Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   promocja Neostrady+ terefere buhehe (https://forum.cdrinfo.pl/f5/promocja-neostrady-terefere-buhehe-25364/)

AS_Wywiadu 12.09.2003 14:48

mija 2 tydzień i nadal nie mam Neo

Telegram! STOP. Mija 2 tydzień od momentu zamówienia. STOP. Nie mam NEO+ :(. STOP. Odnośnie Andrzejj9 - też czekałem na telefon z TpSa uuu i jeszcze zagubili dokumentacje i trzeba było czekać jeszcze raz :) - czyli też ze 20 lat :). STOP. COOL!. STOP hehe

PS. na Kubie (kraina cygar) wszystkim znany Fidelek C. dał swym kubańczykom neta UWAGA! za 3$ miesięcznie w przeliczeniu na $ :) Szybki i stały dostęp do neta o wiele lepszy niż Neo+ :)... faaaaajnie co? niop tyle, że przeciętna pensja Kubańczyka wynosi 2$ :/

ZiP 13.09.2003 15:24

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Mam w domu dwa pc-ty i jedna amige. Na amidze nie ma lacza USB. W zwiazku z tym w gre wchodzi tylko jakis modem na gniazdko sieciowe.
widziałem do Amigi karty rozszerzeń z portami USB, z tym, że interes jest nieopłacalny - bo po co ładować setki złotych w starego złoma...

qpa 16.09.2003 08:44

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)

Ich odpowiedz jest taka, ze dostarczaja tylko urzadzenia na USB, a na moje pytanie, czy moga mi zaoferowac cos innego, odpowiadaja oczywiscie, ze nie.

Tepsa Ci tego nie powie ale mozesz kupic modem do Neostrady nie tylko taki jaki oferuje Ci nasz Operator. Co wiecej mozesz wogole nie kupowac tego z usb i zastapić go np czymś takim. Czyli modem plus router plus switch w jednym. Jest drozej ale pozwala na wiecej, a jesli dodam ze ma jeszcze forwardowanie portow to sie naprawde oplaca. Na rynku prawdopodobnie pojawi sie jeszcze wiele podobnych rozwiazan wiec pewnie beda i tansze. Jednak co jest chyba najwazniejsze dzieki temu nie placisz 199 złotych za "Sagem F@st***8482; 800 USB" i teraz ludzie kozystajacy z sdi moga przejsc za prawdziwa złotowke na neostrade, a nie jak jest faktycznie za złotówke plus 199 zl (oczywiscie o tym na poczatku tez nikt nic nie mowi). A co do szybkich działań Tepsy ja na zmiane z sdi na neo czekam 6 dni.

pawelblu 16.09.2003 08:58

Cytat:

qpa napisa***322;(a)
... i teraz ludzie kozystajacy z sdi moga przejsc za prawdziwa złotowke na neostrade, a nie jak jest faktycznie za złotówke plus 199 zl (oczywiscie o tym na poczatku tez nikt nic nie mowi). A co do szybkich działań Tepsy ja na zmiane z sdi na neo czekam 6 dni.
Modem SDI rozni sie znaczaco od modemu ADSL Neosrady :), wiec wydatku i tak nie unikniesz, najwyzej mozesz zrezygnowac z tego smiecia na USB i kupic cos lepszego za wieksze pieniedze (ok. 440 zl. za Micronet).

qpa 16.09.2003 09:06

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Modem SDI rozni sie znaczaco od modemu ADSL Neosrady :), wiec wydatku i tak nie unikniesz, najwyzej mozesz zrezygnowac z tego smiecia na USB i kupic cos lepszego za wieksze pieniedze (ok. 440 zl. za Micronet).

Po pierwsze gdzie przeczytałes ze powiedziałem ze sie nie rozni. Po drugie powiedziec ze sie rózni znacząco to mało :) Po trzecie napisałem ZASTAPIC. Po czwarte o to w tym chodzi ze własnie w ten sposob tego wydatku unikam czyli tego 199 zl. I to jest fakt i na to Tepsa pozwala.

pawelblu 16.09.2003 09:21

"..i teraz ludzie kozystajacy z sdi moga przejsc za prawdziwa złotowke na neostrade, a nie jak jest faktycznie za złotówke plus 199 zl.."
Ja tylko mowie ze na starcie teraz to nowy klient nie rozni sie od klienta z SDI (aktywacja 1 zl, sprzet za 199 lub bez, i identyczny abonament), wiec nie wiem dlaczego ich rozgraniczasz. Modemu ADSL od TPSA brac nie trzeba, choc wszedzie mowia inaczej (w infolini mowia ze nie trzeba, a w telepunkcie to zalezalo od pracownika :) ). Stanelo w koncu na tym ze dali mi to NEO bez modemu na USB tylko trzeba bylo podpisac oswiadczenie, ze TPSA nie odpowiada za zgodnosc posiadanego sprzetu z usluga.
A modem na RJ-45 i tak jest drozszy, wiec to jest taka oszczednosc ze po prostu wydajesz wiecej ale nie duzo wiecej :)

qpa 16.09.2003 09:43

Cytat:

A modem na RJ-45 i tak jest drozszy, wiec to jest taka oszczednosc ze po prostu wydajesz wiecej ale nie duzo wiecej :)

Zwróc uwage co napisałem w poprzednim poscie "Czyli modem plus router plus switch w jednym" To nie jest TYLKO modem w podanym linku jest to dokladnie opisane. Rozdzielenie sygnału uwazam za duzo, tym bardziej ze odopwiadałem andzejowi9 co zrobic gdy ma 2 kompy w domu. A cena tego wynosi okolo 380 zl plus 30 zl za wymagany jeszcze spliter.
Cytat:

Ja tylko mowie ze na starcie teraz to nowy klient nie rozni sie od klienta z SDI (..)
Awiec nie wiem dlaczego ich rozgraniczasz

Z tym moge sie zgodzic ale czesciowo otoz tak bedzie tylko we wrzesniu i pazdzierniku potem aktywacja dla zwyklej osoby (bez sdi) nie bedzie juz wynosiła 1 zl. Mozliwe ze promocja ta zostanie przesunieta na listopad, moze tak moze nie, ale o tym ani ja ani Ty nic narazie nie wiemy.

pawelblu 16.09.2003 10:24

Cytat:

qpa napisa***322;(a)
A cena tego wynosi okolo 380 zl plus 30 zl za wymagany jeszcze spliter.
W takim razie bardzo stanial ten sprzet. Jak ja zakladalem NEO i szukalem sprzetu na przelomie lipiec/sierpien to edimax w rpl kosztowal 540, co bylo jedna z najdrozszych ofert na ryku (razem z Aled Telesyn w cenie ok 520-600 zl. w zaleznosci czy ze switchem czy bez). Edimax natomiast u mnie mial duzego minusa, bo w moim wypadku wazne bylo blokowanie ewentualnych nieporzadanych uzytkownikow po adresie MAC, czego on nie mial.

AS_Wywiadu 17.09.2003 23:29

ufff wreszcie mam!

no i minęły 3 tygodnie! tak 3 tyg a nie 5 dni jak reklama TpSa :) mam Neostrade hehe, fajna sprawa jest z Neo - rejestracja On-Line hehe, wszystko fajnie tylko podczas rejestracji wyskakiwał bład krytyczny, dzwonie do TpSa a tam pan co się seplenił nieźłe oświadcza mi że mają błąd serwera i usterka potrwa dzień :( hehe rejestracja niemożliwa :( heh... tpsa... :)

andrzejj9 18.09.2003 15:32

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
widziałem do Amigi karty rozszerzeń z portami USB, z tym, że interes jest nieopłacalny - bo po co ładować setki złotych w starego złoma...
Tak, wiem, ze sa, ale jak sam zauwazyles, jest to dosc droga sprawa. Moze nie kosztuje setek zlotych, ale 150 na pewno. Poza tym nie ma zadnej pewnosci, ze dzieki temu uruchomie modem, bo jesli wymaga dodatkowych driverow, to takowych na Amige na pewno nie ma...

