Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.08.2002, 20:29   #1
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z netem

Gdy dłużej nic nie robię w necie ,to mi rozłącza się internet.Mam modem kablowy ,dynamiczny ip , a internet w telewizji kablowej vectra.Jest to o tyle dokuczliwe ,że gdy zostawię np. edonkey ,żeby coś ściągał to mi się rozłącza?!!?!?!?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.08.2002, 20:39   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
spowodowane jest tym ze provider monitoruje aktywnosc nie wszystkich portow (bo to zabilo by niejeden komputer) tylko podstawowych 80 (http czyli web, 21 czyli ftp i 20 czyli telnet) - eDonkey jedzie na portach od 4664 w gore...

czyli odpal jakiegos www na ktorym jest meta refresh - najlepsze sa aktualizowane co minute, 15 czy godzine kursy gieldowe (ah i w opcjach musisz ustawic 'allow meta-refresh') i po klopocie

ja mialem ten sam problem z neostrada ale chwila myslenia i problem zniknal...
Stary 21.08.2002, 20:45   #3
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
spowodowane jest tym ze provider monitoruje aktywnosc nie wszystkich portow (bo to zabilo by niejeden komputer) tylko podstawowych 80 (http czyli web, 21 czyli ftp i 20 czyli telnet) - eDonkey jedzie na portach od 4664 w gore...

czyli odpal jakiegos www na ktorym jest meta refresh - najlepsze sa aktualizowane co minute, 15 czy godzine kursy gieldowe (ah i w opcjach musisz ustawic 'allow meta-refresh') i po klopocie

ja mialem ten sam problem z neostrada ale chwila myslenia i problem zniknal...

gdzie są te opcje
Stary 21.08.2002, 20:50   #4
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
w internet options w internet explorerze - ale dziwna rzecz ze w w2k nie moge tej opcji znalesc - najlepiej bedzie jak odpalisz jakas strone aktualizowana automatycznie (np. teraz jest mecz z Belgia - moze na Onet, moze na gazeta.pl jest relacja) i sprawdz czy ci sie sam odswieza, jesli tak nic nie musisz zmienic, jesli nie postaram sie do rana przypomniec gdzie t zmienilem (teraz ledwo mysle)

potem problemem bedzie tylko znalezienie takiej automatycznej strony - ja staram sie znalesc jakies kursy gieldowe, nie robilem tego jednak od dawna bo chodzacy przez noc ftp pozbaiwa mnie tej koniecznosci
Stary 21.08.2002, 20:58   #5
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
w internet options w internet explorerze - ale dziwna rzecz ze w w2k nie moge tej opcji znalesc - najlepiej bedzie jak odpalisz jakas strone aktualizowana automatycznie (np. teraz jest mecz z Belgia - moze na Onet, moze na gazeta.pl jest relacja) i sprawdz czy ci sie sam odswieza, jesli tak nic nie musisz zmienic, jesli nie postaram sie do rana przypomniec gdzie t zmienilem (teraz ledwo mysle)

potem problemem bedzie tylko znalezienie takiej automatycznej strony - ja staram sie znalesc jakies kursy gieldowe, nie robilem tego jednak od dawna bo chodzacy przez noc ftp pozbaiwa mnie tej koniecznosci

dzięki
Stary 18.12.2004, 16:41   #6
balszoj
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.09.2003
balszoj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy to samo może występować przy neostradzie. Acha mam taki problem jak grzebie w katalogach od osiłka kazy w których znajdują się ściągnięte pliki zrywa mi połączenie i system przestaje widzieć modem ratuje się tylko odłączeniem i ponownie włączeniem go od portu usb.

System XP
Neostrada 640 +
balszoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2004, 18:35   #7
Posłany
BA/\//\/ED

Data rejestracji: 27.04.2003
Posłany w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oj balszoj Mogłeś nowego topica założyć bo to już pod archeologię podchodzi odkopywanie topicow z 2002
Stary 19.12.2004, 01:20   #8
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Posłany
Oj balszoj Mogłeś nowego topica założyć bo to już pod archeologię podchodzi odkopywanie topicow z 2002
ale tam bylo o tyk szczegolowo, wiec wiele mogloby umknac jesli ktos by raz jeszcze od poczatku temat ten chcial ponownie opisac
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: