Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.11.2003, 09:54   #1
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Piraci kontra Zielona Góra c.d.n.

Ciekawy artykuł na łamach Gazety Lubuskiej...
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...DNIA/311230046

warto chyba wyciagnac wnioski...

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.11.2003, 07:32   #2
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ale czy naprawde taki zwykly polaczyna uzywajacy pirata windowsa czy czego kolwiek ma sie czego bac ? przeciez to jest glupota, tak jak te lapanki na mp3 piratow w stanach.
wpadnie pare osob ktore w jakis sposob odstawaly od innych a reszta dalej nic...

tak szukajac w myslach po znajomych nie znam ani jednej osoby ktora by miala dysk twardy z kompletnie legalnymi programami.
tego sie po prostu nie widzi, a calej polski chyba nie zamkna...

shuma02
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 08:34   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kiedy przyjda przeszukac dom,
Ten, w który mieszkasz chłopie,
Kiedy sprawdza twój CD-ROM,
I na płytach nagrane kopie,

Gdy pod drzwiami stana, i noca
Nakazem w dłoni w drzwi załomoca -
Wiesz o jaka im chodzi zbrodnię?
Sciagałes pliki przez dwa tygodnie.

Już przed twym domem setki sa glin,
Dokad uciekac? Chyba do Chin.
A wszystko przez to, że owe dane,
Wprost z Ameryki były pobrane

Co czyni z ciebie kogo? gorszego,
Nizli mordercę wielokrotnego...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 09:04   #4
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tu naprawde coraz wiekszego stracha mam chyba w weekend zrobie totalne formaty na kompach i powgrywam linuxy/triala win2000
Stary 26.11.2003, 09:40   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
ja tu naprawde coraz wiekszego stracha mam chyba w weekend zrobie totalne formaty na kompach i powgrywam linuxy/triala win2000
Ja od pewnego czasu cos takiego planuje, chociaz nie ze wzgledu na lapanki, tylko po prostu mam ochote na taka zmiane

A pomysl pojawil sie od momentu, kiedy dowiedzialem sie o tym nowym Windowsie, ktorego przez pol roku mozna uzywac za darmo. Dodatkowo jeszcze ostatnio mialem spore problemy z Officem (to, ze Office'a XP trzeba odpowiednio scrackowac, zeby sie nie deaktywowal, to rozumiem, ale ze cos takiego stalo mi sie z Officem 2000 to juz jest dla mnie niezrozumialem. Uruchamiam Worda, zeby popracowac troche nad projektem i jak chce wprowadzic jakas zmiane, pojawia mi sie napis - nie mozna edytowac dokumenty, dziwne) i jakos tak ogolnie zainteresowalem sie darmowymi odpowiednikami. Bo wlasciwie oprocz Windowsa i Office'a, to na dysku nie mam praktycznie nic nielegalnego. Moze kilka mp3, ale i tak wiekszosc mam rowniez na plytach audio.

Tak wiec Windowsa XP zastapi 2003 Server, Microsoft Office - Open Office, albo Star Office, a Photoshopa - Gimp. I zobaczymy, ile z tym wytrzymam

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 09:42   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
to moze triala 2003 ? jest teraz na topie...
podobno linux nalezy pokochac, chociaz jak twierdza znajomi, to naprawde przyjazny system
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 10:14   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
andrzej - od gimpa umra ci synapsy... to fajny i potezny program ale tak latwy w obsludze jak transatlantyk
co jakis czas sa promocje na paint shop pro - ostatnio dawali go po ~380 zeta... nie mialem kasy ale nastepnej okazji nie przepuszcze - teraz jade na 60 dniowym trialu psp 8.1 - mozna zassac od nich ze strony, przydatna rzecz jesli czesto formatujesz dysk
Stary 26.11.2003, 10:24   #8
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
andrzej - od gimpa umra ci synapsy... to fajny i potezny program ale tak latwy w obsludze jak transatlantyk
od kiedy to od myslenia cos umiera ?
toć to raczej stymuluje mózg i pozwala go utrzymac w dobrej formie
Sid, ale ty cięty jesteś na tego gimpa , rodzinę Ci przytruł czy co?
i uprzedzam od razu pytania, ja go nie uzywam bo wystarcz mi legalny corel 4 (kiedyś diostaem z drukarką drukarka już dano gryzie ziemię a corelik wiecznie żywy niczym Ulianow / i c9 i illustrator 10 w tyrce

