![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na plytce dolaczonej do plyty glownej, sa zapisane sterowniki.
Wkladasz te plytke (jest bootujaca-na ogol) postepujesz wg. napisow, wkladasz dyskietke, zapisujesz na niej sterowniki do SATA, wyjmujesz plytke, wkladasz windowsa, restartujesz kompa, przy ekranie "dodatkowe sterowniki" wciskasz F6, pozniej potwierdzasz i juz. Ale dlugie zdanie
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Ściągnołem sobie sterowniki do SATA, ale nadal nie umie zainstalować XP. Kiedy płyta bootuje klikam F6, później wybieram załaduj sterowniki z dyskietki, wybieram sterownik i klikam enter. Potem daje instaluj XP i znów mam, że windows nie widzi żadnego dysku zainstalowanego i mam do wyboru tylko "zakończ instalacje".
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Może napiszesz co to za płyta.
Sterowniki napewno te? Poza tym nie wystarczy je mieś i F6 wciskać, w BIOSie musisz mieć ( w zależności od BIOSu) ustawione "On chip SATA" i wyłączony RAID ( jesli jest) |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
wazne aby sterownik byl podpisany cyfrowy i whql przejść musi testy też tak miałem z jednym kontrolerem tylko na sterach whql askceptował sp2 i sp1
pozatym explorer i resety to okaz walniętych pamięci, może też być procek uszkodzony lub prozaicznie kontroler na dysku, niemasz innego wyjścia rozbierz kompa zostaw mobo proca pamięci grafe i po kolei : bierzesz od kumpla płytę pod twój proc wsadzasz grafe pamięci proca i próba instalacji na dysku jak będzie oki to do twojej mobo wsadzasz twoją grafę proca a pamięci kolegi, jak niebędzie chciał się instalować dodatkowo zmieniasz grafę, jak masz to samo to proca, na koniec zasiłke jak bedzie to samo to wiesz że mobo na 90 %
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 21.09.2005 o godz. 03:50 |
|
|
|
|
|
#35 |
|
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
m emorando , nie pomyliłes tematu?, bo to co piszesz - za przeproszeniem kupy się nie trzyma co ma SP1 a, i SP2 z instalacją sterowników SATA wspólnego?
, a certyfikat MS tym bardziej. Chodzi o instalację SATA, a nie problemy ze sprzętem jako takim IMO
Ostatnio zmieniany przez Don Laser : 21.09.2005 o godz. 05:31 |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#37 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Mobo to Gigabyte GA-K8VT800 Pro. Sterowniki napewno dobre. Ściągnołem je ze strony Gigabyte pod moje mobo.
@memorando Wątpie, żeby to była wina sprzętu, bo tak jak pisałem wcześniej sprzęt jest nowy. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#39 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Problem rozwiązany. Tak jak pisał Don Laser trzeba było zmienić ustawienia w Biosie. Dzięki wszystkim za pomoc.
|
|
|
|
![]() |
|
|