Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pudzian vs Najman (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pudzian-vs-najman-84246/)

Wawelski 22.05.2010 01:48

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1098873)
W necie raczej nie będzie, za dobrze by było ;)

Na satelicie namierzyć nie mogę - ale w necie może coś z tego będzie.

Jarson 22.05.2010 02:34

No i już nie muszę robić pielgrzymki do telewizora żeby zobaczyć walkę :spoko:

Kris 22.05.2010 05:44

No w pierwszej rundzie dostał po ryju Pudzian. :D

Druga runda - koniec. Pudzian poddał się.

andy 22.05.2010 05:53

Koniec Mariusza w MMA.

andrzejj9 22.05.2010 05:54

Nie widziałem co prawda walki w całości (ale większość) i mogę tylko powtórzyć - z taką kondycją bez względu na siłę i technikę Pudzian nie ma czego w MMA szukać.

Brak techniki o tyle o ile jest w stanie nadrobić siłą. Ale jeśli po kilkudziesięciu sekundach jest on w stanie jedynie próbować przetrwać, to na przeciwników, którzy mają jako takie pojęcie co robić w ringu (plus trochę krzepy również) to nie wystarczy.

Pewnie jeszcze będzie czas na przeanalizowanie walki i dokładniejsze wnioski, ale chyba za dużo do analizy tu nie ma - praca nad kondycją i wtedy będzie można o czymkolwiek więcej mówić. Na razie jest źle (technicznie zresztą cały czas również).

Jarson 22.05.2010 07:14

Niestety, nie wyglądało to dobrze. Komentatorzy cieszyli się, że Pudzian przetrwał pierwszą rundę - ok, ale to "przetrwał" znaczyło tyle, co "obronił się przed przegraną", a nie "walczył".

Mimo wszystko jestem pełen podziwu - w końcu Pudzian prawie nie trenował jak dotąd na poważnie sportów walki, to niby skąd po kilku miesiącach od takiej decyzji ma się liczyć w zawodach, które skupiają tych, co walczą zawodowo od lat?

Dziwi mnie trochę, że Mariusz dostał tak szybko tak mocnego przeciwnika - chyba więcej w tym jego ambicji niż woli organizatorów, bo ci pewnie by chcieli, żeby on dłużej został niepokonany.

Szkoda przegranej, ale myślę, że jeśli Pudzian uparcie postanowi zostać w tym sporcie, to może jeszcze dużo się rozwinąć.

Kris 22.05.2010 07:43

A co to za nieporozumienie hymn nasz śpiewało?

ynsiwy 22.05.2010 08:52

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1098891)
A co to za nieporozumienie hymn nasz śpiewało?

też się zastanawiam... porażka :sciana:

andrzejj9 22.05.2010 10:04

Nie miałem 'przyjemości' naszego hymnu słyszeć, ale z opinii wnioskuję, że znaleźliśmy godną następczynię Górniaczki ;)

Jeszcze co do walki, to zastanawiam się, czy może nie chodziło o to, żeby Pudzian przegrał. Wbrew pozorom to może nakręcić oglądalność na jego ewentualne dalsze walki (choć też z pewnością do walki z najlepszymi droga będzie teraz dłuższa - ale o to też może chodzić), jako na wielki comeback. Dałoby mu to też więcej czasu na oswojenie się z tym 'sportem', bo nikt raczej nie oczekuje teraz od niego, że rzuci się znowu na mocnych przeciwników (zresztą i nikt tej szansy mu teraz nie da), a dotychczasowe oczekiwania były takie, że pewnie przy wygranej kolejną walkę miałby już walczyć o mistrzostwo.

Nie twierdzę, że porażka była zaplanowana (choć poddanie walki wydawało mi się dość szybkie), ale dobór przeciwnika już mógł być zrobiony z myślą o takim scenariuszu.

-----
EDIT

I całkiem sensowny wywiad:
http://sport.onet.pl/kickboxing-mma/...wiadomosc.html

Reetou 22.05.2010 12:57

Dla tych, co przegapili tę masakrę...

Bartez 22.05.2010 13:06

Szacunek dla Pudzianowskiego, że w ogóle podjął wyzwanie. Raczej mało kto myślący racjonalnie myślał, że da mu radę, bo dwukrotnym mistrzem UFC nie zostaje kelner. Oczywiście widać było bezradność Mariusza, brak techniki, zero obrony przed prostymi Sylvi, ale to dobra lekcja dla niego, z której na pewno wyciągnie wnioski.

Ciekawi mnie tylko, czy ta złamana noga to tylko zabieg marketingowy, czy faktycznie tak się stało. Trochę dziwnie wyglądało, jak padł w połowie 2 rundy na matę.

I powiedzcie mi jeszcze, co za *****e i półmózgi wypisują te komentarze na onecie, z których płynie tyle jadu i radości, że przegrał. Nie mogę tego pojąć, skąd się takie matoły biorą.

andrzejj9 22.05.2010 13:15

Teraz zobaczyłem początek. Do 50 sekundy wygląda to nawet nieźle. Dwa kopnięcia, potem próby przewrotu. Silvia się broni, bo potrafi, ale gdyby trwało to dłużej, może w końcu coś udałoby się zrobić. Tyle tylko, że po 50 sekundzie wyraźnie skończyły się siły.. Znowu...

Patrix 22.05.2010 13:20

Ja tam mu życzę powodzenia :D to nic, że przegrał niech trenuje dalej szkoda tylko, że w tym samym czasie postanowił walczyć. Moim zdaniem powinien ostro trenować tak ze 2 lata jeszcze przed samą walką z Najmanem... Najman powinien fruwać jak szmata na ringu a nie, że on go tylko obkopał troszkę i koniec walki był. Ja także nie sądziłem, że wygra z Sylvią.

Bartez 22.05.2010 13:21

Widać było doświadczenie, bo te low kicki nawet nie dochodziły tak jak powinny. Sylvia się ustawiał tak, że Pudzianowski był bezradny. Kondycji też nie robi się w 2 tygodnie, więc tu akurat zaskoczenia nie było, że po 2 minutach brakło pary. Ale jak to powiedzieli komentatorzy z tego filmiku wyżej: He's got a future in this sport :) Potrenuje, zrobi kondycję, powalczy z lepszymi sparingpartnerami i coś z tego może być. Warunki na pewno ma.

DejaVu 22.05.2010 13:25

Żenada :haha: obejrzałem to ''walkę'' na YouTube -internet do czegoś się przydaje :taktak: bo jak by tak człowiek czekał na toto w TV to pewnie telewizor wyleciał by przez okno :> Obejrzałem też inne walki Sylvi i paru innych kozaków :taktak: nasz miszcz nie ma co w tym sporcie szukać.:nie: http://www.youtube.com/watch?v=8RYNSBdUiFg&NR=1

Patrix 22.05.2010 13:29

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1098924)
nasz miszcz nie ma co w tym sporcie szukać.:nie:

Teraz niezbyt, racja, powinien trenować, bo okaleczą go zanim coś się nauczy :D

yahol 22.05.2010 14:14

Zawsze twierdziłem, ze tego typu walki to "wiocha", podobna do wrestlingu.
Walki w "klatce" (a niby czemu w klatce? Żeby nie zwiał? Żeby na trybuny się nie rzucili? Czy odwrotnie - ci z trybun na zawodników?) to podwójna wiocha!
Totalna żenada.

Wawelski 22.05.2010 14:35

Pudzian chyba brał lekcje u Gołoty. Szedł na przód nie mając pomysłu co będzie, jak dojdzie. Dochodził i siłował się - a Sylvia odpoczywał wtedy.

IMO mniejszy problem jest z kondycją Pudziana, większy z jego brakiem umiejętności efektywnego wykorzystywania sił i ich oszczędzania.

Czyli brak umiejętności bicia się. Robił to, co trzeba robić na strongmanach - maksymalny wysiłek przez całą próbę. A to nie tak. Tu trzeba dawkować siły. Furiacki atak przy zbliżonej klasie bądź lepszym przeciwniku to samobójstwo.

IMO Mariusz ciągle będzie w stanie organizatorom zapełnić sale (słychać wyraźnie chwilami doping - jakby walczył w Polsce) - więc dadzą mu szanse na walkę (a sobie na zarobek) z dobrymi zawodnikami. Oby do tego czasu nauczył się bić - bo siłowaniem się z nikim w tym sporcie nie wygra.

DejaVu 22.05.2010 14:43

Pewnie zawsze był największy/głupszy w szkole :haha: więc nie nauczył się bić :nie: znam to z autopsji ;) mam 170cm wzrostu - w podstawówce byłem najmniejszy z klasy , więc nawet młodsi mnie bili :'( dawałem sobie radę :taktak: i miałem starszego brata :boks:
Zresztą i tak najważniejszy jest spryt i wola walki-jak na tym filmiku:
:rotfl:

Ps. jak wkleić filmik do posta :help:

andrzejj9 22.05.2010 14:59

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1098939)
Pudzian chyba brał lekcje u Gołoty. Szedł na przód nie mając pomysłu co będzie, jak dojdzie. Dochodził i siłował się - a Sylvia odpoczywał wtedy.

IMO mniejszy problem jest z kondycją Pudziana, większy z jego brakiem umiejętności efektywnego wykorzystywania sił i ich oszczędzania.

Czyli brak umiejętności bicia się. Robił to, co trzeba robić na strongmanach - maksymalny wysiłek przez całą próbę. A to nie tak. Tu trzeba dawkować siły. Furiacki atak przy zbliżonej klasie bądź lepszym przeciwniku to samobójstwo.

IMO Mariusz ciągle będzie w stanie organizatorom zapełnić sale (słychać wyraźnie chwilami doping - jakby walczył w Polsce) - więc dadzą mu szanse na walkę (a sobie na zarobek) z dobrymi zawodnikami. Oby do tego czasu nauczył się bić - bo siłowaniem się z nikim w tym sporcie nie wygra.

Moim zdaniem kondycja załatwia wszystko.

Co do sali to nic się nie zmieni - sam obejrzałbym kolejną walkę, nawet gdyby była za tydzień.

Zresztą.. przypomnijmy sobie Gołotę. Jeśli kolejne jego walki przyciągały ludzi, to nie ma w ogóle o czym mówić.

yahol 22.05.2010 15:09

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1098941)
Pewnie zawsze był największy/głupszy w szkole :haha: więc nie nauczył się bić :nie: znam to z autopsji ;) mam 170cm wzrostu - w podstawówce byłem najmniejszy z klasy , więc nawet młodsi mnie bili :'( dawałem sobie radę :taktak: i miałem starszego brata :boks:
Zresztą i tak najważniejszy jest spryt i wola walki-jak na tym filmiku: :rotfl:
Ps. jak wkleić filmik do posta :help:

Uzywamy tagu [*m] [*/m] bez gwiazdek :)

Jarson 22.05.2010 16:24

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1098917)
I powiedzcie mi jeszcze, co za *****e i półmózgi wypisują te komentarze na onecie, z których płynie tyle jadu i radości, że przegrał. Nie mogę tego pojąć, skąd się takie matoły biorą.

Ci, którzy na onecie się wychowali. Moim zdaniem to już całe pokolenie osób, które jakimś cudem umieją składać poszczególne wyrazy w całość udającą komentarz, czasami nawet udającą komentarz na temat... Wśród tych trolli znajduje się niewielka ilość żywicieli, którym się zdaje, że są wychowawcami i mają nadzieję, że kiedyś uda im się komuś coś w głowie poukładać - może nawet czasem się udaje i stare trolle zostają z czasem zastąpione nowymi, ale tego nie jestem taki pewien... Czasem zdarzy się artykuł z komentami na poziomie, ale niezbyt często.

Co do Pudziana, to w Tylko nas Dwoje (tak to się chyba nazywało?) nie miał szans, gdyby oceniali go profesjonaliści, bo poszedł tam dobrze się bawić, wiedząc jednak, że nie ma jakichś szczególnych uzdolnień muzycznych i raczej w tym wieku ich nie rozwinie. W MMA jest już inaczej - też brakuje mu umiejętności, ale nie brakuje potencjału. Siłę już ma i raczej jej nie straci ot tak, teraz musi walczyć ze swoją techniką, ale to już leży w zakresie jego możliwości. Nie znam się i nie mam pojęcia, czy będzie w stanie kiedyś mierzyć się z najlepszymi, ale na pewno może stać się dużo lepszym zawodnikiem.

Patrix 22.05.2010 16:58

Mam coś lepszego ||

----
Tak sobie teraz oglądam najlepsze nokauty MMA i stwierdzam, że każdy taki nokaut skończyłby się dla Pudziana (przy aktualnej formie) w najlepszym razie szpitalem... :)

andy 22.05.2010 17:16

Fiodor vs Mirko

Reetou 22.05.2010 17:20

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1098951)
Co do Pudziana, to w Tylko nas Dwoje (tak to się chyba nazywało?) nie miał szans, gdyby oceniali go profesjonaliści, bo poszedł tam dobrze się bawić, wiedząc jednak, że nie ma jakichś szczególnych uzdolnień muzycznych i raczej w tym wieku ich nie rozwinie.

Dobrze bawić? Raczej zrobić z siebie łacha za marne kilkadziesiąt tysięcy za odcinek... ||

DejaVu 22.05.2010 17:36

Już ten knockout jest lepszy :haha: http://www.youtube.com/watch?v=omGWj...eature=related

Jarson 22.05.2010 17:42

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1098958)
Dobrze bawić? Raczej zrobić z siebie łacha za marne kilkadziesiąt tysięcy za odcinek... ||

A tego nie wiem - widziałem fragment, ale ogólnie odpuściłem sobie ten program. Nie wiem, może ja głupi jestem, ale większą przyjemność sprawia mi oglądanie i słuchanie ludzi w tych dziedzinach, w których są profesjonalistami - wolę pójść na koncert niż zachwycać się, że ktoś prawie dorównuje śpiewem artyście w Mam Talent, wolę obejrzeć zawody Strong Man niż oglądać Edytę Górniak próbującą wykonać spacer drwala (ok, tego jeszcze nie było, ale to pewnie tylko kwestia czasu :P)

DejaVu 22.05.2010 17:45

[ Nie wiem, może ja głupi jestem,]:taktak:

nimal 22.05.2010 17:49

wole po raz 24 wlaczyc plyte z Matrixem niz wlaczyc polska TV... :haha:

Patrix 22.05.2010 17:52

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1098960)
Już ten knockout jest lepszy :haha:

To ma jakąś fachową nazwę, "power bomb slam" czy jakoś tak...
Pudzian uważam, że ma predyspozycje by tak kimś rzucić ale pewnie spaliłby na to większość energii :sciana:

DejaVu 22.05.2010 17:53

A ten cały Polsat to ZŁO :taktak: ja tam tylko rano przed pracą słucham ''wstawaj gramy'' :D poza tym mam tylko 3kanały-żadnej ''satelity'':bla:

andrzejj9 22.05.2010 18:34

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1098957)
Fiodor vs Mirko

Obejrzałem tę walkę (tą dokładnie: http://www.youtube.com/watch?v=5Mz7-...eature=related - nie wiem, czy to ten sam link) i.. może lepiej, żeby Pudzianowski jeszcze trochę potrenował zanim pomyśli o wyjściu na ring przeciwko komuś takiemu...

Jarson 22.05.2010 18:52

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1098962)
[ Nie wiem, może ja głupi jestem,]:taktak:

Ja mam taki fajny button przy Twoim nicku...

:>

DejaVu 22.05.2010 18:56

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1098973)
Ja mam taki fajny button przy Twoim nicku...

:>

który który :haha: tu widzę zawodnika lubiącego kopy jak Najman http://www.youtube.com/watch?v=5efA1...eature=related :taktak:

Patrix 22.05.2010 19:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1098969)
i.. może lepiej, żeby Pudzianowski jeszcze trochę potrenował zanim pomyśli o wyjściu na ring przeciwko komuś takiemu...

Może niech sobie narazie pożyje jeszcze trochę ... :rotfl:

DejaVu 22.05.2010 19:09

http://www.youtube.com/watch?v=x1zJN...eature=related no ale nie każdy od razu jest na szczycie ;)

Patrix 22.05.2010 19:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1098969)
Obejrzałem tę walkę (tą dokładnie: http://www.youtube.com/watch?v=5Mz7-...eature=related - nie wiem, czy to ten sam link) i.. może lepiej, żeby Pudzianowski jeszcze trochę potrenował zanim pomyśli o wyjściu na ring przeciwko komuś takiemu...

part2 jest dużo lepszy ;-)

andy 22.05.2010 19:43

@DejaVu ta walka jest jeszcze za czasów kiedy Mirko występował w K-1.

andrzejj9 22.05.2010 19:54

@ Patrix - obejrzałem całość.

AleX69 22.05.2010 23:06

bez wrozki - pudzian padl, i tanio skory nie oddal ...
najbardziej mi szkoda okninskiego - ale wylacznie za prywatna znajomosc

a pudzian- no coz ... potwierdzil stare chinskie przyslowie ze zle wymierzona sila zawsze robi wieksza krzywde
wracajac wg medialnych spekulacji po walce <- nic sobie nie zlamal

http://www.sporty-walki.org/content/...ylvia_duzy.jpg

niema co tam to - juras w pieknym stylu pokazla gdzie jest polska tym co juz wiedzieli o jej istnieniu :]

Patrix 22.05.2010 23:12

AleX69 ta fota miażdży xD

Stanley 23.05.2010 14:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1098900)
Nie miałem 'przyjemości' naszego hymnu słyszeć, ale z opinii wnioskuję, że znaleźliśmy godną następczynię Górniaczki ;)

http://www.youtube.com/watch?v=5VTK2...ayer_embedded#!

ed hunter 23.05.2010 14:31

No to wszystko jasne czemu Pudzian padł. :szczerb:

andrzejj9 23.05.2010 14:47

Poważnie - to nie jest żart? Ja rozumiem, że my (jako Polacy) mamy pewną skłonność do nabijania się z tego typu wystąpień, ale jakby nie próbować oceniać tego - to jest po prostu tragiczne. Nie można do śpiewania hymnu brać osoby, która tak fałszuje (pomijam nawet pomylenie jednego słowa). Jaki jest tego cel..?

Reetou 23.05.2010 14:58

Specjalnie nie fałszuje, nie ma po prostu głosu. A i słów nie pomyliła...

andrzejj9 23.05.2010 15:57

Co do fałszu się nie zgodzę, ale słowo.. Sprawdziłem i zwracam honor:

Cytat:

Wiele osób przeinacza drugi wers i zamiast ...kiedy my żyjemy... śpiewa ...póki my żyjemy.... Niepoprawne jest użycie wyrazu póki w znaczeniu zanim, w tym czasie, kiedy[6], gdyż ogranicza on czas trwania czynności lub stanu wymienionych w zdaniu nadrzędnym do czasu trwania czynności lub stanu, o którym mowa w zdaniu podrzędnym[7].
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Polski

Patrix 24.05.2010 20:50

Co by nie było, że polska to ZUOO ||

^^ ku pokrzepieniu :D

andrzejj9 17.09.2010 19:28

Patrząc na jutrzejszego przeciwnika Pudziana myślałem najpierw, że to żart. Ale potem zobaczyłem między innymi ten filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=-u2Dq...=%20%20related

i.. teraz się zastanawiam, czy Pudzian ma jakiekolwiek szanse..

andy 17.09.2010 19:38

Cytat:

i.. teraz się zastanawiam, czy Pudzian ma jakiekolwiek szanse..
Szanse zawsze ma ;) IMHO jeśli będzie chciał go przewrócić to może narazić się i przegrać. Z tym grubaskiem trzeba się pobawić i go zmęczyć. Jak już grubasek straci zapał do walki to staranować go kilkoma prostymi ;)

DejaVu 17.09.2010 20:25

Niezły grubas! xd

jesi 17.09.2010 20:30

No nieźle, chłop ma niezłego sierpa. Pudzian raczej polegnie, raczej, bo tak jak napisał andy, szanse zawsze są.

andy 17.09.2010 20:38

Cytat:

No nieźle, chłop ma niezłego sierpa. Pudzian raczej polegnie,
Jeśli Pudzian przez ostatnie kilka miesięcy się czegoś nauczył + wyrobił sobie kondycje to nie będzie źle. Na pewno nie powinien go próbować powalać. Kilka ciosów i wycofanie, kilka ciosów i wycofanie. Tak jak w boksie. Do tego mocne low kicki w boki kolan (od wewnątrz i zewnątrz).
Potem jak grubasek się zmęczy to spróbować go staranować ciosami.

DejaVu 17.09.2010 20:41

Czas wykopek-może poprzerzucał trochę ziemniaków :haha:

Patrix 17.09.2010 20:49

Pudzian jak na nieszczęście stracił sporo na wadze :szczerb:

andy 17.09.2010 21:57

Cytat:

Pudzian jak na nieszczęście stracił sporo na wadze :szczerb:
Waga to nie wszystko. Im ktoś większy tym spada jego szybkość i kondycja. Przeciwnik Pudzian co prawda ma 200kg+ ale co z tego? Kilka mocnych bęcek po głowie, kilka porządnych kopniaków w nogi i grubasek może nie wytrzymać.

Jestem za to ciekawy co pokaże cwaniaczek Saleta i el Estrogen. Obaj podobna waga i muskulatura ciała. Obaj mają doświadczenia w boksie + Saleta jeszcze w kick boxingu. Walka może być ciekawa.

Podobno jeśli Pudzian wygra to na KSW 15 będzie walczył z Ibiszem ||

Patrix 17.09.2010 22:34

Ten gość ma kark jak prosiak, Pudzian nie ma szans... :]

andrzejj9 18.09.2010 08:56

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1118331)
Waga to nie wszystko. Im ktoś większy tym spada jego szybkość i kondycja. Przeciwnik Pudzian co prawda ma 200kg+ ale co z tego? Kilka mocnych bęcek po głowie, kilka porządnych kopniaków w nogi i grubasek może nie wytrzymać.

A oglądałeś jego walki?

Ja też tak wcześniej o nim myślałem, ale jak zobaczyłem parę występów, to wcale nie słabe ciosy przeciwników zdawały się nie robić na nim najmniejszego wrażenia (nawet nie próbował robić uników - ze swoją masą pewnie i tak by nie dał rady, ale też nie wyglądało, jakby mu to było potrzebne), natomiast jak on rąbnął, to przeciwnicy nie tylko padali na deski, ale przez kilka minut byli kompletnie zamroczeni.

Natomiast co do zmęczenia go.. No cóż.. Pudzian może i stracił znowu trochę na wadze, ale dalej obawiam się, że to łatwiej zmęczyć jego niż, żeby on spróbował zmęczyć swojego przeciwnika.

Czarno to widzę..

andy 19.09.2010 00:36

No i po walkach. Podobało mi się praktycznie wszystko oprócz Salety - El Estrogen i Pudzian - Grubasek.
Jeśli chodzi o walkę Najman - Saleta to spodziewałem się bardziej klasowego pojedynku. Walka wyglądała raczej jak zwykła bijatyka, poziomem zbliżona do Pudzian - Najman.

Natomiast Pudzian - Grubasek to chyba jakieś żarty. Moim zdaniem walka była ustawiona. