![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Komputer Świat - paaanie daj pan spokój
No wiec w niedziele jak w kazdy weekend odwiedzilem zaprzyjazniony hipermarket w celu wykonania rutynowych zakupow. Jakiez bylo moje zaskoczenie zmieszane z odrobina zmieszania kiedy zobaczylem nowy numer KŚ z testem nagrywarek. Przejrzalem numer pobierznie i mialem juz go odkladac, kiedy zobaczylem ze test wygral Litek 52246S. Pomyslalem - niemozliwe, czyzby panowie z KŚ poszli po rozum do glowy i nareszcie ich testy sa cos warte ? - i nie czekajac odpowiedzi zgarnalem ostatni (OSTATNI !! - jaki ten brukowiec poczytny) i kontynuowalem szal zakupow.
Meritum: Zalozylem ten topic bo pomyslalem ze wypadalo by publicznie zweryfikowac zawarte w artykule tresci jako ze serwis cdrinfo i niejako powiazane z nim forum uznawane jest za swego rodzaju autorytet w dziedzinie wypalania i tematow pokrewnych. Jezeli chodzi o mnie to mnie najbardziej poryszyla ogromna roznica w pozycjach zajetych przez Asus CRW-5224A (2. miejsce)i Teac CD-W552E (10. !!! miejce) ktore sa tymi samymi modelami pod wzgledem "bebechow". Uderzac moze rowniez 5. miejsce Plextora Premium ktorego wyprzedzil nawet Samsung SW-252 (4. miejsce)!!!(fanem Plexa nigdy nie bylem ale uwazam ze to juz przesada !!!). Bardzo zniecheca rowniez tendencyjne podejscie testujacych do sprawy predkosci nagrywania. Uznali oni ze jezeli LG GCE-8520Bnie nagrywa plyty wolniej niz indexowe 48x, to znaczy ze "ma problemy z rozpoznawaniem nosnikow", co IMO jest bzdura kompletna . Kojejna szokujaca sprawa jest ocena przyznawana za dolaczony soft. Nero w wersji 5.5.10.9 PL dodane do litka dostalo tyle samo punktow (6) co okrojone Nero Express 5.5.9.9 PL dolaczone do LG i bylo to wiecej niz dostal kombajn roxio (5) dolaczony do Samsunga w wersji 5.3.1.154. 8MB bufor w Plextorze rowniez nie zostal nawet w najmniejszym stopniu doceniony, a zastosowany w Plexie Burn-proof jako jedyny nie dostal oceny (moze przez przypadek) - za ten sam system zastosowany w MSI dostalo 6 pkt.Ogolnie mialo byc dobrze a wyszlo jak zwykle. Grunt ze lauret nie jest jakims niewypalem z ksiezyca. PS. Polecam artykul: Dla ambitnych - zapis pakietowy plyt CD ![]() Jak uruchomie skaner to moze zapodam jakies obrazki. Chetnych zapraszam do dyskusji na temat artykulu ![]() PS2. Druga czesc tematu topicu wziela sie z uporem powtarzanej na TVP1 reklamy pewnej lampy "z dioda led"
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
boli mnie glowa i nie chce zolci marnowac - wiec napisze cos na ten 'temat' jak ostygne...
swoja droga - lekki skandal - poczytajcie sobie jakei sie syfy dziaja jak ktos chipowi zarzucil 'miejsce za reklame, reklame za miejsce'... po sadach sie ciagaja a co najfajneijsze chip zlozyl pozew do wydzialu KARNEGO ![]() ![]() - ale to juz taki smaczek
|
|
|
|
#3 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Dobra, na offtopic
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pawelblu widzę, że jesteś zaskoczyny testami, ale testy jakie wykonuje KŚ nie są odzwierciedleniem CDRinfo, bo wykonywane są testy standardowe, a nie szczegółowe. Ja się nie dziwie, że napędy mają takie miejsca biorąc pod uwagę tylko testy, które wykonał KŚ.
Trochę mnie wkurza punktacja za www producenta, telefon, oprogramowanie, itd. Pawelblu a Twoim zdaniem jakie czasopismo odzwierciedla testy nagrywarek prawie w 100% w stosunku do testów wykonywanych na WWW
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Moim zdaniem powinno byc tak:
1. Plex Premium 2. Litek [& LG] 3. ew. LG i mam pytanko dlaczego asus lepszy od LG bo ja sie w takie sprawy nie zaglebiam
|
|
|
#6 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
mam numery Komputer Świata z paru lat, kiedyś dużo tego czytałem i w sumie wzorowałem się na tym.
Od roku dałem sobie spokój. Większość testów jest śmiesznych często wygrywają jakieś buble i jak pisze Sebawl niektóre punkty są w sumie za pierdoły, które są mało ważne. Testy dziwnie się powtarzają, a tu prawie zawsze niespodzianka. Można na to patrzeć, ale z przymróżeniem oka. Nie ma to jak własne doświadczenie i opinie innych. Inna sprawa, że często się mówi, że za testy płaci odpowiednia firma, aby zdobyć klientów bardzo podobnie jest w bliźniaczej gazecie "Auto Świat" których też już mam od groma egzemplarzy, a testy tam zawarte są równie śmieszne tak jak często ich laureaci, którzy w jednym tescie są krytykowani, a w drugim chwaleni. I o co tu chodzi ![]()
|
|
|
#7 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
Cytat:
AŚ zbieram caly czas bo tani, jak jest tam jakis test to trzeba przeczytac artykul i punkty samochodom samemu przyznawac, albo robia tam, tak testuja 4 auta(np. hamulce), najlepszy samochod hamuje o 20 centymetrow krocej niz ten najgorszy, czasem nawet mniej niz 10 cm, ale wtedy pisza ze ten kto ma najgorsze, ze on jest do niczego bo ma NAJGORSZE hamulce.......... ![]() .......A w KŚ to robia czasem takie triki....... np. robia test dyskow, i zmienieja punkty koncowe tak ze dysk ktory bylby 3 jest 1.......
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
KŚ to przerost formy nad trescia. to ma wygladac na profesjonalne, powazne testy, ale tak naprawde zawartosc jest zalosna i czuc amatorszczyzne. kiedys widzialem ich test klawiatur. do lez rozbawilo mnie podawanie bardzo szczegolowych wynikow testu glosnosci kliku
(dobrze, ze klawiatura jest cicha, ale bez przesady). oni zawsze skupiaja sie na jakichs *******ach, a to co najwazniejesze traktuja po lebkach.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() |
...zwlaszcza ze (jesli ktos czyta newsy) gigarec nie jest kompatybilny tak bardzo jak sie spodziewano...
ps. cytat z ks (chyba) (artykul o piractwie) "..ale przeciez moge miec kopie plyty z systemem operacyjnym" "nie, bo kopia jest juz system zainstalowany na komputerze..." i biedny czlowiek sie przyznal... - a zostal wprowadzony w blad i oszukany - kopia na komputerze nie zawiera wszystkich plikow i nie posiada cech pelnej funkcjonalnosci ktore ma kopia na plycie... ps. od dzis (od nastepnego posta) pisze z polskimi ogonkami - zobaczymy co to bedzie...
|
|
|
|
#11 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@sid, ciekawe czym nas jeszcze zaskoczysz ?
![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() |
Zrobię sobie ładnego avatara i będe miły i wogóle...
![]() ps. nie bić mnie za banner - to mój pierwszy raz i się starałem i wogóle... pozatym wszsytko w nim zrobiłem ręcznie - żadnych gotowców, filtrów i innych - mój prog do rysowania jest trochę na takie rzeczy za głupi ps. szybkość pisania spadła 20 razy... ale to durne.. może się przerzuce na ang? a może się naucze polskiej gramatyki? bo już nie wiem gdzie to ę ma być a gdzie nie...
|
|
|
|
#14 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
nie no nie mam pytan KS rzadzi
![]() jestem ciekaw czy ci "testerzy" widzieli chociarz te napedy na oczy czy napisali test opierajac sie tylko na (bardzo $$zielonych$$) informacjach producentow
|
|
|
#15 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to może ja też zacznę używać polskich ogonków? Pisze się o wiele wolniej..., sid, moze założymy jakąś spółke/klan czy co?
![]() pozdro
|
|
|
|
![]() |
|
|