Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2003, 11:28   #1
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Programista poszukiwany

Mam taki problem.Bawię się w systemy Get Paid.Ostatnio powstal nowy program (Horizon Surfer).Wymaga aby byla wlączona przeglądarka (always on top).Po prostu sprawdza czy dane okno ma nagłówek Microsoft Internet Explorer czy nie.JEst taki stary programik , który był dobry do innego programu (Spedia).Niestety on zmienia nagłówki okien na Internet Explorer ( a powinien na Microsoft Interent Explorer).Czy ktośmógłby mi pomóc i wprowadziłby tą drobną korektę ? Jeżeli będzie ktoś chętny to załączę pliczek Z góry wieeeeelkie dzięki

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2003, 12:03   #2
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mati, nie żebym miał coś do Ciebie, ale wkurza mnie jak na siłę promuje się "jedynie słuszne rozwiązanie" - M$ (czyt. multisyf), a co, jeśli ktoś chce korzystać z Get Paid i nie ma IE, ale np. Operę, Mozillę, Konquerora, czy coś innego? Dziadowska dyskryminacja, czy podpłacenie prze MS, by akceptowany był tylko badziewny IE?
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 12:10   #3
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
Fantomas napisa***322;(a)
Mati, nie żebym miał coś do Ciebie, ale wkurza mnie jak na siłę promuje się "jedynie słuszne rozwiązanie" - M$ (czyt. multisyf), a co, jeśli ktoś chce korzystać z Get Paid i nie ma IE, ale np. Operę, Mozillę, Konquerora, czy coś innego? Dziadowska dyskryminacja, czy podpłacenie prze MS, by akceptowany był tylko badziewny IE?
Miłego dnia
Hmm.CHwila.Nie wiem czy na 100% ,ale ten program obsluguje tesh inne przegladraki.PRawdą jest ,że IE ma największe poparcie itp.Dla mnie ot i tak rybka bo ja jestem nastawiony pro względem Microsoftu ,ale inni......
Stary 16.04.2003, 12:36   #4
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Programista poszukiwany

Cytat:
mati1700 napisa***322;(a)
Czy ktośmógłby mi pomóc i wprowadziłby tą drobną korektę ? Jeżeli będzie ktoś chętny to załączę pliczek Z góry wieeeeelkie dzięki
Nie zebym byl zlosliwy ale.. to zwykle oszustwo. I tyle. Moglbym caly program od nowa napisac ale nie popieram takich metod, zwlaszcza ze maja krotkie nogi w sumie. Jak juz masz takie pomysly to moze naucz sie troche i sam sobie zmontuj programik a nie tanim kosztem na gotowe leciec. Taka moja uwaga drobna. I jeszcze to "z gory dzieki"..
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 12:40   #5
-=KoWaLiK=-
Gość

Re: Re: Programista poszukiwany

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Nie zebym byl zlosliwy ale.. to zwykle oszustwo. I tyle. Moglbym caly program od nowa napisac ale nie popieram takich metod, zwlaszcza ze maja krotkie nogi w sumie. Jak juz masz takie pomysly to moze naucz sie troche i sam sobie zmontuj programik a nie tanim kosztem na gotowe leciec. Taka moja uwaga drobna. I jeszcze to "z gory dzieki"..

Powiem szczerze ze nie byloby postu gdyby Salvad0r nie wrzucil swoich zgryzliwych 5gr. Czekam na to zawsze z utesknieniem, eh, ten facet potrafi zaladowac kazdemu kubel zimnej wody. pOZDr...
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 12:41   #6
mati1700
Wymiatacz

Re: Re: Programista poszukiwany

Cytat:
Hmmm.Jest jush takowy program tylo ,że niezbyt uzyteczny.JAk nie chcesz pomóc to nie.Oszustwem bym tego nei nazwał bo i tak oglądam e %#$^#$ reklamy i tak.Dlaczego nie mólbym sobie popisac w wordzie ?Przeciez tesh lookam na te reklamy.OSzustwem byloby gdybym przepisal sobie tego cashbara.Jestem calkowicie zielony jesli chodzi o pisanie programów , dlatego zwracam się z pomocą.Próbowalem cos zrobic assemblerem (nie smiejscie sie :/) ,ale nic nei wyszlo ,bo znam tylko podstawy :/ ( i tak chyba tym nic sie nie da zrobić).Nie jestem leniwym gównairzem ,który leci na gotowe. Jeżeli potrafię coś zrobićsam to to robię i nei liczę na innych.Jeżeli nie chcesz pomócto trudno
Stary 16.04.2003, 12:58   #7
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Re: Re: Re: Programista poszukiwany

