![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
psy wszyscy na oranż wieszali, to ja teraz...
... sobie powieszam nieco na innych
gwoli wyjaśnienia i wstępu: zmieniam telefon; znaczy nie ja konkretnie, tylko mój tatko, ale że jest on kompletnie atechniczny jeśli chodzi o operatorów, to zaszczytny ten obowiązek spadł na mnie gwoli wyjaśnienia i wstępu dwa: cztery lata temu ojciec nabył drogą kupna telefon w sieci Era - po dwóch latach, czyli gdy umowa się skończyła, jemu też skończył się telefon - wyświetlacz się spsuł i lipa... na prośbę o przedstawienie oferty o wymianę aparatu dostał propozycję kupna telefonu sprzed dwóch lat (ówczesnych, czyli obecnie sprzed 4 lat), bo te "normalne" chcieli mu dawać za kwotę niepamiętamjakądokładniewkażdymraziebądź kolosalną wobec czego, po kilkutygodniowym szarpaniu się z Erą i próbą rozwiązania umowy, nabył mój ociec kolejny telefon, tym razem (za moją namową niestety) w Plas DżiEsEm no i zbliżam się do meritum sprawy - telefon w Plusie kupiony został dwa lata temu, a dokładnie 21. października - wobec czego za kilkanaście dni kończy mu się umowa zepsuł się także ten telefon (Szajsung) telefon traci zasięg, zrywa połączenia, nie można się dodzwonić ani na niego ani z niego; newermajnd... dzwonię więc do miłego pana z BOKu i pytam się go, jaką ma dla mnie ofertę wymiany, żeby tata mógł sobie jakiś aparacik kupić nowy i rozkosznie dalej się nim bawić (no niby telefonować) w międzyczasie otwieram stronę Plusa o tą tutaj (ciul tam, ż promocja październikowa a w tytule strony mają wrześniowa) i patrzę na promocję - jak byk stoi, że przy abonamencie za 55 zł Sony Ericsson K500i kosztuje 19 zł a Z1010 99 zł, o'rajt? i pytam tego miłego pana z BOKu, jakiż to wspaniały prezent mi zrobi, po 2 latach płacenia przez ojca rzeczonych 55 złotych, jakiś fajny fonik i może coś ekstra, jakieś 5 darmowych minutek albo chociaż zegarek na rękę miły pan stuka coś w klawiaturkę (zupełnie jak Mumio - kopytków tam trzymają?) i po około 3 minutach oczekiwania (ponoć system musiał wygenerować ofertę) dostaję odpowiedź, że owszem, telefon za złotówkę to tak -- T230 albo T290; pytam więc ile za K500 albo Z1010 - dostaję odpowiedź, która mnie wbija w ziemię i powoduje niemalże dzikie spazmatyczne rechotanie ze śmiechu do słuchawki: K500 - około 350 zł Z1010 - ponad 1100 zł więc grzecznie i uprzejmie pytam miłego pana z BOKu czy może ich j*bło w tej sieci, że mi dają przy przedłużeniu umowy 10-cio krotnie większą cenę na telefon, niż gdybym wszedł do salonu z ulicy jako zwykły Edek z Fabryki Kredek i podpisał nową umowę na co dostaję stardardową odpowiedź konsultanta #1 udzieloną bardzo niemiłym tonem "ja z panem nie negocjuję, takie są warunki programu"... no nie, myślę sobie - bucu ślunski [bez obrazy dla ślązaków] tak się bawić nie będziemy - oprócz telefonu ojca ja na siebie mam dwa inne telefony w Plusie, jeden od 4-ch lat, drugi od 3-ch i na jednym mi się umowa kończy w listopadzie - pytam więc miłego pana z BOKu, jak sformułować rozwiązanie umowy, bo ja ich serdecznie p***lę i na wszystkie 3 telefony zrywam umowę... ... idę kupować nowy telefon dla taty w Erze, bo promocja urodzinowa trwa do 16-go i dostanę K500 za złotówkę przy abonamencie o kilkanaście % niższym niż w Plusie, czyli w wysokości 40 zł - i tak kółko się zamyka ale, podsumowując - nie ma się co czarować, że w Erze po kolejnych 2 latach będzie inaczej - wszędzie tak samo jest, obojętnie czy to Uranż jakiś jest, czy Plas DżiEsEm, czy Era-Ściera - wszędzie tak samo klient płacący regularnie przez x lat chcąc przedłużyć umowę zaczyna być traktowany jak g... niestety ![]() tylko się pytam, do cholery, po co Plus wszędzie się ogłasza i dumny jest z tego, i nawet se hasło chwytne wymyślili: "Plus GSM sponsoruje polskich siatkarzy" jaki k... Plus sponsoruje tych siatkarzy, jak to JA za to płacę? nikt im sponsorować nie każe nikogo, albo niech sobie to pan prezes Polkomtelu z własnej kieszeni wyciąga, albo niech napiszą tak: "Abonenci Plus GSM sponsorują polskich siatkarzy" amen... bo mnie krew zalewa
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... zawsze i we wszystkich 3 sieciach tak było, że lepiej podpisać nową umowę, niż przedłużyć starą. Oczywiście z utratą numeru telefonu, to się nazywa brak konkurencji (bo 3 sztuki to żadna konkurencja), fachowcy określają tą trójwładzę jako oligopol bodajże.
