Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2005, 21:12   #1
Alinoe
thorgal to ciota

Data rejestracji: 12.04.2002
Alinoe zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
udostępnianie połaczenia w necie z kablówki

witam

mam kablówkę (aster) i problem z udostępnieniem połaczenia - czy modem kablowy wystarczy podpiąć do huba czy muszę wpiąć kabel do kompa na stałe włączonego i poprzez niego udostępnić połączenie?? czy mam kombinować jakoś inaczej?? i czy ci z aster mogą się doczepić?? kompy OBA mam w jednym lokalu.

pozdrawiam, marcin

ps> czy podpinając kompa do huba powinienem użyć kabla normalnego czy zcrossowanego??
Alinoe jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2005, 11:19   #2
Alinoe
thorgal to ciota

witam

bardzo proiszę o pomoc w tej sprawie

pozdro, marcin
Stary 08.02.2005, 11:54   #3
vito
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.06.2002
vito w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Musisz wykupić w Asterze podłączenie drugiego komputera i wtedy podłączasz do huba/switcha modem i oba komputery.
Inne rozwiązanie (nielegalne) to routerek sprzętowy np dlink604.
vito jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 12:56   #4
misieksc
MaNiAk GiEr

Data rejestracji: 20.10.2003
misieksc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mialem podobny problem,miałem ten router d-link 604 i nie dał rady, uzywam wingate obecnie i smiga, ale jest 1 problem , musi być włączony 1 komp aby na 2 był net
Stary 08.02.2005, 13:19   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wingate chyba jedynym rozwiazaniam - tez mam kablowke (nie aster, ale jednak kabel) i musze przyznac ze clopaki zabezpieczyli sie na tyle dobrze zeby nie musiec sprawdzac recznie, wiec najlepszym rozwiazaniem jest udostepnianie polaczenia przez wingate
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 16:06   #6
Alinoe
thorgal to ciota

Cytat:
Napisany przez vito
Musisz wykupić w Asterze podłączenie drugiego komputera i wtedy podłączasz do huba/switcha modem i oba komputery.
Inne rozwiązanie (nielegalne) to routerek sprzętowy np dlink604.

a ile to kosztuje (z grubsza) i czy to opłata jednorazowa czy stała??

pozdrawiam, marcin
Stary 08.02.2005, 19:47   #7
misieksc
MaNiAk GiEr

Data rejestracji: 20.10.2003
misieksc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co ma kosztować wingate program się ściąga , instaluje i tyle. tylko musisz kupic pełną wersje bo inaczej działa 30 dni !!!www.wingate.com
Stary 09.02.2005, 11:36   #8
Alinoe
thorgal to ciota

chodziło mi o koszt podpięcia drugiego kompa w asterze - czy po prostu mam wykupić "drugie łącze" czy podpinają na tym samym?
Stary 09.02.2005, 19:12   #9
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
wingate chyba jedynym rozwiazaniam - tez mam kablowke (nie aster, ale jednak kabel) i musze przyznac ze clopaki zabezpieczyli sie na tyle dobrze zeby nie musiec sprawdzac recznie, wiec najlepszym rozwiazaniem jest udostepnianie polaczenia przez wingate
Nie mam tego problemu ale czy nie wystarczy normalne udostępnienie połączenia internetowego w windzie? 8 )
Stary 09.02.2005, 21:59   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
moze zalezy to od operatora - u mnie i innych osob w mojej kablowce nie wystarczalo
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2005, 22:02   #11
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
www.aster.pl
maj3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: