Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2001, 12:56   #1
CSNeoX
Gość

Problem z SDI

mam pytanie do ludzi z SDI: od jakiegos tygodnia, czy nawet wiecej cos mi siem ***. otoz: normalnie wlaczam kompa, lacze sie z netem (bez problemu: 'weryfikacja nazwy uzytkownika i hasla' jest) i niby wszystko OKi. Ale nie moge nic wlaczyc! GG dziala jak nie podlaczone do netu, tak samo inne programy (FTP, Kazaa, outlook - nic nie dziala!!!), gdy wpisuje siakis adres w IE, to wyskakuje mi napis ZAWSZE, ze nie mozna wyswietlic stron, i kaze mi wciaz odswiezac, co i tak NIC MI NIE DAJE!!!! pociac sie mozna normalnie! powiedzcie mi jak wiecie, czy musze dzwonic do ***onej tepsy, czy da sie to w inny sposob rozwiazac? aha: trasfer po polaczeniu jest siakis mierny (bare bitow, czasami bajtow or kilo - ale rzadko), wiec moze to cos tpsa ma ****ane z laczem, a nie ja?
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2001, 12:32   #2
CSNeoX
Gość

czy ktos moglby mi pomoc? prosze...
Stary 21.11.2001, 11:07   #3
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zpinguj serwer tpsy to zobaczysz czy pakiety są tracone czy dochoodzą w 100% jesli tracą sie po drodze dzwoń do nich !

pozdro 6
Stary 26.11.2001, 13:34   #4
CSNeoX
Gość

czy ma ktos jeszcze siakis pomysl narazie nic nie dziala
Stary 26.11.2001, 13:35   #5
CSNeoX
Gość

czy ma ktos jeszcze siakis pomysl narazie nic nie dziala
Stary 19.12.2001, 13:46   #6
yaho
Gość

Miałem kiedyś ten sam problem. Otóż wziąłem kompa z ustawieniami do sieci lokalnej - konkretny IP w konfiguracji SIEĆ. Kreator połączeń internetowych nic nie zmienił!
Wystarczyło zmieniż na automat.

Cytat:
CSNeoX (19-11-2001 12:56):
mam pytanie do ludzi z SDI: od jakiegos tygodnia, czy nawet wiecej cos mi siem ***. otoz: normalnie wlaczam kompa, lacze sie z netem (bez problemu: 'weryfikacja nazwy uzytkownika i hasla' jest) i niby wszystko OKi. Ale nie moge nic wlaczyc! GG dziala jak nie podlaczone do netu, tak samo inne programy (FTP, Kazaa, outlook - nic nie dziala!!!), gdy wpisuje siakis adres w IE, to wyskakuje mi napis ZAWSZE, ze nie mozna wyswietlic stron, i kaze mi wciaz odswiezac, co i tak NIC MI NIE DAJE!!!! pociac sie mozna normalnie! powiedzcie mi jak wiecie, czy musze dzwonic do ***onej tepsy, czy da sie to w inny sposob rozwiazac? aha: trasfer po polaczeniu jest siakis mierny (bare bitow, czasami bajtow or kilo - ale rzadko), wiec moze to cos tpsa ma ****ane z laczem, a nie ja?
Stary 27.12.2001, 21:29   #7
Gaywer
Gość

Do Tepsy nie masz co się wybierać, sprzedają HIS'a a konfiguracją zajmujesz się sam.
Stary 29.12.2001, 22:55   #8
KrzysieX
addict :)

Data rejestracji: 12.12.2001
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
najpierw sprawdz ustawienia sieci, czy tcp/ip jest zainstalowane, czy nic nie walnelo sie. jesli nie, to odpal wiersz polecen daj polecenie: route PRINT - zobacz jakie masz adresy przyznane, jakie bramki do sieci. jesli takie jak powinny byc, to raczej masz wszystko w porzasiu skonfigurowane, protokoly sa OK, i bramki tez sa w porzasiu, to POWINNO dzialac. daj potem: ping www.wp.pl i zobacz jakie sa odpowiedzi.. jak nie ma to sprubuj pinga dac na same adresy IP. jezeli dziala na numery IP, to masz cos z serverem DNS skopane. jak nie dziala, to mozesz miec zwalone oprogramowanie (reinstalacja windy) jak nie pomoze, to dzwonic do TPSA i reklamowac (wiem, wiem.. to bedzie trudne....
KrzysieX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: