![]() |
Cytat:
|
W kosmosie...
|
Gdzie (wro) mozna wymienic kondensatory ?
Np gdy juz nie ma sklepu w ktorym plyta byla kupiona ? :] Moze uda mi sie wskrzesic moja stara plyte :) |
Wymien cztery kontestatory i ten jeden kolo wtyczki zasilacej kompa
|
Cytat:
wyświetlacz pokazywał jak sie nie myle 2b, ale... juz chyba wiadomo o co chodzi... popatrzcie na kondensatory po lewej od procka http://winogrono.net/_up/5/a/f/e/d/6...780ec4e2e6.jpg |
Nie chcę krakać, ale niedawno pada mi płyta główna EpoX 8RDA - a dokładniej kondensatory przy pamiątkach.
Obejrzyj je, czy nie są spuchnięte... Podobno przy tych modelach to dość częste. Masz wyświetlacz na płycie? D1 to problemy z RAM'em (lub jak wyżej - w moim przypadku) |
Sprawdz kosci pamieci programem memtest86, nie wykluczam takze problemu z procesorem, ewentualnie spr***243;buj wgrac XP na inna partycje zeby zobaczyc czy wszystko bedzie OK jesli instalacja przejdzie bez problemu tzn nie wyskoczy jakis blad ze nie mozna skopiowac pliku z plyty lub cos podobnego to znaczy ze ramy sa ok
|
Cytat:
Cytat:
reset bios'u nic nie da***322; wi***281;c jak na razie do listy podejrzanych dochodzi p***322;yta g***322;***243;wna |
Je***347;li masz dwie ko***347;ci ramu to wyci***261;gnij jedn***261; odpal kompa, je***347;li si***281; odpali to masz przyczyn***281;.Tak samo zr***243;b z drug***261; ko***347;ci***261;.
Ja bym jeszcze zrobi***322; reset BIOSU. |
plyta glowna
|
mo***380;e nie daje rade, od***322;***261;cz jedne dysk i oba nap***281;dy, ew karty rozszerze***324; PCI i wtedy sprawd***378;.
|
[problem] ...ze startem kompa
witam...
nie raz i nie dwa juz znalazlem na tym forum rozwiązanie moich problemów więc moze i w tym przypadku 'zadziałacie' a więc problem polega na tym, ze od jakiegoś czasu mam problem by załączyć kompa. wygląda to mnie więcej tak, że załączając go z rana.. podczas ładowania Win'a następuje reset... jak reset się nie pojawi to jak juz pokaże sie pulpit, ikony i juz hdd kończy 'mielić' to w głośnikach zabzyczy [tak wiem.. bardzo fachowe określenie ;) ] i.. reset... po tym resecie juz mniej więcej 'wchodzi' jak ma być.. i działa sobie powiedzmy kilka godzin... po czym go wyłączam. Chcąc no powiedzmy za 1-2 h go znów odpalić jest... a) echo - czyli niby komp chodzi, ale na ekranie sie nic nie pojawia... nawet do testu ramu nie dochodzi po by z glosniczka 'pikniecie' dalo sie uslyszec b) dochodzi do sprawdzenia ram'u i na tym poprzestaje sie uruchamiac, albo jeszcze wykryje hdd i nagrywarke i na tym się zatrzymuje (tak tez sie czasem dzieje podczas rannego uruchamiania.. 'na zimno') ma ktos jakies pomysły co to może być ? czyzby zasilacz niedomagal po kilku latach? ---- amd athlon xp 2500+ epox 8rda+ ati radeon 9600 pro chieftec hpc-360-202 2 nagrywarki 2 hdd |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21. |