Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   psy wszyscy na oranż wieszali, to ja teraz... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/psy-wszyscy-oranz-wieszali-ja-teraz-57381/)

woitas 06.10.2005 22:34

moim zdaniem to nie przypadek, że netia wygrała.
wszyscy wiedzieli, jak to się skończy, a jednak pozwolili tej firmie wygrać.
wcale nie ździwiłbym się, gdyby wielka trójka maczała w tym swoje brudne paluchy.

Proton 06.10.2005 22:00

Cytat:

Napisany przez woitas
dlatego czekam z utęsknieniem na Hutchison Whampoa.
wszędzie, gdzie ten azjatycki kolos wchodzi, ceny lecą na łeb.
żałosny to był widok patrząc, jak wielka trójca skręcała się, by opóźnić jego debiut w polsce.

Nooo, to czekaj dalej na Hutchinson'a ;) Ja kiedyś też wyczekiwałem Tego Operatora, ale jakoś NETIA MOBILE wyskoczyła z horrendalną kwotą za koncesję i... na tym koniec!! :( Przygłupy z Netii się spłukali na koncesję, a teraz kombinują, skąd wziąść kasę na infrastrukturę... zresztą oni planują w przeciągu 10 lat opanować AŻ 20% rynku!! Toż to w założeniach jest już żałosne.
Niestety, nic nie wskazuje na to, aby w przeciągu kilkunastu lat miało się coś zmienić gwałtownie w telefonii komórkowej w Polsce :(

mallow 06.10.2005 21:24

po 2 razie zaczalem cos kumac... ale 3 raz mi sie nie chce... a co do opertaorow i ich ofert, to tylkop pre-paid. Ostatnio POP przestaj byc oplacalny w stosunku do ofert Tak-Taka Simplusa, ale miejmy nadzieje ze cos sie w najblizszym czasie zmieni.

andrzejj9 06.10.2005 21:15

Cytat:

Napisany przez Ice
doszedlem do tego samego wniosku .... NIECH ZYJA KARTY PRE-PAIDOWE !!!
:)))
wiadomo trzeba wydac wiecej na telefon ale nie sa to jakies gigantyczne sumy, ceny za polaczenia niewielkie a walka konkurentow sprawia ze sa one coraz nizsze no i w kazdej chwili moge zmienic operatora :)

A z tego, co przed chwilą (z godzinę temu) słyszałem w telewizji, to już za niedługo będzie można w końcu zachowywać swój numer telefonu przy zmianie operatora (szacowany koszt ok. 100 złotych).

memorando 06.10.2005 21:15

Cytat:

Napisany przez Smartek
memo, wybacz, ale.. jestem ciekaw czy ktos czyta Twoje posty?
chodzi mi tu o brak interpunkcji, co znacznie utrudnia odczytanie kilku zdan w Twojej wypowiedzi.. mnie np. nie chce sie czytac jednego posta 3x by cos z niego zrozumiec..
pozdro ;)

dzięki. Mistrzu. Poprawię się. Reputka dla Ciebie:)

Smartek 06.10.2005 20:36

memo, wybacz, ale.. jestem ciekaw czy ktos czyta Twoje posty?
chodzi mi tu o brak interpunkcji, co znacznie utrudnia odczytanie kilku zdan w Twojej wypowiedzi.. mnie np. nie chce sie czytac jednego posta 3x by cos z niego zrozumiec..
pozdro ;)

memorando 06.10.2005 18:08

placilem 2 lata po 600 zeta średnio w erze na miech jedynie co dawali mi to g**** w ,lape ale szanowli na dzwiek slowa zrywam umowe mialem idee 5 zlotych i zerwalem umowę a plus ssem walę zlodzieje ******* po cesji dostalem zdublowane faktury nie oddali kasy do dziś pewnie przedawnienie era tylko daje dobre warunki i nietrzeba nioc robić wystarczy przejść po 2 latach na nową umowę zachować stary numer i wziąć fon promocyjny:D

Ice 06.10.2005 16:16

Cytat:

Napisany przez Smartek
co jak co, ale mam juz telefon od czerwca na karte (wczesniej meczarnia z era) i uwazam, ze rozwiazanie pre-paid'owe jest najlepsze! trza tylko zaopatrzyc sie w interesujacy nas telefon.., a to juz troche kosztuje :( (moj sx1 sprawuje sie idealnie i jestem bardzo zadowolony!)
pozdro ;)

doszedlem do tego samego wniosku .... NIECH ZYJA KARTY PRE-PAIDOWE !!!
:)))
wiadomo trzeba wydac wiecej na telefon ale nie sa to jakies gigantyczne sumy, ceny za polaczenia niewielkie a walka konkurentow sprawia ze sa one coraz nizsze no i w kazdej chwili moge zmienic operatora :)

Smartek 06.10.2005 16:02

co jak co, ale mam juz telefon od czerwca na karte (wczesniej meczarnia z era) i uwazam, ze rozwiazanie pre-paid'owe jest najlepsze! trza tylko zaopatrzyc sie w interesujacy nas telefon.., a to juz troche kosztuje :( (moj sx1 sprawuje sie idealnie i jestem bardzo zadowolony!)
pozdro ;)

IceManSpy 06.10.2005 15:59

Wg mnie powinno wejsc troche wiecej nowych firm w telefoni komorkowej oraz telefoni stacjonarnej. TP czasem sobie robi jaja + jej ceny to juz wogole.
A konkurencja jak bylaby silna moglaby zagrozic innym operatorom ,a ci chca utrzymac sie na rynku obniazli by cena az do 0,5 gr za minute w sieci :P

woitas 06.10.2005 15:50

dlatego czekam z utęsknieniem na Hutchison Whampoa.
wszędzie, gdzie ten azjatycki kolos wchodzi, ceny lecą na łeb.
żałosny to był widok patrząc, jak wielka trójca skręcała się, by opóźnić jego debiut w polsce.

Franc 06.10.2005 15:41

Cytat:

Napisany przez Air
Miałem to samo w Erze, dostałem po 4 latach ofertę gorszą nić pierwszy lepszy Marian z ulicy. Uratowało ich to że dali mi za 30 zł brutto abonamentu 80 minut gratis do wszystkich sieci. Całe szczęście miałem sprawny telefon i wybrałem taką opcję.

Wybrałem tak samo, opcja dodatkowych minut i połowa abonamentu była lepsza niż przedłużenie umowy + nowy telefon, telefon zawsze można kupić

andrzejj9 06.10.2005 14:41

Żałosne oferty dla stałych abonentów to stała praktyka wszystkich operatorów.. Jedynie ERĘ ratuje to, że przyznaje dodatkowe darmowe minuty, chyba w wysokości 10% razy ilość lat w ERZE czyli po dwóch dostaje się 20% darmowych minut więcej. Inna sprawa, że nie wiem, czy na stałe, czy może przypadkiem jednorazowo.. Generalnie.. żenada..

adixo 06.10.2005 13:35

Całe szczęście że mam telefon służbowy 8 )

demek 06.10.2005 13:30

Cytat:

Napisany przez Ormianin
oferta jest super, bo ja juz jestem 4 lata z Idea (obecnie orange) i mi nikt telefonu nie proponowal, owszem darmowe minuty dostalem ale tylko tyle... Twoja mama pewnie duzo rozmawia i ma jakas taryfe biznesowa

to nie jest biznesowa - taryfe ma fajna bo zamiast telefonu wybor padl wlasnie na nia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:26.