![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Serwis zostanie prawdopodobnie zamknięty Dystrybutor filmów GUTEK FILM poprosił nas o zamknięcie serwisu. Ponieważ działamy na zasadach raczej non-profitowych, nie jesteśmy organizacją, nie mamy osobowości prawnej a tym bardziej pieniędzy na procesy, postanowiłem prośbę tą spełnić i w ciągu najbliższych godziń wszystko co dotyczy napisów zniknie z serwisu napisy.info do odwołania (prawdopodobnie na zawsze). Godzina zero: niedziela 00:00 |
Kości zostały rzucone - www.gutekfilm.pl leży ;)
Wykopując toporek wojenny na internautów, trzeba mieć naprawdę silną armię - zarówno prawników jak i administratorów ;) |
Nie panikowac.
Zaproponowalem, w razie czego wsparcie "zielonego". W kadym razie sprawa jest dziwna. Czekam na rozwoj sytacji. |
Cytat:
|
podobny temat wyskoczył na innych forach.
napisałem tak: sranie w banie. po prostu kolesiowi już się to znudziło i szukał pretekstu do zwinięcia interesu. gdyby mu chociaż trochę na serwisie zależało, nie poddałby się tak łatwo. jest jeszcze inna możliwość - chcą naciągnąć ludzi na kasę - narobić szumu, pożalić i prosić ich o dobrowolne datki na opłacenie prawnika celem zasięgnięcia porady prawnej. |
Cytat:
|
już wiele razy były takie chece, nie tylko z polskimi serwisami, ale często odradzają się jak Fenix z popiołów. nie wnikam, czy to będzie serwer w państwie-wyspie czy inny sposób, już ktoś coś wymyśli, a jak nawet nie to pocztą pantoflową ;) przejdzie.
teraz czekać tylko aż znowu do osłów i innych się dosrają. |
kolo jest pewny wygranej wiec proponuje za darmo, a gdy wygra to bierze honorarium. Oczywiscie glutek (nazwa byla zastrzezona) pokrywa koszta procesu i prawnikow :D - ogolnie nieby napisy nie placa :/
|
Cytat:
Szkoda serwisów, bo dobre były... |
Ludzie z "napisów" nie mają funduszy na procesy a takie firmy mają spory potencjał w zastraszaniu. Tą sprawą musiałby się zająć prawdziwy prawnik - a czy są jeszcze tacy co by to zrobili za darmo ?
Jabba |
Cytat:
|
Nie jest tak żle, na forum napisów wypowiedział się prawnik ...
"Witam. Jestem prawnikiem, pracuję w kancelarii prawnej zajmującej się m. in. prawem autorskim. Groźby gutek film są wyssane z palca i pozbawione podstawy prawnej, stanowią próbę zastraszenia, o czym można poinformować prokuraturę. Oświadczam, że ewentualny proces mogę poprowadzić za darmo - koszty obsługi prawnej pokryje strona przegrywająca - Gutek Film" :) |
Nie no, załamka, co jeszcze ci kretyni wymyślą, już strach się bać. ((
|
Ktoś wspominał,że twórcy tekstów moga przerzucić się na zagraniczne serwery. Ciekawe czy tam przyjmą polskie "teksty".
Jabba |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33. |