![]() |
Cytat:
zreszta trudno porownywac oferty. wezmy jako przyklad Aster City. majac lacze 128/128 dostajesz znacznie wiecej. |
a ja mam mieć teoretycznie 16 KB (128kbs)w sieci oasiedlowej 40 zł
natomiast jak ciągnę coś getrightem to transfer siega nawet do 160-180 KB o kazdej porze dnia i nocy, w tym czasie moge jescz sluchac radia internetowego + w miare normalnie przeglądać strony www. jak to sie dzieje? czy admin jest "d.pa" i nie ustawil ograniczenia pasma. komputerow jest ok 20 z tego zawsze jest wlaczonych 10-15 (sprwadzone programem checkip) |
Cytat:
|
to nie jest tak ze w obu wariantach jest 64/16 - w pewnych rejonach poszerzono pasmo userom modemow Lucenta - do 600/160 (z 512/128) i nie bylo to spowodowane inna metoda liczenia bajtow tylko takim drobnym prezentem ktorego nie rozumiem
nie ma 'prawdziwej' wartosci transferu - jeden sposob pokaze ci ile nowych danych znalazlo sie na kompie, drugi pokaze tez dane zwrotne, trzeci tez smiecie i polling - i pojawia sie inne dane a co do tego bleedu - owszem - byl jakis dziwny problem z routerami dostepowymi - uploadowanie czegos zabijalo (prawie calkowicie) download.. teraz problem zniknal |
Witam!
eeee no to wszystko gra, bo ja tez mam trasfer 64 KB/s |
Ja tez mam jak Kasprzak! :D... tzn podobnie 655,2 kb/s :)
pozdro ;) |
Cytat:
|
no i byłem dziś i...
i nadal nie mam Neo po dziesiejszej wizycie w TpSa. Mają problemy techniczne bo jest dużo chętnych, nie dość, że czekałem ponad 40 min zaczym sprawdzi mój nr tel czy już działa to jeszcze odpowiedź... :( Qrcze dziwie się skoro robią promocje i wiedzą ile mają abonentów SDI + nowych co by chcieli mieć neta, to z góry nie przygotowali się na takie przesilenie? "system im się zawiesza co dzień" bidulki...
".....no wie pan przykro mi bardzo, ale nam system zawisł a ja tu sama bo koleżanka Jadźka na urlopie..." - hehe to żart ale czy nie prawdziwy? :D |
Witam!
no tak... kurcze te programy do diagnostyki polaczenia widza tylko 10MB/s nie wiem jak mam sprawdzic faktyczna szybkosc? ktos ma jakis pomysl? |
|
Ilość załączników: 1
Witam!
w polaczeniu to ja mam w ogole inaczej, bo mam przez karte sieciowa a nie przez USB. ale sprawdze jakims programem jak dokladnie przedstawia sie moje lacze... |
i jeszcze progsik od SAGEMA.
Nie klamie,zadnych prezentow ;) |
ustawienia standardowe!!!!
|
Cytat:
Usludze neostada daje ocene 5,5/6 |
Witam!
cos mi sie tu nie podoba... faktycznie kiedys modemy Lucent'a byly ustawione na wiekszy transfer, ale TPSA obciela ta opcje i teraz wszystkie i Sagem'y i Lucent'y maja 512/128. Ja mam wlasnie modem Lucent'a... jesli faktycznie masz 640/160 to powiedz jak to mozliwe i jak masz ustawione wszystko? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10. |