![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Mój ojciec kupił LG 4167 choć mówiłem Mu,żeby wziął Benq - ale nieee bo miał LG nagrywarkę 32jkę jakąś CDRW i działa do dziś. Wkładam płytkę, włączam zapis , a tu mega chrzęst , tarcie, świsty . Żenada po prostu. Tackę to ustrojstwo ma tak płytką,że chyba płyta wyskakuje z tacki w trakcie wirowania czy co. Zero jakichkolwiek "łapek" przytrzymujących płytę od góry jakie można znaleźć w Benq czy moim leciwym NEC'u 3500. Niby takie małe coś, a dla mnie dyskwalifikacja. Nie chcę się wciąż wielce schylać pod biurko by dobrze płytkę na tackę położyć. Wymieniał to 4167 łącznie 4 razy. W końcu dał za wygraną i wziął Benq . Cisza zupełna.
Ja sam miałem 4 napędy LG. Trzy nagrywarki cdrw i jeden combo. Combo się posypał po 1.5 roku, nagrywarki cdrw chodziły w miarę. Najlepsze,że najmilej wspominam nagrywarkę 8 x bez burn proofa. Cudnie chodzi do dziś w innym komputerze. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Sam posiadałem LG 8080b (sprzedana- wiem, że działa do dziś !) i LG 8160b (uratowałem ją jakoś cudem- działa bezbłędnie). Moja wojna z LG toczyła się o CD-ROM'y, miałem szczęście, że nie o CD-RW. Dlatego decydując się na zakup DVD-RW wybrałem LiteON, teraz byłby znów LiteON lub ew. NEC ![]() Cytat:
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 02.02.2006 o godz. 17:58 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do cd-rw to zero problemow w sumie 4 sie przewinely przez mogeo kompa x8 i x16
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2004
![]() |
Czytam i jestem zdziwiony opiniami o LG. Maialem już trzy nagrywarki Lg jeden napęd DVD-Rom dopiero ostatnia nagrywarka Lg 4082 padła po 1,5 roku intensywnej eksploatacji, rozebrałem ją wyczyściłem laser i skręciłem, brak reakcji sprzętu spowodował że odesłałem do serwisu, po 6 dniach dostałem nagrywarkę 4165b nową DL szybszą i jestem z niej bardzo zadowolony, po prostu zero problemów. Wcześniej miałem kilka napędów wszystkie padły po gwarancji, odkąd zacząłem, kupować Lg (oprócz ostatniego przypadku) spokój. Do firmy kupiłem kilka napędów Liteon CDRW i zrobiłem to ostatni raz, same problemy archiwa których nie mozna było odczytać, płytki DWDRW które nie chciały dać się skasować ,pomimo prędkości zapisu max x16 i wgrania najnowszych biosów,no i ten hałas, powymieniałem na Asusy i jest do dziś dzień Ok.
Ostatnio zmieniany przez cobras : 02.02.2006 o godz. 18:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Pingwin specjalista.
Cytat:
Cytat:
Co do ASUS'ow faktycznie zgadzam się bardzo dobra firma (MoBo też)
![]() |
![]() |
#22 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Widziałem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
http://www.muratorplus.pl/17139_25605.htm http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,3103048.html http://www.egospodarka.pl/12674,Proc...CD,1,11,1.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Ja w mojej 4163B nie mialem plomb...
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
juz z powrotem pojechala do wawy ciekawe co mi odesla
![]()
I am a man who walks alone And when I'm walking a dark road At night or strolling through the park When the light begins to change I sometimes feel a little strange A little anxious when it's dark (...) (...) When I'm walking a dark road I am a man who walks alone |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2004
![]() |
Z tego co mi wiadomo to LG dopuszcza otwieranie napędów optycznych i czyszczenie. Nie umieszczają plomb ale jak uszkodzisz coś z własnej winy to mogą nie uznać gwarancji. Ja im nawet napisałem że otwierałem sprzęt i czyściłem laser. I dostałem nową.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moje LG GSA-4040B juz ponad 2 lata pali bez zadnych problemow!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() Wszystkie moje napędy to LG - CDROM ma ponad 6 lat i ostatnio czasem staje z głośnym łoskotem ... A nagrywareczce CDRW stuknął niedawno roczek - i jeszcze nie miałem z nią większych problemów. Natomiast DVD mam od kilku miesięcy i na razie jest ok. Problemem jest tylko to, że mam teraz 3 napędy jeden na drugim w obudowie - i chyba się lekko przegrzewają - może to złudzenie, ale jak wyjmuję płytę z któregoś, to jest jakby cieplejsza trochę niż kiedyś - chyba trzeba będzie wyjąć CD ROM - a szkoda, bo chcialem go "wyeksploatować" do końca ![]() Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|