BTW właśnie dostałem emalię z autodesku że sk... cofają support do alles acadów 2000 ponizej mechdeska 5 i usilnie namawiają na ich nowy wynalazek ;(

pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 10:27   #9
-Sid-The-Rat=>

tak ciety - bo kiedys kolega (fan linuksa) zostawil mi kompa (kiedy moj gryzl ziemie z powodu zjarania zasilacza - kiedys byly gorsze smieci niz codegen) i tam do obrazkow byl tylko gimp - no i ja przez dwa dni probowalem usunac defekty ze zdjecia, zmienic mu rozmiar i przesunac cale widmo kolorow w dol... to byla tragedia [dodam ze manual czytalem...]
Stary 26.11.2003, 11:02   #10
cana
Łaskobójca

no to jeśli było to dawno to czuj się wytłumaczony
BTW jest gipm pod windowate , skusisz sie ?
BTW2 z tego samego powodu ja zrezygnowałem z winampa / dla mnie był zbyt skomplikowany i nielogiczny na rzecz prościutkiego i userfriendly foobara /

pozdro
Stary 26.11.2003, 11:14   #11
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja to wale.
Podobno w Unii nie ma piractwa, ale to tak samo jak nie ma narkotyków (błazny)
Wycinek z gazety:
"Kopiowanie płyt na własny użytek jest w świetle prawa polskiego dozwolone. Zakres użytku osobistego obejmuje grupę osób powiązanych ze sobą więziami osobistymi, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. Przepis ten nie będzie jednak brany pod uwagę, jeżeli osoba kopiująca nagrania czerpała z tego tytułu korzyści materialne. Nie jest określona liczba kopii, którą można wykonać...."

Nowy skrót CHWDP - CHowaj Windowsa Do Piwnicy
pozdro
Stary 26.11.2003, 11:17   #12
-Sid-The-Rat=>

jak chcesz nie user friendly foobara to ci podesle mojego - wersja special przy nim to pryszcz

nie nie skusze sie - jade na trialach do psp - i dobrze mi z tym - zreszta przy pierwszym przypywie gotowki kupie psp - to dobry produkt za uczciwa cene

ps. snilo mi sie cos fajnego - mianowicie ze ahead zachecal ludzi do kupowania nero 6.x mowiac ze wszsytkie upgrade az do wersji 8.x beda za free...
"wiesz? mialem niesamowity sen.. snilo mi sie ze wygralem milion sestercji, kupilem sobie buty, strasznie niewygodne... niesamowite co?"
Stary 26.11.2003, 11:21   #13
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
to moze triala 2003 ? jest teraz na topie...
podobno linux nalezy pokochac, chociaz jak twierdza znajomi, to naprawde przyjazny system
ja tam tak czy tak na mikolaja kupie sobie org XP home
2003 mnie nie bawi bo to system zaprofesionalny
a linxa mandraka oczywiscie sobie zostawie 8)

Cytat:
Napisany przez miles
(...)

Nowy skrót CHWDP - CHowaj Windowsa Do Piwnicy
pozdro
chyba CHowaj Warezy Do Piwnicy
Stary 26.11.2003, 12:01   #14
cana
Łaskobójca

@Sid, a spoko podaj go na emalie / na bazie której wersji zrobiony?/
BTw widziałem ciekawe skiny do foobusia ciut takie winampowate
Stary 26.11.2003, 12:09   #15
-Sid-The-Rat=>

na podstawie kilku
min takich ktore nigdy swiatla dziennego nie ujzaly - nie wiem co sie w 'about' pojawia - ale radze to miedzy bajki wlozyc
skinow nie uzywam wogole - foobar u mnie zyje w trayu i nigdy go nie opuszcza

posle wieczorem - teraz czas na uczelnie...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: