Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   promocja Neostrady+ terefere buhehe (https://forum.cdrinfo.pl/f5/promocja-neostrady-terefere-buhehe-25364/)

pepperman 10.09.2003 21:21

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
...bo każdy mądry przeliczy, że bardziej opłaca się 512 Kbps za 149 zł, zamiast 128-256 Kbps za 70-180 zł w typowej sieci TV kablowej, która jakby nie patrzeć korzysta z łączy TPSA, na które "wszyscy tak narzekają".
to nie jest zawsze takie oczywiste. moze Ci mali operatorzy tak.
zreszta trudno porownywac oferty. wezmy jako przyklad Aster City. majac lacze 128/128 dostajesz znacznie wiecej.

seoman 10.09.2003 21:20

a ja mam mieć teoretycznie 16 KB (128kbs)w sieci oasiedlowej 40 zł
natomiast jak ciągnę coś getrightem to transfer siega nawet do
160-180 KB o kazdej porze dnia i nocy,
w tym czasie moge jescz sluchac radia internetowego + w miare normalnie przeglądać strony www.

jak to sie dzieje? czy admin jest "d.pa" i nie ustawil ograniczenia pasma.

komputerow jest ok 20 z tego zawsze jest wlaczonych 10-15 (sprwadzone programem checkip)

ZiP 10.09.2003 21:00

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jasne ze tak jest
ale zamiast siedziec i plakac, walic glowa w sciane trzeba z tym walczyc!
ilu z was psioczy na microsoft? pewnie 90% - ale wszyscy z lenistwa (inne wzgeldy pomijamy) uzywaja outlook/IE - mimo ze na rynku sa lepsze produkty - ale nie, microsoft BE... sami go takim robicie
ilu z was uzywa innego prefixu niz 1022 tepsy? no ilu? komu sie chcialo przejsc i podpisac umowe? mi sie chcialo - i wiem ze jestem jednym z 340 osob w 200tys dzielnicy warszawy! jak dalej tak bedzie wygladac przechodzenie do konkurencji (istniejacej! - ale ledwo dyszacej bo nikomu sie nie chce - inni przejda przeciez, po co mam ja sie z tym walic?) to nawet przy full decentralizacji rynku Unia Europejska bedzie sila musiala tworzyc operatora konkurencyjnego dla TePsy...

wiec tak, jest na co narzekac - ale to glownie kompletna inercja spoleczenstwa jest tego przyczyna -
jak czegos chcesz to o to walcz - jak ci sie nie chce - to siedz cicho i dupy innym nie zawracaj

Masz absolutną rację, ale chyba zapomniałeś co to znaczy monopol? W sumie to wszyscy narzekają, ale nie mają innej możliwości. Dla wielu TPSA to często JEDYNA dostępna lub sensowna oferta. Jedyna dostępna, bo nie każdy mieszka w dużym mieście, gdzie jest masa dostawców. Jedyna sensowna, bo każdy mądry przeliczy, że bardziej opłaca się 512 Kbps za 149 zł, zamiast 128-256 Kbps za 70-180 zł w typowej sieci TV kablowej, która jakby nie patrzeć korzysta z łączy TPSA, na które "wszyscy tak narzekają". Nieważne z usług jakiego ISP korzystamy, z jakiego numeru korzystają użytkownicy dial-up, i tak wszyscy nabijamy kieszenie telepsom :(

-Sid-The-Rat=> 10.09.2003 18:57

to nie jest tak ze w obu wariantach jest 64/16 - w pewnych rejonach poszerzono pasmo userom modemow Lucenta - do 600/160 (z 512/128) i nie bylo to spowodowane inna metoda liczenia bajtow tylko takim drobnym prezentem ktorego nie rozumiem

nie ma 'prawdziwej' wartosci transferu - jeden sposob pokaze ci ile nowych danych znalazlo sie na kompie, drugi pokaze tez dane zwrotne, trzeci tez smiecie i polling - i pojawia sie inne dane

a co do tego bleedu - owszem - byl jakis dziwny problem z routerami dostepowymi - uploadowanie czegos zabijalo (prawie calkowicie) download.. teraz problem zniknal

Remix 10.09.2003 18:34

Witam!

eeee no to wszystko gra, bo ja tez mam trasfer 64 KB/s

Smartek 10.09.2003 17:06

Ja tez mam jak Kasprzak! :D... tzn podobnie 655,2 kb/s :)
pozdro ;)

pepperman 10.09.2003 11:52

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Kasprzak a jakim sudem masz 640/160 na Neo+ ? Dales "prezent" ? ;)
wszystko jest ok. dopiero przy takim transferze bedziesz mial 64 KB/16 KB na sekunde (nie pamietam dokladnie juz o co chodzilo). niektorzy mieli tak od poaczatku, ale dla tych pozostalych tpsa wprowadzila to calkiem niedawno.

