![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
problem z sieciowka...
znajomy byl podlaczony do sieci blokowej potem podlazyl sie do tej samej firmy ktora udostepnia net co ja i przy tej zmianie kupil nowa sieciowke... i teraz nie odinstalowujac tamtego oprogramowania zostala wlozona nowa i zainstalowana... ma win xp pro i sa nisamowite problemy z tymi teraz pomieszanymi sterownikami do tych kart sieciowych... tamta stara tak ajk by zostala w menadzerze urzadzen... nie da sie jej usunac nie da sie usunac zadnych wpisow do rejestru co do tej starej... jak mu konfigorowalem ta nowa sieciowke pozniej to nie ma mozliwosci zeby mial to samo ip co mial na tej starej a takie mu dano w tej firmie ze musi miec takie a nie inne...
mozna owszem mu przydzielic taki ip ale tylko i wylacznie jak sie konfiguruje protokul TCP/IP to tam jest zaklada "alternatywne polaczenie" czy cos takeigo i jak tam zaznacze i powymieniam itp i td to dziala net i lokal ale wszystko jakos wolno i to chyba przez te problemy z tymi strownikami do tej starej sieciowki... moje pytanie brzmi czy bez reinstalacji windowsa mozna jakos cos z tym zrobic zeby mozna bylo jak naj normalniej wpisac ip maska brame dns'y i te wszystkie dane do protokolu TCP/IP ![]() jesli tak to w jaki sposob ![]() pomozcie... ja nie mam pojecia a to jest denerwujace...dzieki z gory za wszystkie sugestie... pozdro
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wejdz do menadżera, sprawdz gdzie siedzi sterownik tamtej karty, zapisz ja na kartce, potem go wylacz, wymij obie siecówki, wlącz -
wejdz na konsole i wywal ten plik. Potem system bedzie sie troche pluc ale wszystko powinno byc ok.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 09.12.2006 o godz. 14:27 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a w awartyjnym nie mozna