andrzejj9 18.09.2003 15:39

Cytat:

qpa napisa***322;(a)
Tepsa Ci tego nie powie ale mozesz kupic modem do Neostrady nie tylko taki jaki oferuje Ci nasz Operator. Co wiecej mozesz wogole nie kupowac tego z usb i zastapić go np czymś takim. Czyli modem plus router plus switch w jednym. Jest drozej ale pozwala na wiecej, a jesli dodam ze ma jeszcze forwardowanie portow to sie naprawde oplaca. Na rynku prawdopodobnie pojawi sie jeszcze wiele podobnych rozwiazan wiec pewnie beda i tansze. Jednak co jest chyba najwazniejsze dzieki temu nie placisz 199 złotych za "Sagem F@st***8482; 800 USB" i teraz ludzie kozystajacy z sdi moga przejsc za prawdziwa złotowke na neostrade, a nie jak jest faktycznie za złotówke plus 199 zl (oczywiscie o tym na poczatku tez nikt nic nie mowi). A co do szybkich działań Tepsy ja na zmiane z sdi na neo czekam 6 dni.
Wlasnie sie przyjzalem temu urzadzeniu i wyglada naprawde ciekawie. Poza tym rozwiazaloby to rowniez problem podlaczenia kilku komuterow. Dzieki za podsuniecie mi tego rozwiazania, bo nie wiedzialem o takiej mozliwosci, a dzieki temu byc moze faktycznie zaloze sobie Neostrade. :)

Pytanie jeszcze tylko jak naprade TPSa podchodzi do uzytkowania innych modemow. Wiem, ze nie daje wtedy gwarancji na poprawne dzialanie uslugi, ale co to dokladnie znaczy? Ze jezeli internet nie bedzie mi w ogole dzialal, to ich nie bedzie to obchodzic, a ja ciagle bede musial placic? Troche by mi sie cos takiego raczej nie usmiechalo. W ostatecznosci moglbym rowniez kupic ten ich modem i miec go dla niepoznaki. Pytanie czy byliby w stanie sprawdzic (oczywiscie bez wchodzenia do mojego domu, bo na pewno bym ich nie wpuscil), czy uzywam ich modemu. Bede sie jeszcze musial nad tym troche pozastanawiac, ale pomysl z kupnem innego urzadzenia bardzo mi sie podoba :)

andrzejj9 18.09.2003 15:44

Cytat:

qpa napisa***322;(a)

Z tym moge sie zgodzic ale czesciowo otoz tak bedzie tylko we wrzesniu i pazdzierniku potem aktywacja dla zwyklej osoby (bez sdi) nie bedzie juz wynosiła 1 zl. Mozliwe ze promocja ta zostanie przesunieta na listopad, moze tak moze nie, ale o tym ani ja ani Ty nic narazie nie wiemy.

Wydaje mi sie, ze beda kolejne promocje. Nie da sie ukryc, ze cos ruszylo pod tym wzgledem i TPSA jakbym ciut bardziej zalezalo na klientach ;) Najpierw obnizyli cene Neostrady za instalacje, potem oplaty miesieczne (chyba z 219 zlotych na 199), potem byla promocja wakacyjna z dwoma miesiacami po zlotowce, teraz ta instalacja i miesiac probny. Nie jest zle :) Mozna wiec podejzewac, ze dalej rowniez cos bedzie. Mam tylko nadzieje, ze nie lepszego, bo moze skorzystam z obecnej promocji ;)

Pingwin60 18.09.2003 17:43

Czytałem tylko 1 stronę za co najmocniej przepraszam, ale chcę wyjaśnić i usprawiedliwić TPSA:P. U mojego znajomego w pracy jest Neo+ Speed 640/160... I teraz tak:
Po 1. Nie w każdym mieście jeszcze zmienili centrale i okablowanie do 640/160.
Po 2. Czyli niektórzy jeszcze mają 512/128:(...
Po 3. A ja nie mogę mieć NEO+;(. ale mam osedlówkę 128/128 za 85zł/miech ;(. Jedyna oferta w moim mieście i na moim osiedlu(Pruszcz Gdański/Komarowo)... No niestety trzeba żyć. I na dodatego mówią, że nie da się przekierować portów na Cisco:P. Heh;).

Pozdrawiam
Pingwin

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:28.