![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
![]()
To jest tak... gdy SB Live jest w kompie... komp sie czesto wiesza (okolo 5 razy na dzien) i robi "piiiiiiiiii..." az sie go nie wylaczy. Jak Karty SB nie ma w kompie wszystko chodzi Lux tylko ze bez dzwieku
![]() Zmienialem sloty PCI i nic. Sterowniki najnowsze tez nic nie daly ![]() Slyszalem ze sa jakies sterowniki do SB ktore nie maja tego problemu. Pomozcie plizzzz bo ja tu fiksuje tak w ciszy ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
No tak czy tylko ja nie mam problemów z sound blaster live!
![]() nie instaluj pod żadnym względem sterów oryginalnych! Twój kumpel wybrał jedno z najbardziej drastycznych rozwiązań ![]() U mnie problemów brak. A jak ci się sprawuje pod 98se? lub me? Najlepsze stery są z netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Hmmmm
Dzieki za zainteresowanie
![]() ![]() Piszesz ze stery oryginalne sa dupne, i ze stery z neta sa lepsze. Tzn ja mam sciagane z neta ze strony www.soundblaster.com. A sa jakies inne ? Tzn niekomercyjne? Idiota ze mnie bo niedawno sprzedalem stara karte dzwiekowa, a przydala by sie ona teraz ![]()
![]() |
#4 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Re: ..:: Problemy z Sound Blaster'em Live! Value ::..
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2002
![]() |
Hehe
![]() Jeszcze ja nie mam problemow z Live'm!!! Jade na sterownikach dolaczonych do karty (jestem zbyt leniwy, aby sciagac je z sieci ![]() Z tym, ze posiadam SB Live! 5.1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
A wiec tak...
Surf... mam plyte glowna Abita KT7A, a chipset jak wyczytalem z angielskiej intrukcji "VIA Apollo KT133". Moze prawde powiadasz (chcial bym, bo juz mam dosyc doszukiwania sie przyczyny), wiec jesli masz taka mozliwosc podaj aders gdzie moge zassac te łatki
![]() Dziekuje z gory i pozdrawiam
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
I jeszcze cos...
Mam zajnstalowane najnowsze sterowniki do plyty glownej VIA 4in1 4.29v no i oczywiscie na nich tez nie dziala zbyt prawidlowo SB Live!
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
A czy masz wyłączoną w biosie kartę dzwiękową na płycie głównej ? Chodzi mi o tą wbudowaną w chipset. Musi być wyłączona ! Jak tego nie zrobisz to na pewno będą jaja. Sound Blaster nie toleruje obecności drugiej karty dzwiękowej. Spotkałem się kiedys z podobnym problemem. Niektóre modele płyt głównych mają wyłącznik zintegrowanej karty dzwiękowej w postaci zworki na płycie, ale w twoim modelu o ile pamięć mnie nie myli wszystkie opcje sa w biosie.
Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 04.10.2002 o godz. 07:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
ja tę nie mam i nie miałem zanych problemów z sb live /na bx i na kt133 i kt266x na windach 9x i xp/ tylko ze pod xp / a toć to zbajerowany win2k/ nie istalowałem nic poza niezbednym minimum do karty / tzn only stery i zadnych tam law czy jak im tam i media center.... bo po tym zawsze xp mialo jakieś ale/
a upgrade biosu zrobiony bo te starszawe biosiki od abita dla tej płyty miały jakies kłopoty z sb / ale ja miałem kt7a i nie miałem ŻADNYCH problemów z live/ a dobrze w biosie ustawione alles? bo w tym abiciku jest co ustawiać i jak się coś spierdzieli to komp potrafi być złośliwy / intryguje mnie to wycie z głośniczka bo to by wskazywało raczej na jakieś problemy z hardware ( o ile to takie biosowate wycie) / aha, a jak wyłączysz w profilu sprzętowym kartę to jest to samo? a co do jakosci sterów z windy to mnie podczas istalacji winxp instalator windy stwierdził że stery zawarte w istalce xp są niepewnie i zapytał czy aby napewno chcę je instalowac wiec nie badź taki pewny ich jakości ![]() mozesz spróbować sterów projektu kx pozdro
![]() |
#10 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Re: Re: ..:: Problemy z Sound Blaster'em Live! Value ::..
Cytat:
Prawdę mówiąc nie wiem co jest przyczyną tych resetów - SB Live ma wymagania - potrafi kolidować w przerwaniach, wyłączenie dźwięku (jeśli jest) na płycie jest niezbędne.
![]() |
![]() |
#11 |
Łaskobójca
![]() |
Pedros, kt7a nie ma dźwięku na pokladzie ale ma natomiast dosyć obszerne menu i jak się w nim coś źle ustawi to nieciekawie jest / u mnie na domyslnych komp nie bootował
![]() ale nadal mie to biiip zastanawia bo wskazywałoby na hardware bo ja z win98 i sb live 5.1 na tej płycie nie miałem zadnych problemów na sterach dostarczonych z płytka / a nawet ipoprawki do via pod ide i sb libe nie wgrywałem i spoko paliło jak trzeba i grało jak trzeba/ pozdro
![]() |
#12 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
co do 98 i Live się zgadzam
![]() |
![]() |
#13 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
kt133 ma problem z livem. Nie na wszyskich płytach głównych, ale często ma to miejsce np w ECSach. jak dokopię sie do łatek to podam link.
![]() |
#14 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
pozdro
![]() |
![]() |
#15 |
Team Member
CDRinfo VIP