![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
![]()
Po raz kolejny jestem zmuszony zwrócić się do Was z prośbą o pomoc. Tym razem mam pytanie w sprawie pamięci DDR. Mam ograniczenie na płycie głównej do pamięci na szynie 266 (PC2100). W jednym sklepie powiedzieli mi, że owszem mogą mi sprzedać pamięć na wyższej szynie (333 lub 400) ale nie będę mógł dokonać zwrotu (bo oni sprzedadzą mi sprawną pamięć). Sprzedawca poinformował mnie, że wmontowanie tej pamięci do mojego komputera (zastanawiałem się nad kupnem pamięci firmy Kingston) - może doprowadzić do tego, że komputer się nie uruchomi a pamięć może nawet ulec fizycznemu uszkodzeniu. No cóż - wyszedłem ze sklepu nieco zdołowany
![]() Napisałem maila do innego sklepu komputerowego z prośbą o odpowiedź na pytanie czy są w stanie sprowadzić dla mnie pamięć Kingstona na szynie 266 (też Kingstona - ale jest ona już trudna do zdobycia, bo z tego co wiem nie jest już produkowana). Facet odpowiedział mi, że poleca mi pamięć na szynie 333, gdyż mi spokojnie pójdzie. Wysłałem mu jeszcze jednego maila z podanie mojej płyty głównej, ale jeszcze mi na niego nie odpowiedział. Moja płyta główna to Shuttle AK32A (2 sloty na SDRAM i 2 na DDRAM). Mam jeszcze jedno pytanie - co to jest ECC przy kościach pamięci? Czy jest coś specjalnie wymagane przy stosowaniu kość pamięci z ECC? I co oznacza drugie oznaczenie - REG? Może nieco lamerskie te pytania - ale w kwestiach pamięci jestem totalnym nowicjuszem. Z góry dzięki za pomoc ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|