Cytat:
-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
ten facet potrafi zaladowac kazdemu kubel zimnej wody. pOZDr...
Nie kazdemu. Staram sie jedynie wylapywac absurdy sytuacyjne i wtedy czasem cos napisze. Potrafie takze pomagac, jak juz chcesz mnie oceniac to poczytaj archiwum, zobaczysz ile razy i jak dlugie posty do ludzi pisze kiedy pytaja o cos. Bywam zlosliwy jedynie czasami, w skrajnych wypadkach, inna rzecz ze w tym watku napisalem to, co jest faktem. Czlowiek chce zeby jakis nieetyczny programista pomogl mu zmontowac system sluzacy wyludzaniu pieniedzy z systemow reklamowych, zgadza sie? Wiec czemu glosno nie wyrazic swojego zdania, zwlaszcza ze jestem programista?
Stary 16.04.2003, 13:04   #8
mati1700
Wymiatacz

Re: Re: Re: Re: Programista poszukiwany

Cytat:
Nie kazdemu. Staram sie jedynie wylapywac absurdy sytuacyjne i wtedy czasem cos napisze. Potrafie takze pomagac, jak juz chcesz mnie oceniac to poczytaj archiwum, zobaczysz ile razy i jak dlugie posty do ludzi pisze kiedy pytaja o cos. Bywam zlosliwy jedynie czasami, w skrajnych wypadkach, inna rzecz ze w tym watku napisalem to, co jest faktem. Czlowiek chce zeby jakis nieetyczny programista pomogl mu zmontowac system sluzacy wyludzaniu pieniedzy z systemow reklamowych, zgadza sie? Wiec czemu glosno nie wyrazic swojego zdania, zwlaszcza ze jestem programista?
No teraz to mnie wqr.... maksymalnie. Jakie wyłudzanie? Ty wogóle czytałeś mój post? Jeżeli nie to prponuję przeczytac dwa razy ,a jeżeli wogóle nie mialeś stycznosci z Systemami GTP to nie powinieneś wogóle tutaj się wypowiadać.Ja oczekuję odpowiedzi na moje pytanie ,a ty odbiegasz od tematu.Jestem skory sądzić ,że nabijasz sobie posty takimi wypowiedziami. BO jak one się majądo zarabiania online ?
Stary 16.04.2003, 13:15   #9
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Programista poszukiwany

Cytat:
No teraz to mnie wqr.... maksymalnie. Jakie wyłudzanie? Ty wogóle czytałeś mój post? Jeżeli nie to prponuję przeczytac dwa razy ,a jeżeli wogóle nie mialeś stycznosci z Systemami GTP to nie powinieneś wogóle tutaj się wypowiadać.Ja oczekuję odpowiedzi na moje pytanie ,a ty odbiegasz od tematu.Jestem skory sądzić ,że nabijasz sobie posty takimi wypowiedziami. BO jak one się majądo zarabiania online ?
Nie bede z Toba dyskutowal jesli podnosisz argumenty typu "nabijanie postow". Przychodze poczytac i czegos sie dowiedziec, ew. podyskutowac a nie nabijac posty. Tutaj mam cytat dla Ciebie ze strony horizonsurfer.com, to, co chcesz zrobic zawiera sie w wyrazeniu "fraudulent activity, known as cheating", wiec nie pisz ze nie wiem o czym mowie. To raczej Ty nie zdajesz sobie sprawy jak te mechanizmy funkcjonuja:

"Below is a list of terminated accounts. Accounts are terminated solely because of violation of the membership agreement. In most cases the breaches concern spamming or fraudulent activity, known as cheating. The below accounts will not be re-instated."

I jeszcze to poczytaj (w kwestii mechanizmow zabezpieczajacych interesy firmy):

"Fraud Screen:
Definitely the strongest point why You should choose HorizonSurfer is our ability to detect fraud. This combined with the Roll-back feature ensures that advertisers get what they pay for.

HorizonSurfer uses the following technologies in her fraud screen.

Client and Server side checks for validity.
Dynamic encryption (where applicable)
Direct hardware communication to bypass simulation software
Statistical analysis and normalization
Manual checking of transaction- and event history"

Szczerze watpie czy znajdziesz kogos kto za "z gory dziekuje" obejdzie Ci ten "screening system" zebys mogl zarabiac na "ogladaniu bannerow" pracujac w tym czasie w Wordzie. Pomijam juz kwestie etyczne, nie pisz przynajmniej ze nie wiem o co chodzi.

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 16.04.2003 o godz. 13:20
Stary 16.04.2003, 13:31   #10
mati1700
Wymiatacz

