Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z IRDĄ pod USB i sterownikiem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-irda-usb-sterownikiem-47537/)

CIAPEK 05.02.2005 01:10

nokia pc suite mi sie nawet podoba :) narazie nie mam po co Oxygena próbować (tak mi sie zdaje)
tylko ze ta ikona w trayu i dwie uslugi uruchamiajace sie z systemem, ale na szczescie mało zżerają...

adbok 05.02.2005 01:06

Cytat:

Napisany przez Burak_123
a co zPC suitem
ale przed formatem wszystko działało!!!!!!!!

PCS ;/;/ nie korzystam ... :) chyba Kazdy wie ze lepsze od oryginalnych PCS Nokii sa oryginalne (lub nie) Oxygen Phone Manager software for Nokia phones :)Zobacz z OPM

Burak_PL 05.02.2005 01:00

a co zPC suitem
ale przed formatem wszystko działało!!!!!!!!

adbok 05.02.2005 00:58

:) problem jest taki ze Nokia 6610 nie moze sama z siebie nawiazac polaczenia z PC. Do ty celow sa specjalne programy np: (chyba najlepszy Oxygen Phone Manager II)Polecam Ci ten program :)Jest do pobrania w necie :)po zainstalowanu w opcjach wybirz typ polaczenia na IrDA :) i bedzie dzialac:) na 100% A do zrywania polaczenia mysle ze to przez to ze telefon sam wylacza IrDA po jakim czasie;)...;/ mialem kiedys podobny problem teraz jest juz oki;) a moze w poblizu sa jakies inne uzadzenia podczerwieni ??

Burak_PL 05.02.2005 00:02

Witam! Mam problem

Miałem formata (c,d,e,f, .........) No i zainstalowałem sobie XP Professionala (przedtem tez miałem go) z SP2 (przedtem tylko SP1) mam włączone zapory (przedtem nie) i nie da się połaćzyć z komórką(Nokią 6610). Najpierw podczerwień go widzi jak coś chce przesłać myśli i pisze że połączenia zostalo zerwane lub przeniesione poza obszar(nie nie ruszam komórką wszystko jest OK!!) lub coś takiego jeżeli chodzi o T610 to przesyła na niego bez problemu :/ na innych kompach tak samo

proszę o pomoc

PS jeśli robię PC Suitem to też robi robi i przestanie pisze że brak połączenia a przedtem go widział

CIAPEK 04.02.2005 22:23

szok szok szok!!
Dziala!
Przepis jest strzalem w dziesiatke. I wszystko w biosie znalazlem!
To co zdawalo sie niemozliwe stalo sie realne :)
Nigdzie wczesniej nie widzialem takiego przepisu.
Inne przepisy mowily takze o tych plikach systemowych ale nie mowily co dalej.

wielke dzieki adbok1 i rosol
:fala: :najlepsz:

adbok 04.02.2005 17:56

i jak dziala ??

rosol 04.02.2005 15:03

FULL DUPLEX, Rx,Tx [hi, low] nie wystepuje w kazdym biosie. U mnie np. jest tylko opcja zmiany UART Mode z normal na irda i ustawienie half czy full.
Po uruchomieniu komputera win powinien wykryc nowe urzadzenie i zapytac o sciezke dla plikow... oczywiscie wskazujemy te pliki ktore skopiowalismy wczesniej.

PS. Jak cos trzeba pomoc to jestem na GG i tlenie.

DreamCrusher 04.02.2005 13:40

mozesz jeszcze sprobowac moj komputer->wlasciwosci->sprzet->podpisywanie sterownikow->ignoruj i zainstalowac sterowniki jeszcze raz

CIAPEK 04.02.2005 09:05

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Ja rozumiem to

Ale dalej nie ;) (czy to są możliwości jakie mogą wystąpić w BIOS ?

me too :)
"FULL DUPLEX, Rx,Tx [hi, low]" że co? :)
pozdro chłopaki!
Wierze ze sie uda ;) :serdusz:

Piterniel 04.02.2005 08:10

Ja rozumiem to

Cytat:

Zmien UART MODE 2 z NORMAL na IRDA,
Ale dalej nie ;) (czy to są możliwości jakie mogą wystąpić w BIOS ?

rosol 04.02.2005 01:50

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
zabralem sie za operacje i...
zdecydowanie prosze o 10 razy jaśniejsze rozpisanie punktu szóstego - działania w biosie
ja tego wogóle nie czaje, a na czuja nie chce nic ustawiać

zmienic ustawienia opcji uart 2 mode ze standard? hp. ... na co? nie caje.

Coś jestem dobrej mysli ze to sie uda, bo wczesniej nic nie wiedzialem ze trzeba w biosie coś wymusić.
czekam i pozdrawiam :)

Zmien UART MODE 2 z NORMAL na IRDA, FULL DUPLEX, Rx,Tx [hi, low]
A po zainstalowaniu plikow inf ... przywroc ustawienia na NORMAL.... aha i wylacz wszelkie piloty PC, girdery itp.

CIAPEK 04.02.2005 01:05

zabralem sie za operacje i...
zdecydowanie prosze o 10 razy jaśniejsze rozpisanie punktu szóstego - działania w biosie
ja tego wogóle nie czaje, a na czuja nie chce nic ustawiać
Cytat:

zmienić ustawienia opcji UART 2 MODE ze Standard ***61664; HPSIR
lub alternatywnie Serial Port2 Mode z Normal ***61664; IRDA (lub 3/16 baud ***8211; dot. płyt MSI)
Dodatkowo mogą pojawić się opcje:
IR Function Duplex ***8211; ustawić na Full
Rx, Tx inverting enable ***8211; ustawić na Yes, No (lub Hi, Lo) - WAŻNE !!! lub alternatywnie Tx ,Rx Active ***61664; No, Yes (lub Lo, Hi)
zmienic ustawienia opcji uart 2 mode ze standard? hp. ... na co? nie caje.

Coś jestem dobrej mysli ze to sie uda, bo wczesniej nic nie wiedzialem ze trzeba w biosie coś wymusić.
czekam i pozdrawiam :)

rosol 03.02.2005 23:51

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
no prosze takiego przepisu nie znałem, nie widziałem :)
i że jeszcze w biosie coś trzeba ustawiać....
jak bede mial wiecej czasu to na pewno powalcze i mam nadzieje ze mi sie uda, choć czuje, że będę miał pecha.
...

eee spokojnie CIAPEK ... to jest 5 minut roboty !! na pewno Ci sie uda ...

CIAPEK 03.02.2005 23:45

no prosze takiego przepisu nie znałem, nie widziałem :)
i że jeszcze w biosie coś trzeba ustawiać....
jak bede mial wiecej czasu to na pewno powalcze i mam nadzieje ze mi sie uda, choć czuje, że będę miał pecha.
...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19.