Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.06.2004, 23:20   #16
KubuśPL
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.01.2004
KubuśPL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs up

Cytat:
Napisany przez KarolluZ
hmmm.... dwie wersje muła połączone w jedną ? Ciekawe.... hmmm.... a ja tam bym proponował zostać przy jednej, normalnej wersji...albo oficjalnej albo modzie. A może po prostu zmień wersje mułka na inną...może na innego moda. W sumie nie wiem jakie masz łącze... ale polecam NeoMule
No i chyba po kłopocie! Odinstalowałem ZoneAlarm'a i mułek chodzi całkiem nieźle no i oczywiście się nie zawiesza! A co do mojego łącza to jest to łącze z kablówki 200/100 kb/s.
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC!!!!!
KubuśPL jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.06.2004, 09:42   #17
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Mody eMule mają przytłaczającą większość "normalnego" kodu. Do tego tylko dodatki a czasami poprawki błędów wykrytych w oficjalnym kodzie.
W zasadzie wszystko siedzi w pliku exe - więc zmiana tego pliku, to zmiana wersji. To, co bywa jeszcze dołączone, to zazwyczaj standardowe serwery, ip2country, kilka kontaktów kademli, templaty webserwera itp - nie ma znaczenia, z którego moda czy z wersji oficjalnej pochodzą.

Za to praktycznie każdy moder wyraźnie pisze, że instalując nową wersję trzeba wywalić plik preferences.ini (trzyma konfig) i skonfigurować program na nowo (aby uniknąć krzaczenia). Warto przed skasowaniem zrobić backup statystk (chyba, że komuś zwisają).

Co do modów - kiedyś polecałem neomule, ale poczytałem o nim i okazuje się, że szkodzi sieci i jest banowany.
Teraz jadę na pHoeniX - działa dobrze i ma rewolucyjny system sterowania uplodem (bada nie pingi, tylko obciążenie karty sieciowej/modemu - dzięki temu nie obciąża dodatkowo łącza i szybko reaguje na zmiany).
Generalnie należy wybierać z modów dostępnych na forum emule (trzeba się zarejestrować, żeby mieć dostęp do tej sekcji). Mody szkodzące sieci i leecherskie są wyklęte z tamtego forum.

ZA oczywiście do piachu.

Poza fana(tyka)mi nikt, kto słyszał o innym FW go nie chwali
Stary 22.06.2004, 13:41   #18
KubuśPL
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.01.2004
KubuśPL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Mody eMule mają przytłaczającą większość "normalnego" kodu. Do tego tylko dodatki a czasami poprawki błędów wykrytych w oficjalnym kodzie.
W zasadzie wszystko siedzi w pliku exe - więc zmiana tego pliku, to zmiana wersji. To, co bywa jeszcze dołączone, to zazwyczaj standardowe serwery, ip2country, kilka kontaktów kademli, templaty webserwera itp - nie ma znaczenia, z którego moda czy z wersji oficjalnej pochodzą.

Za to praktycznie każdy moder wyraźnie pisze, że instalując nową wersję trzeba wywalić plik preferences.ini (trzyma konfig) i skonfigurować program na nowo (aby uniknąć krzaczenia). Warto przed skasowaniem zrobić backup statystk (chyba, że komuś zwisają).

Co do modów - kiedyś polecałem neomule, ale poczytałem o nim i okazuje się, że szkodzi sieci i jest banowany.
Teraz jadę na pHoeniX - działa dobrze i ma rewolucyjny system sterowania uplodem (bada nie pingi, tylko obciążenie karty sieciowej/modemu - dzięki temu nie obciąża dodatkowo łącza i szybko reaguje na zmiany).
Generalnie należy wybierać z modów dostępnych na forum emule (trzeba się zarejestrować, żeby mieć dostęp do tej sekcji). Mody szkodzące sieci i leecherskie są wyklęte z tamtego forum.

ZA oczywiście do piachu.

Poza fana(tyka)mi nikt, kto słyszał o innym FW go nie chwali
Dziękuję bardzo za obszerne informacje!
KubuśPL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: