![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2005
![]() |
problem ze znikającymi napędami
Witam moze ktos pomoże, mam winXP zaktualizowany do SP2.
Do niedawna nawet z ta aktualizacją wszystko było OK ale dzisiaj zniknęły mi oba napędy DVD i CDRW (oba LG). W menageże sprzętu wywala przy napędach wykrzykniki a we właściwościach komunikaty: "System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)" ...w zakładce szczegóły: "IDE\CDROMHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8481B________________1.00____\5&1DD158CA&0&0.1.0" dla drugiego napędu: "System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)" ...i w szczegółach : IDE\CDROMHL-DT-ST_DVD-ROM_GDR8161B_______________0100____\5&1DD158CA&0&0 .0.0" POMÓŻCIE - najlepiej maile na priv: zurowski@wojsko-polskie.pl |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
A może spróbuj usunąć oba urządzenia w menadżerze sprzętu i uruchom kompa ponownie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Achim zrob tak jak tu pisze bedzie ok.
usunac wartosci Upperfilters i Lowerfilters (jesli takie sie tam znajduja) z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\currentcontrolset\contro l\class\ {4d36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
![]() |
#4 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Format x: (gdzie x to litera dysku z zainstalowanym systemem)
![]()
![]() |
#5 | |
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak często to robisz u siebie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
wszystko już było ;)
Adixo - usunięcie sterowników w menageże sprzętu zaskutkowało po restarcie restartowaniem się kompa w kółko
![]() Miły - sądziłem że tu można znaleźć pomoc a nie głupie uwagi ![]() Zorg - dzięki wygląda rozsądnie, sprawdzę jak tylko wrócę do domu, serwis microsoftu radzi coś podobnego przy podobnych objawach ale po odinstalowaniu jakiegoś tam oprogramowania. Może jeszcze ktoś ma jakieś pomysły ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ooo widzę ze w pracy na 2000 stało się to samo - wcięło napędy CD rom i CDRW - a tu juz nic się nie zmieniało poza doinstalowaniem Medi@Show, w domu też to instalowałem
ale odinstalowanie nic nie zmieniło ![]()
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
widocznie to jakaś plaga
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
właśnie zastosowałem wywalenie wartości klucza jak napisano wyżej ale pod win 2000 no i ..... instaluje system od noewa
![]()
![]() |
#10 | |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Cytat:
W wakacje było około raz na tydzień ale teraz mam na razie sys od września i jakoś ciągnie...
![]() |
![]() |
|
|