21
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... można jędrek jak najbardziej, to tylko plik jak każdy.
Stary 09.02.2005, 17:34   #22
Ziele

Już leci w 4 mailach. Później sobie wypakuj rarem i następnie wypal czymkolwiek na cd.

@Zetoxa moja wersja to TrueImage Corporate Workstation 8.0 A słodkości dostałem od kogoś z forum... juz nie pamietam

Ostatnio zmieniany przez Ziele : 09.02.2005 o godz. 17:37
Stary 09.02.2005, 17:47   #23
Ziele

sprawdź skrzynke bo mi zwróciło maila. Dzieliłem po 6MB. Wysłałem obraz na moje konto i posłałem Ci linka.

Stary 09.02.2005, 22:57   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Ziele
sprawdź skrzynke bo mi zwróciło maila. Dzieliłem po 6MB. Wysłałem obraz na moje konto i posłałem Ci linka.
Już mam (można skasować), dzięki serdeczne

Stary 09.02.2005, 23:11   #25
Ziele

Nie ma sprawy

Odpowiedz na post