![]() |
Na mój gust to szyna fsb, dla wszelkiej pewności wyczyścił bym bios a przy okazji bym sprawdził napięcia jakie podaj zasilacz na płyte główna
|
Moja teoria na ten temat: Ja np. nigdy nie porównywałem temperatury układów scalonych itp. na płycie więc nie mogę stwierdzić czy np. w moim kompie też się nie nagrzewa do stopnia "parzenia". To może być normalne w lepszych komputerach, ale głowy nie daję.
Pozdro |
w biosie wszystko OK - jestem na 100% pewien ze tu nie chodzi o bios
|
Wejdz do BIOS-u i sprawdz czy nie masz czasem zbyt wysokich napięć poustawianych.
|
Ludzie pomozcie cos bo czuje ze zaraz mi sie karta sfajczy..
czy to moze byc przez zasilacz - moze przy tej probie zmiany procka cos sie w nim 'skopsalo' ? |
Problrm z kompem
Witam
Zalezy mi na czasie wiec przejde od razu do rzeczy zmienialem procesor z durona 650 na athlona 950 po uruchomieniu zaczely sie nagrzewac: procesor, k. graficzna (GeForce2mx i taka kwadratowa kostka na plycie glownej - nagrzewac - tj. PARZYĆ! no to wrocilem do starej plyty z celeronem 433 , ale o ile proc i p. glowna dzialaja normalnie, o tyle k. graf. caly czas mi sie nagrzewa (parzy) a potrzebuje do tego zaledwie 3-4 minut pomyslalem wiec ze padla karta - poszedlem do kumpla wlozylem ta karte no i u niego sie tez grzala A teraz uwaga - wzialem od niego stara karte 4 mb, wkladam do tej swojej starej plyty - a ona tez sie nagrzewa tak jak ta poprzednia No to ja juz nic nie rozumiem |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05. |