![]() |
mija 2 tydzień i nadal nie mam Neo
Telegram! STOP. Mija 2 tydzień od momentu zamówienia. STOP. Nie mam NEO+ :(. STOP. Odnośnie Andrzejj9 - też czekałem na telefon z TpSa uuu i jeszcze zagubili dokumentacje i trzeba było czekać jeszcze raz :) - czyli też ze 20 lat :). STOP. COOL!. STOP hehe
PS. na Kubie (kraina cygar) wszystkim znany Fidelek C. dał swym kubańczykom neta UWAGA! za 3$ miesięcznie w przeliczeniu na $ :) Szybki i stały dostęp do neta o wiele lepszy niż Neo+ :)... faaaaajnie co? niop tyle, że przeciętna pensja Kubańczyka wynosi 2$ :/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze gdzie przeczytałes ze powiedziałem ze sie nie rozni. Po drugie powiedziec ze sie rózni znacząco to mało :) Po trzecie napisałem ZASTAPIC. Po czwarte o to w tym chodzi ze własnie w ten sposob tego wydatku unikam czyli tego 199 zl. I to jest fakt i na to Tepsa pozwala. |
"..i teraz ludzie kozystajacy z sdi moga przejsc za prawdziwa złotowke na neostrade, a nie jak jest faktycznie za złotówke plus 199 zl.."
Ja tylko mowie ze na starcie teraz to nowy klient nie rozni sie od klienta z SDI (aktywacja 1 zl, sprzet za 199 lub bez, i identyczny abonament), wiec nie wiem dlaczego ich rozgraniczasz. Modemu ADSL od TPSA brac nie trzeba, choc wszedzie mowia inaczej (w infolini mowia ze nie trzeba, a w telepunkcie to zalezalo od pracownika :) ). Stanelo w koncu na tym ze dali mi to NEO bez modemu na USB tylko trzeba bylo podpisac oswiadczenie, ze TPSA nie odpowiada za zgodnosc posiadanego sprzetu z usluga. A modem na RJ-45 i tak jest drozszy, wiec to jest taka oszczednosc ze po prostu wydajesz wiecej ale nie duzo wiecej :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
ufff wreszcie mam!
no i minęły 3 tygodnie! tak 3 tyg a nie 5 dni jak reklama TpSa :) mam Neostrade hehe, fajna sprawa jest z Neo - rejestracja On-Line hehe, wszystko fajnie tylko podczas rejestracji wyskakiwał bład krytyczny, dzwonie do TpSa a tam pan co się seplenił nieźłe oświadcza mi że mają błąd serwera i usterka potrwa dzień :( hehe rejestracja niemożliwa :( heh... tpsa... :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Pytanie jeszcze tylko jak naprade TPSa podchodzi do uzytkowania innych modemow. Wiem, ze nie daje wtedy gwarancji na poprawne dzialanie uslugi, ale co to dokladnie znaczy? Ze jezeli internet nie bedzie mi w ogole dzialal, to ich nie bedzie to obchodzic, a ja ciagle bede musial placic? Troche by mi sie cos takiego raczej nie usmiechalo. W ostatecznosci moglbym rowniez kupic ten ich modem i miec go dla niepoznaki. Pytanie czy byliby w stanie sprawdzic (oczywiscie bez wchodzenia do mojego domu, bo na pewno bym ich nie wpuscil), czy uzywam ich modemu. Bede sie jeszcze musial nad tym troche pozastanawiac, ale pomysl z kupnem innego urzadzenia bardzo mi sie podoba :) |
Cytat:
|
Czytałem tylko 1 stronę za co najmocniej przepraszam, ale chcę wyjaśnić i usprawiedliwić TPSA:P. U mojego znajomego w pracy jest Neo+ Speed 640/160... I teraz tak:
Po 1. Nie w każdym mieście jeszcze zmienili centrale i okablowanie do 640/160. Po 2. Czyli niektórzy jeszcze mają 512/128:(... Po 3. A ja nie mogę mieć NEO+;(. ale mam osedlówkę 128/128 za 85zł/miech ;(. Jedyna oferta w moim mieście i na moim osiedlu(Pruszcz Gdański/Komarowo)... No niestety trzeba żyć. I na dodatego mówią, że nie da się przekierować portów na Cisco:P. Heh;). Pozdrawiam Pingwin |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:28. |