AS_Wywiadu 10.09.2003 00:47

no i byłem dziś i...

i nadal nie mam Neo po dziesiejszej wizycie w TpSa. Mają problemy techniczne bo jest dużo chętnych, nie dość, że czekałem ponad 40 min zaczym sprawdzi mój nr tel czy już działa to jeszcze odpowiedź... :( Qrcze dziwie się skoro robią promocje i wiedzą ile mają abonentów SDI + nowych co by chcieli mieć neta, to z góry nie przygotowali się na takie przesilenie? "system im się zawiesza co dzień" bidulki...
".....no wie pan przykro mi bardzo, ale nam system zawisł a ja tu sama bo koleżanka Jadźka na urlopie..." - hehe to żart ale czy nie prawdziwy? :D

Remix 10.09.2003 00:17

Witam!

no tak... kurcze te programy do diagnostyki polaczenia widza tylko 10MB/s nie wiem jak mam sprawdzic faktyczna szybkosc? ktos ma jakis pomysl?

MaciejT 10.09.2003 00:16

sprawdz tym programem: www.numion.com/yourspeed

:)

Remix 09.09.2003 23:59

Ilość załączników: 1
Witam!

w polaczeniu to ja mam w ogole inaczej, bo mam przez karte sieciowa a nie przez USB.

ale sprawdze jakims programem jak dokladnie przedstawia sie moje lacze...

Kasprzak 09.09.2003 21:32

i jeszcze progsik od SAGEMA.
Nie klamie,zadnych prezentow ;)

Kasprzak 09.09.2003 21:31

ustawienia standardowe!!!!

pawelblu 09.09.2003 21:01

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Ja mam wlasnie modem Lucent'a... jesli faktycznie masz 640/160 to powiedz jak to mozliwe i jak masz ustawione wszystko?
No wiec mam NEO od ok 2 miesiecy, wczesniej ponad rok korzystalem z osiedlowki. Co prawda przy sciaganiu w eMule w osiedlowce transfer siegal 135 kB/s to musze przyznac ze siec byla bardzo niestabilna (wylaczal sie router, jak ktos ciagnal np te 135 kB/s jak ja :) to zapychal siec itp.). Dla sciagacza ktory nie dba o stabilnosc sieci tylko o sciaganie filmow taka siec jest dobrym rozwiazaniem, ale dla osoby ktora lubi pograc w necie, troche sciagac, i miec staly dostep do netu (a nie uzalezniony od np. pogody), czyli tak jak ja chcialem - to NEO jest duzo lepszym rozwiazaniem. Uwazam ze za ta cene NEO jest bardzo dobrym produktem. Na formalnosci nie narzekam ale fakt faktem co innego mowi pani w infolinii a co innego telepunkcie. W sumie w telepunkcie bylem 3 razy ale w koncu wszystko zalatwilem DOKLADNIE tak jak chcailem (tzn usluga bez modemu sagema) i dziala i to na 640/160 co widac na zalaczonym obrazku. Wiem ze w Polsce wiekszosc centrali obsluguje juz 640/160 ale dlaczego wy macie inaczej to nie wiem. Mam modem Micronet SP 3351.
Usludze neostada daje ocene 5,5/6

Remix 09.09.2003 20:35

Witam!

cos mi sie tu nie podoba... faktycznie kiedys modemy Lucent'a byly ustawione na wiekszy transfer, ale TPSA obciela ta opcje i teraz wszystkie i Sagem'y i Lucent'y maja 512/128.

Ja mam wlasnie modem Lucent'a... jesli faktycznie masz 640/160 to powiedz jak to mozliwe i jak masz ustawione wszystko?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10.