Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.02.2005, 23:22   #1
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[Problem] SKYPE

witam,

znajoma sprawila sobie ostatnio radiowke i chcielismy sobie pogadac przez skype'a i w zwiazku z tym jest taki problem ze ona mnie slyszy idealnie, notomiast ja ja tragicznie

doszedlem dlaczego tak jest: ona ma ode mnie 0,6% pocketloss a ja od niej 49% pocketloss nie jest to spowodowanie zadnymi emulami itd. nic w tle nie chodzi

czy jest jakas szansa polepszyc to? np. ustawic cale lacze tylko dla skype'a (wymusic zeby wykorzystywal cale) czy tez moze radiowka tak ma

z gory thx
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2005, 15:45   #2
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam radiówke i wszystko działa OK

A może ma jakieś trojany w systemie??
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2005, 15:51   #3
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
dlatego tak masz, bo z reguły łącza radiowe mają fatalny wysył.
wszystko zależy od rodzaju nadajnika, odległości, przeszkód etc etc.
nic na to nie poradzisz.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2005, 15:56   #4
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
nic na to nie poradzisz.
No w sumie to się zgadzami, wysył czasami jest na szczęsći u mnie nie jets tak źle
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2005, 15:59   #5
Predi
Niezarejestrowany

Cytat:
Napisany przez woitas
nic na to nie poradzisz.
tego sie wlasnie obawialem

@Eliasz - system swiezutki....
Stary 21.02.2005, 01:06   #6
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
u mnie wszystk ojest oki - łącze sie bez kłopotu i super słychać (nawet nic nie przerywa) ale jest jeden mały kłopot do mojego rozmówcy głos dochodzi z opóźnieniem o ok2s zreszta jeśli on cos mówi do mnie to jest taki sam kłopot

wiecie może czego to jest wina

mam Neo512 mój rozmówca SDI

pozdro
Stary 21.02.2005, 20:40   #7
Predi
Niezarejestrowany

ALE MOTYW!

skype - ona slyszy idealnie, ja masakra
gadu-gadu - ja slysze dobrze, ona w ogole

LOL

znacie jakies programy do darmowego gadania komp-komp?
Stary 21.02.2005, 23:12   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
nic na to nie poradzisz.
Dokładnie... ja przez prawie pół roku miałem łącze radiowe, które odbierało dane pięknie, ale praktycznie nie było w stanie ich wysyłać. Do tego stopnia, że tylko gg mogłem używać, natomiast nie yłem w stanie wejśc na żadną stronę (bo tam na początku też minimalne ilości danych się przesyła) i ściągnąć poczty (autoryzacja)..

Jak dla mnie problem nie do przeskoczenia, chyba, że ta osoba zgłosi to właścicielom łącza.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2005, 00:19   #9
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Dokładnie... ja przez prawie pół roku miałem łącze radiowe, które odbierało dane pięknie, ale praktycznie nie było w stanie ich wysyłać. Do tego stopnia, że tylko gg mogłem używać, natomiast nie yłem w stanie wejśc na żadną stronę (bo tam na początku też minimalne ilości danych się przesyła) i ściągnąć poczty (autoryzacja)..

Jak dla mnie problem nie do przeskoczenia, chyba, że ta osoba zgłosi to właścicielom łącza.
Pół roku?? I jak ty z tym wytrzymałeś, przecież to mozna czegos dostać.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2005, 00:23   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez smolik
Pół roku?? I jak ty z tym wytrzymałeś, przecież to mozna czegos dostać.
Nie pytaj... i tego czegoś to ja zdecydowanie dostawałem

A tak serio, to oprócz tego miałem modem, więc po prostu tak, jak do tej pory, uzywałem go do "normalnego" używania internetu, natomiast radiowego łącza używałem sobie (często w tym samym czasie ) to rozmowy przez gg i ściągania z kazaa, czy odc. I jakoś przeszło, chociaż średnio raz w tygodniu próbowałem coś z anteną robić, żeby odbiór był lepszy. Jednak bezskutecznie...

Stary 22.02.2005, 10:38   #11
houston
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 29.07.2004
houston w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do sieci radiowych musza byc spelnione odpowiednie warunki:
- najwazniejsze zeby anteny siebie widzialy tolerancja bledu +/- 10 cm w pionie i poziomie
- odpowiednia moc dobrana i dla stacji nadawczych jak i klientow zeby nie bylo zbyt duzej mocy np na male odleglosci bo wtedy efekt zamiast polepszyc pogorszy (indukcja fal);
- rodzaj anteny: parabolicznej kierunkowej czy dookulna
- wyeliminowac wszelkie przeszkody wlacznie z drzewami jesli jest to budynek to maszty powinny byc "wyzsze"dlatego musilala by byc antena paraboliczna bo ma wiekszy rozrzut "pionowy" niz "poziomy" dookulna ma przewage zeby co chwile nie wchodzic na dach i nia nie krecic ale zasieg nizszy oraz mniejsza moc dobra na "miasto" natomiast paraboliczne na wieksze odleglosci efekt "radiolinii"
- co do pasma 2,4 Ghz wazne tez jest czy nie ma w poblizu CB radia bo to tez jest pasmo CB a gubienie pakietow to tez moze byc wina zlego skonfigurowania sprzetu sieciowego ktory przyjmuje jak i nadaje pakiety
- a faktem jest ze jesli mamy problemy z lacznosciom to zglaszac swojemu operatorowi on bierze $ za sprzedaz uslugi i to ma "smigac" a nie pracowac metoda "rosyjskiej ruletki" (najlepiej wyszczegolnic w czym tkwi problem "uslugi" co niechodzi moze im cos "zaswita") ja jak bym mial taki problem to w ciagu 10 min bym interweniowal ze mam problem ... latali by tak dlugo az do skutku
Upgrade:
a co do Skype uslugi mozliwe ze Twoj uslugodawca moze blokowac VoIP ze wzgledu na to ze prowider Twojego uslugodawcy mogl "zablokowac" chyba ze sam zablokowal to tez by trzeba "sprawdzic" a najlepiej sie spytac czy nie ma problemow na korzystanie z takiej uslugi

Ostatnio zmieniany przez houston : 22.02.2005 o godz. 10:41
houston jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2005, 21:26   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez houston
- a faktem jest ze jesli mamy problemy z lacznosciom to zglaszac swojemu operatorowi on bierze $ za sprzedaz uslugi i to ma "smigac" a nie pracowac metoda "rosyjskiej ruletki" (najlepiej wyszczegolnic w czym tkwi problem "uslugi" co niechodzi moze im cos "zaswita") ja jak bym mial taki problem to w ciagu 10 min bym interweniowal ze mam problem ... latali by tak dlugo az do skutku
No wiesz, ja przez te pół roku za to łącze oczywiście nie płaciłem, więc narzekałem tylko trochę

Stary 22.02.2005, 21:29   #13
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
znacie jakies programy do darmowego gadania komp-komp?
Jest jeszcze Tlenofon.
http://www.tlenofon.pl/

Twoje uprawnienia: