![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
Problem z zasilaczem (chyba)
Witam. Mam starą obudowe z równiez starym zasilaczem 235W. Obudowa ma z tylu wyłącznik na zasilaczu. Problem polega na tym ze po właczeniu tego załącznika od razu zaczyna mi sie uruchamiac komputer!!!-bez wciskania POWER z przodu obudowy. Co to kompa to system(wimme) chodzi stabilnie , zadnych zwisów po 12-15 godz/dobe, jedynie co zauwazyłem to to że zamykanie systemu baaaardzo sie wydłuzyło , w czasie którego winda szuka czegos w fdd.
Nie wiem co z tym zrobic, czy trzeba od razu wymienic zasilacz, czy możliwe jest ze przez niego może mi cos paść w kompie? Czy ktos mial podobny problem z zasilaczem? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Ja mysle ze nagly wzrost napiecia na zasilaczu płyta intepretuje tak samo jak wcisniecie przycisku power - nie wiem co o tym myslec ale zrób tak wejdz do biosu mobo i wyłącz opcje restore on power los - jesli to nie pomoze to nie wiem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Re: Problem z zasilaczem (chyba)
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
Dzięki za rady.
Nurtuje mnie jednak jeszcze jedno: czy uszkodzenie zasilacza (spalenie, itp) może zaszkodzic podzespołom, czy np. płyta gł. lub hdd są jakos przed tym fabrycznie zabezpieczone. Reasumując - co może "paść" w kompie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
![]()
primum non nocere Ostatnio zmieniany przez surff : 25.06.2003 o godz. 22:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Jak wspomniał surff - mobo na pierwszy ogien idzie - po czym poznac ze masz juz po mobo - najczesciej wywala kondensatory - trudno to przeoczyc - kond. sie wybrzusza albo cos takiego ![]() Pozniej leca hdd,i inne urzadzenia podłączone bezposrednio do zasilacza ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|