Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2005, 19:09   #1
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Data rejestracji: 04.06.2005
_bakupl_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Papier photo premium plus + 7260 :|

Witam

Jak już wiadomo mam HP 7260 oraz 970Cxi , problem polega na tym że:

Wkładam papier do HP 7260, (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5900) i kurcze, ustawiam 10x15, wybieram papier, a drukarka mi z trzech strony ramke drukuje ;( Jak to zmienić? Chodzi bodajże o marginesy...Może nie ma możliwości druku bez marginesów na tej drukarce? Marginy są 1cm.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2005, 20:41   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie ma mozliwosci druku bez maginesu
pic polega na tym, ze mowia ze moze i robia papier od ktorego odciac nalezy paski po 1cm z krotszych brzegow i w ten sposob masz "druk bez marginesu"
naprawde bez marginsu drukuja canony i chyba epsony
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 20:45   #3
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
nie ma mozliwosci druku bez maginesu
pic polega na tym, ze mowia ze moze i robia papier od ktorego odciac nalezy paski po 1cm z krotszych brzegow i w ten sposob masz "druk bez marginesu"
naprawde bez marginsu drukuja canony i chyba epsony
Tylko Canony i Epsony

Przy Epsonie R200 (mam ) wychodzi to super, bo obraz na brzegach nie jest poszarpany

A przy HP i Lexmarku trzeba kupić specjalny papier

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 21:27   #4
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Cytat:
Napisany przez Bartek1989
Tylko Canony i Epsony

Przy Epsonie R200 (mam ) wychodzi to super, bo obraz na brzegach nie jest poszarpany

A przy HP i Lexmarku trzeba kupić specjalny papier
No to lipnie. Bo papier juz kupiłem 10x15 ;| to fotka wyjdzie w takim razie 10x13 - maskara ;\
Stary 25.07.2005, 21:51   #5
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez _bakupl_
No to lipnie. Bo papier juz kupiłem 10x15 ;| to fotka wyjdzie w takim razie 10x13 - maskara ;\
Niestety, ale lipa

A ustawiłeś niestandardowe marginesy?

Albo daj troche wiekszy papier w ustawieniach

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 21:52   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ja wysłałem fotki do EMPiKu 15x10 odbitki całości (czyli z białymi paskami po bokach) 49 groszy za szt. 33% rabatu do końca sierpnia

dzisiaj odebrałem osobiście na Nowym Świecie - jakość lux, za 24 foty 9.49

jestem zadowolony.

nawet niecenzuralne poślę - niech się ktoś nacieszy
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 21:59   #7
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Cytat:
Napisany przez ed hunter
a ja wysłałem fotki do EMPiKu 15x10 odbitki całości (czyli z białymi paskami po bokach) 49 groszy za szt. 33% rabatu do końca sierpnia

dzisiaj odebrałem osobiście na Nowym Świecie - jakość lux, za 24 foty 9.49

jestem zadowolony.

nawet niecenzuralne poślę - niech się ktoś nacieszy
Hm... wsumie to się opłaca
Stary 26.07.2005, 07:26   #8
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pozatym _backup_ wez pod uwage stosunek bokow zdjecia tradycyjnego (klisza ma 2:3) oraz matrycy cyfrowej (czyli 4:3)
nie sa kompatybilne
wiec majac papier 10x15 mozesz miec (bez obcinania/rozciagania) zadrukowane co najwyzej 10x13,3cm, bo na tyle starczy zdjecia z cyfrowki
nie wiem czy wytlumaczylem jasno, moze juz o tym wiedziales - wiekszosc ludzi po prostu sie nad tym nie zastanawia
jak dajesz zdjecia z cyfrowki do fotolabu to albo bez pytania drukuja ci krotsze albo pytaja czy wlasnie maja byc krotsze czy przyciete gora-dol (kadrowane)
Stary 26.07.2005, 11:15   #9
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Cytat:
Napisany przez nimal
pozatym _backup_ wez pod uwage stosunek bokow zdjecia tradycyjnego (klisza ma 2:3) oraz matrycy cyfrowej (czyli 4:3)
nie sa kompatybilne
wiec majac papier 10x15 mozesz miec (bez obcinania/rozciagania) zadrukowane co najwyzej 10x13,3cm, bo na tyle starczy zdjecia z cyfrowki
nie wiem czy wytlumaczylem jasno, moze juz o tym wiedziales - wiekszosc ludzi po prostu sie nad tym nie zastanawia
jak dajesz zdjecia z cyfrowki do fotolabu to albo bez pytania drukuja ci krotsze albo pytaja czy wlasnie maja byc krotsze czy przyciete gora-dol (kadrowane)
Wiem, wiem, ale chodzi np. o boczny margines, bo jak to mozna nazwać to zdjecia takie panoramiczne wyjda lub skadrowane, i know

Mniejsza...pomęcze się troche z ustawieniem papieru w drukarce i bedzie good, bo jak juz mam te 20 kartek to ...;]

A pozatym @nimal..... bakupl .... anie backup... co Ty? Drugie wcielenie memo? On takie błędy robił...
Stary 26.07.2005, 11:28   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
nie sa kompatybilne
ja dokładnie o tym pisałem - zdjęcia z cyfrówki z białymi paskami na brzegu - inaczej wytną górę i dół.

edit: format 10x15 jest dla cyfrówek trochę nieciekawy.

zdecydowanie lepiej 13x18 - zachowane proporcje, ale ta cena 9x13 też pasuje ale za małe.

http://empikfoto.pl/ramka_help.html

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 26.07.2005 o godz. 11:44
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2005, 11:35   #11
nimal
Author
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez _bakupl_
bakupl .... anie backup... co Ty?
masz racje, przepraszam
"przejezyczenie" wynikajace z pospiechu
Stary 26.07.2005, 12:45   #12
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Cytat:
Napisany przez nimal
masz racje, przepraszam
"przejezyczenie" wynikajace z pospiechu
SpOkO

-+EDITED+-

A więc, jeśli wydrukuje fotke 9x13 na tym 10x15 to jest pięknie Mniejsze, ale ...
Jeśli chce fotke 10x15...otrzymuje fotke 10x13, i musze ściąć jedną ściane i wychodzi takie panoramiczne...

Jeśli chce 10x15 to w HP 970Cxi mogę tak papier wsadzić że nie ma marginesów i jest 10x15

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC!

Ostatnio zmieniany przez _bakupl_ : 26.07.2005 o godz. 13:47
_bakupl_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: