![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
![]()
mam problem z nagrywarką , pewnego razu włożyłem cd do napędu i nagle wielki huk co się okazało płytka poszła w drobny mak , teraz po oczyszczeniu CDRW gdy się rozpędza wpada duże wibracje i wydaje dziwny dzwięk , nagrywa i odczytuje tyle tylko ze bardzo wolno
POMOCY co z tym mam zrobić - może da się to naprawić? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
Jesli naped jest jeszcze na gwarancji to jak najszybciej go zanies do sklepu w ktorym go kupiles !
Jesli nie jest juz na gwarancji...szukaj nowego. Temu juz sie chyba nie da pomoc ![]()
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
mi tez kiedys strzelila plytka
w plextorku to byla audio DJ BOBO taka smieszna powycinana,ale po dokladnym wyczyszczeniu napedu dalej dobrze pracowal,nic mu sie nie stalo , tylko tej CD szkoda-ciekawy ksztalt mial
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
mi eksplodowała w cd-romie LG 48X, wygrzebałem widoczne/dostępne kawałki płyty przez tacke szprychą rowerową i napęd działał nadal. Pewnego dnia postanowiłem wogóle go przeczyścić bo siadał i rozkręciłem go
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
mi rozwalilo w cd-romie LGx52 (fajny odglos
![]() jak zanioslem do serwisu to powiedzieli, ze gwarancja tego nie obejmuje, moga jedynie przyjac i wyczyscic (co zreszta zrobili i naped nadal dzialal) nie wiem co Tobie powie serwisant, ale zawsze warto sprobowac |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a po co sie przyznawac, ze plyta wystrzelila ?? potem sa zonki, ze gwarancja tego nie obejmuje. Ja wzialbym odkurzacz, zalozyl cienka koncowke i wyssal wszystko.
A w serwisie udalbym idiote ![]()
![]() |
#7 | |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Najlepiej tak! Ja tak zrobilem z SAMSUNGIEM 48x Wlozylem plytke, dalem na zrzucanie filmu. JAK SIE rozwalila. Huk jest swietny (polecam ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
lechu
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.09.2003
![]() |
Wymien silniczek ktory kreci CD, jest to dosyc standartowa rzecz i wszedzie gdzie sie bawia w naprawy napedow beda to mieli, odpisz tylko cyfry z etykietki. Jesli masz dostep do jakiejs gieldy elektronicznej to kupisz taki silnik bez problemu, i po wymianie nagrywarka bedzie jak nowa. Mozna tez przelozyc silniczek z jakiegos padnietego napedu z dobrym silnikiem, ale musialby byc wysokoobrotowy (48x?)
Najprawdopodobniej silnik dostal po uszach kiedy dysk sie rozwalil i oska mu sie lekko wygiela. Szczescie ze laser nie poszedl. Ten "dziwny odglos" (brzeczenie?) to laser usilujacy zlapac ogniskowa na zwichrowanie chodzacym dysku. Radzilbym wymienic silnik jak najszybciej i bez potrzeby nie uzywac napedu w obecnym stanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
buczeniem akurat bym się chyba najmniej przejmował, buczenie występuje często nawet w nowych napędach albo po prostu wysłużonych. Napęd oprócz syczenie, że to tak nazwe obracającej się płyty wydaje także inne dźwięki.
![]() |
|
|