![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Problem z netem
Gdy dłużej nic nie robię w necie ,to mi rozłącza się internet.Mam modem kablowy ,dynamiczny ip , a internet w telewizji kablowej vectra.Jest to o tyle dokuczliwe ,że gdy zostawię np. edonkey ,żeby coś ściągał to mi się rozłącza?!!?!?!?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
spowodowane jest tym ze provider monitoruje aktywnosc nie wszystkich portow (bo to zabilo by niejeden komputer) tylko podstawowych 80 (http czyli web, 21 czyli ftp i 20 czyli telnet) - eDonkey jedzie na portach od 4664 w gore...
czyli odpal jakiegos www na ktorym jest meta refresh - najlepsze sa aktualizowane co minute, 15 czy godzine kursy gieldowe (ah i w opcjach musisz ustawic 'allow meta-refresh') i po klopocie ja mialem ten sam problem z neostrada ale chwila myslenia i problem zniknal...
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
gdzie są te opcje ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
w internet options w internet explorerze - ale dziwna rzecz ze w w2k nie moge tej opcji znalesc - najlepiej bedzie jak odpalisz jakas strone aktualizowana automatycznie (np. teraz jest mecz z Belgia - moze na Onet, moze na gazeta.pl jest relacja) i sprawdz czy ci sie sam odswieza, jesli tak nic nie musisz zmienic, jesli nie postaram sie do rana przypomniec gdzie t zmienilem (teraz ledwo mysle)
potem problemem bedzie tylko znalezienie takiej automatycznej strony - ja staram sie znalesc jakies kursy gieldowe, nie robilem tego jednak od dawna bo chodzacy przez noc ftp pozbaiwa mnie tej koniecznosci
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
dzięki
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.09.2003
![]() |
Czy to samo może występować przy neostradzie. Acha mam taki problem jak grzebie w katalogach od osiłka kazy w których znajdują się ściągnięte pliki zrywa mi połączenie i system przestaje widzieć modem ratuje się tylko odłączeniem i ponownie włączeniem go od portu usb.
System XP Neostrada 640 + |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Oj balszoj
![]() ![]()
![]() |
#8 | |