Taka opowiedź mnei jak najbardziej satysfakcjonuje.Uświadomoiłeś mnie co i jak.W końcu do tego jest forum.Nie wyjezdzaj z postami typu : nie licz że ktoś Ci poda na tacy , sam sobie zrób.Trzeba bylo od razu mi wkleić powyzsze dowody , wtedy bym zrozumiał i dałbym sobie spokój.SAm nieraz załaziłem tutaj za skórę i większość osób mnie nie toleruje ,ale chyba jest jakaś granica.W każdym razie ja nie zawsze jechałem po loodziach ,a twoje posty wyglądają tak jakbyś chcial za wszelką cenę komuś dopiec i mieć satysfakcję (że jesteś teoretycznie mądrzejszy)
Stary 16.04.2003, 13:35   #11
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Nie wmawiaj mi w brzuch slow ktorych nie uzylem, np. "nie licz że ktoś Ci poda na tacy , sam sobie zrób" bo nie napisalem czegos takiego, a Twoja interpretacja moich slow to juz Twoj problem. Nie mam nic personalnie do Ciebie ale jak juz zaczynasz dyskutowac to koncz z klasa a nie przechodz do argumentow typu "bo sobie posty nabijasz". Jakos po moim poprzednim nagle przyznales sie ze chodzilo Ci o kantowanie na bannerach, a wczesniej twierdziles ze nie wiem o co chodzi i ze pisze nie na temat.. no to jak to jest w koncu? :-)

Temat chyba konczymy, to znaczy ja juz nie bede sie tutaj wypowiadal bo i po co? Wszystko chyba zostalo powiedziane a osobiste wycieczki radze zakonczyc: make love, not war ;-)
Stary 16.04.2003, 13:38   #12
-=KoWaLiK=-
Gość

Eh, jednak Bialystok na cos w sobie "zaczepnego" i "zacieklego" ^_^
Spokoj ma byc !!
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 13:53   #13
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Cytat:
-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)

Spokoj ma byc !!
Slusznie :-)

Swoja droga dobrej klasy system kantujacy bylby na wage zlota w tych czasach.. problem w tym ze musialby "emulowac" rzeczywistego uzytkownika i to na tyle skutecznie zeby przecisnac sie przez sita analizy statystycznej i kilka innych zabezpieczen. Myslenie typu "a ja sobie zrobie tak, ze bede cala dobe ogladal bannery i zarobie $$$" nie ma sensu.. takich chetnych juz duzo jest.. na liscie wylaczonych kont :-)

Program jest do napisania po bardzo wnikliwej analizie dzialania danego systemu reklamowego, z tym ze zawsze istnieje ryzyko ze popelni sie jakis blad w programowaniu "sztucznej inteligencji" i konto zostanie wylaczone kiedy juz znajdzie sie na nim jakas okragla sumka.

Radze takze przeczytac warunki na jakich zawiera sie "umowe" z firma tego typu. W praktyce maja oni pelna dowolnosc dzialania, moga wrecz nie wyplacic pieniedzy, moga wylaczyc konto co aktywniejszym uzytkownikom i nic im nie mozna zrobic prawnie. Slowem: kompletna strata czasu.
Stary 16.04.2003, 15:55   #14
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
Slusznie :-)

Swoja droga dobrej klasy system kantujacy bylby na wage zlota w tych czasach.. problem w tym ze musialby "emulowac" rzeczywistego uzytkownika i to na tyle skutecznie zeby przecisnac sie przez sita analizy statystycznej i kilka innych zabezpieczen. Myslenie typu "a ja sobie zrobie tak, ze bede cala dobe ogladal bannery i zarobie $$$" nie ma sensu.. takich chetnych juz duzo jest.. na liscie wylaczonych kont :-)

Program jest do napisania po bardzo wnikliwej analizie dzialania danego systemu reklamowego, z tym ze zawsze istnieje ryzyko ze popelni sie jakis blad w programowaniu "sztucznej inteligencji" i konto zostanie wylaczone kiedy juz znajdzie sie na nim jakas okragla sumka.

Radze takze przeczytac warunki na jakich zawiera sie "umowe" z firma tego typu. W praktyce maja oni pelna dowolnosc dzialania, moga wrecz nie wyplacic pieniedzy, moga wylaczyc konto co aktywniejszym uzytkownikom i nic im nie mozna zrobic prawnie. Slowem: kompletna strata czasu.
Nadal nie uważam ,że kantuję ALe masz rację dyskusja nie warta świeczki.Aha nie zrozumiałeś o co mi chodzi.Nie potrzebuję żadnego emulatora osoby przy qompie Potrzebuję przeredagowanie istniejącego jush programiku.Nie wiedziałem ,że to ąz taki problem.Na przyszłość będę wiedział ,że nei ma co liczyć na pomoc innych przynajmniej w tej dziedzinie

Ostatnio zmieniany przez mati1700 : 16.04.2003 o godz. 15:59
mati1700 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 16:35   #15
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Cytat:
nie zrozumiałeś o co mi chodzi.Nie potrzebuję żadnego emulatora osoby przy qompie Potrzebuję przeredagowanie istniejącego jush programiku.
Masz mnie chyba za idiote, no ale nic, nie wazne.

P.S. Skad ta pewnosc ze "programik" da sie "przeredagowac" tak w ogole? Zreszta po co, napisalem sie wyzej ze to co robisz nie ma najmniejszego sensu bo screening system od razu Cie wylapie i uwala Ci konto. Ty sie niby zgadzasz a za chwile to samo.. nie mam juz ani czasu ani ochoty dalej grzebac w tym watku, moze ktos inny bedzie chetny, powodzenia.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: