![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@IceManSpy najprostrzy sposób to wywalasz wszystkie komponenty wewnątrz twojego połączenia sieciowego, czyli:
Klient sieci... Udostępnianie plików i .... Protokól TCP/IP nie restartując komputera po każdym komponencie a na koniec z menadżera urządzeń Karte sieciową i restartujesz. Na wszelki wypadek przygotuj sobie sterowniki od karty siciowej. Po restarcie i automatycznym wykryciu karty wejdź znów a połączenia - w środu tym razem nie powinno być komponentów i tym razem dodaj te trzy składniki czyli: klienta, usługę i protokół te co wcześniej usuwałeś - po restarcie sprawdź jedynie czy przy udostępnianiu w komponentach sieci masz go zaznaczony. I to wszystko - ustaw jedynie znów adres IP i maske i musi chodzić ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
1. Ja mam miec pewno wlaczonego u siebie ![]() 2. Na 2 kompie nie musze sie laczyc? Poprostu mam i juz ![]() 3. Zadne cisteczka , historia i takie tam nie przechodza na 2 kompa ![]() I pod tym. Mam ladnie skonfigurowane tyko wychodzi mi ten blad co napisalem, jakiegos logowania czy kij wie co. U mnietego nie ma ,a kompy sa adminami w sieci ,chyba ![]() EDIT: prometeusz to chyba troszke dla mnie za trudne ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 12.07.2005 o godz. 10:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teraz widzę że masz napisane IP ustawione na automatyczne.
Musisz mieć stałe, no chuba że używasz jakiegoś starego badziewie do połączeń typu Netbios czy IPX. Jak masz takie protokoły to wywał, one tylko mieszają w sieci. W IP ustaw jak koledzy pisali: x.x.x.1 na jednym kompie i x.x.x.2 na drugim kompie i daj jeszcze takie same maski 255.255.255.0 na obu Automatycznych IP na DHCP używasz tylko gdy mas zpostawiony serwer DHCP - inaczej nie pobieżesz adresu. PS napisz czy pingi po adresi chodzą z obu komputerów po tym jak to zrobisz
![]() |
#4 | |
![]() ![]() |
Cytat:
Jak sprawdzic te pinig?? IP sa stale X.X.X.1 -> komp1 i X.X.X.2 -> komp2 Jak byly automatyczne to wczesniej tylko dluzej sie szukaly (ekhm.. znacznie dluzej ![]() ![]() ![]() Kurde coraz trudniej :/ Ale moze komus sie uda trafic na to cos ![]() A moze IP pozmieniac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Ice
![]() Zrób tak jak jest tutaj napisane ![]() http://www.banita.pl/konf/smbprzegwinxp.html i http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html Jeżeli mimo porad sieć nie działa doinstaluj na każdym kompie protokół jak w obrazku. Jak nic nie da to spróbuj jeszcze we właściwościach TCP/IP to zrobić ![]() ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 12.07.2005 o godz. 22:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
sprobuj wlaczyc to konto goscia na obu kompach Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Włącz konto Gościa.
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
wylaczylem konto Gosc (bo jednak byl) ale nadal nie dziala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ![]() |
Rezygnuje z tego. Siec albo net. Wybralem siec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
hehe... wiesz co , zainstaluj sobie KERIO WINROUTE przeczytaj manuala i bedziesz mial net i siec i nawet serwer dhcp ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
![]() ![]() |
Ladnie ale ja mam problem z tym logowaniem. Jak zrobilem mapowanie dysku to pomoglo ,ale ja chce wchodzic sobie tak jak z komp1 na komp2 przez moje otoczenie sieciowe lub (w ostatecznosci) w uruchom \\komp2\XXXX
Jak to bym mial to mysle ze byloby mi latwiej ze wszystkim. W 1 czesci byla przentacja (przez Namor wstawiona) i ja obejzalem. Jak ktos bedzie cos pisal niech sobie ja obejzy. Ja zrobilem wg niej ,ale ten blad logowania mi przeszkadza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() ![]() |
A jeszcze jedno. Czy jak bym sobie zrobil nowe konto to mam go odzabezpieczac czy jak
![]() P.S. znow sorka ze post pod postem ale trzeba to odswiezyc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|