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to ja opowiem cos innego
moja mam postanowila kupic komorke - wybor padl na idee - podpisala umowe na rok 30 minut i telefon panasonic gd93, abonament 40zl - po roku podpisala nowa umowe oczywiscie na stary numer i juz za 40 zl miala 60 minut i dostala jakas motorloe za 1zl (+vat) umowa byla na 2 lata - po tychze 2 latach zaproponowano jej telefony albo wypas taryfe mega 150 (150 minut przechodzacych z miesiaca na miesiac w nieskonczonosc oczywiscie tych niewykozystanych) za 50zl i umowa na rok - no i miesiac temu dostala nowy telefon siemensa cxv70 za 49 zl i stara taryfe no i umowa na rok czy to zla oferta?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Miałem to samo w Erze, dostałem po 4 latach ofertę gorszą nić pierwszy lepszy Marian z ulicy. Uratowało ich to że dali mi za 30 zł brutto abonamentu 80 minut gratis do wszystkich sieci. Całe szczęście miałem sprawny telefon i wybrałem taką opcję.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() ![]() |
Całe szczęście że mam telefon służbowy 8 )
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Żałosne oferty dla stałych abonentów to stała praktyka wszystkich operatorów.. Jedynie ERĘ ratuje to, że przyznaje dodatkowe darmowe minuty, chyba w wysokości 10% razy ilość lat w ERZE czyli po dwóch dostaje się 20% darmowych minut więcej. Inna sprawa, że nie wiem, czy na stałe, czy może przypadkiem jednorazowo.. Generalnie.. żenada..
|
|
|
#11 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dlatego czekam z utęsknieniem na Hutchison Whampoa.
wszędzie, gdzie ten azjatycki kolos wchodzi, ceny lecą na łeb. żałosny to był widok patrząc, jak wielka trójca skręcała się, by opóźnić jego debiut w polsce. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Nooo, to czekaj dalej na Hutchinson'a Ja kiedyś też wyczekiwałem Tego Operatora, ale jakoś NETIA MOBILE wyskoczyła z horrendalną kwotą za koncesję i... na tym koniec!! Przygłupy z Netii się spłukali na koncesję, a teraz kombinują, skąd wziąść kasę na infrastrukturę... zresztą oni planują w przeciągu 10 lat opanować AŻ 20% rynku!! Toż to w założeniach jest już żałosne.Niestety, nic nie wskazuje na to, aby w przeciągu kilkunastu lat miało się coś zmienić gwałtownie w telefonii komórkowej w Polsce
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Gdyby chodziło im o uzupełnienie oferty (firma ma u nich stacjonarki, net cośtam jeszcze, to chętnie i GSM by kupiła) - to skorzystali by z wirtualki. Tu ewidentnie chodzi o niewpuszczenie nowego, poważnego gracza na rynek. A skoro nie uruchamiają sami, to chyba oczywiste, że dostają od starych operatorów takie bonusy, że im to się nie opłaca inwestować. Ręka rękę myje.
|
|
|
|
#14 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Ja również odnoszę wrażenie, że jedynym celem udziału Netii w przetargu na koncesję było zablokowanie wejścia na nasz rynek znaczącego gracza. Nikt rozsądny nie wydaje na koncesję całej kasy, nie pozostawiając ani złotówki na inwestycje, od których jest uzależniony dalszy byt firmy. W biznesie się nie postępuje według zasady, że wydajemy całą kasę, a potem się zobaczy, jakoś to będzie. Wcale bym się nie zdziwił, gdy się kiedyś okaże, iż kasę za koncesję wyłożyła wielka trójka pod płaszczykiem Netii. KRRiT to też błazny, bo zanim rozstrzygnięto przetarg, to zarzekano się, że cena nie będzie odgrywała znaczącej roli przy przyznaniu koncesji, a przede wszystkim możliwości Operatora na szybką rozbudopwę infrastruktury, aby w najkrótszym czasie wprowadzić prawdziwą konkurencję... a wszystko to dla dobra obywateli, oczywiście. Deklaracje deklaracjami, a wygrała Netia, której możliwości przyczynienia się do realnej konkurencji na rynku telefonii komórkowej oscylują wokół ZERA. I tym samym podziękujmy m.in. KRRiT za dbanie o dobro obywateli
Ostatnio zmieniany przez Proton : 07.10.2005 o godz. 12:01 |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |