Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problemy z instalacją XP. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problemy-instalacja-xp-53854/)

yahol 20.09.2005 09:29

Na plytce dolaczonej do plyty glownej, sa zapisane sterowniki.
Wkladasz te plytke (jest bootujaca-na ogol) postepujesz wg. napisow, wkladasz dyskietke, zapisujesz na niej sterowniki do SATA, wyjmujesz plytke, wkladasz windowsa, restartujesz kompa, przy ekranie "dodatkowe sterowniki" wciskasz F6, pozniej potwierdzasz i juz.

Ale dlugie zdanie :D

MOdy 20.09.2005 16:23

Ściągnołem sobie sterowniki do SATA, ale nadal nie umie zainstalować XP. Kiedy płyta bootuje klikam F6, później wybieram załaduj sterowniki z dyskietki, wybieram sterownik i klikam enter. Potem daje instaluj XP i znów mam, że windows nie widzi żadnego dysku zainstalowanego i mam do wyboru tylko "zakończ instalacje".

Don Laser 21.09.2005 02:25

Może napiszesz co to za płyta.
Sterowniki napewno te?
Poza tym nie wystarczy je mieś i F6 wciskać, w BIOSie musisz mieć ( w zależności od BIOSu) ustawione "On chip SATA" i wyłączony RAID ( jesli jest)

memorando 21.09.2005 03:45

wazne aby sterownik byl podpisany cyfrowy i whql przejść musi testy też tak miałem z jednym kontrolerem tylko na sterach whql askceptował sp2 i sp1
pozatym explorer i resety to okaz walniętych pamięci, może też być procek uszkodzony lub prozaicznie kontroler na dysku, niemasz innego wyjścia rozbierz kompa zostaw mobo proca pamięci grafe i po kolei : bierzesz od kumpla płytę pod twój proc wsadzasz grafe pamięci proca i próba instalacji na dysku jak będzie oki to do twojej mobo wsadzasz twoją grafę proca a pamięci kolegi, jak niebędzie chciał się instalować dodatkowo zmieniasz grafę, jak masz to samo to proca, na koniec zasiłke jak bedzie to samo to wiesz że mobo na 90 %

Don Laser 21.09.2005 05:18

m emorando , nie pomyliłes tematu?, bo to co piszesz - za przeproszeniem kupy się nie trzyma co ma SP1 a, i SP2 z instalacją sterowników SATA wspólnego? :wow:, a certyfikat MS tym bardziej. Chodzi o instalację SATA, a nie problemy ze sprzętem jako takim IMO

memorando 21.09.2005 10:19

Cytat:

Napisany przez Don Laser
m emorando , nie pomyliłes tematu?, bo to co piszesz - za przeproszeniem kupy się nie trzyma co ma SP1 a, i SP2 z instalacją sterowników SATA wspólnego? :wow:, a certyfikat MS tym bardziej. Chodzi o instalację SATA, a nie problemy ze sprzętem jako takim IMO

sterowniki muszą być whql przejść testy zgodności inaczej winda odrzuca jej i nieinstaluje tych sterów zrozum, to

MOdy 21.09.2005 11:54

Mobo to Gigabyte GA-K8VT800 Pro. Sterowniki napewno dobre. Ściągnołem je ze strony Gigabyte pod moje mobo.

@memorando Wątpie, żeby to była wina sprzętu, bo tak jak pisałem wcześniej sprzęt jest nowy.

memorando 21.09.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez MOdy
Mobo to Gigabyte GA-K8VT800 Pro. Sterowniki napewno dobre. Ściągnołem je ze strony Gigabyte pod moje mobo.

@memorando Wątpie, żeby to była wina sprzętu, bo tak jak pisałem wcześniej sprzęt jest nowy.

to daj new pamięć kingstona i problem zniknie

MOdy 21.09.2005 15:19

Problem rozwiązany. Tak jak pisał Don Laser trzeba było zmienić ustawienia w Biosie. Dzięki wszystkim za pomoc.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:28.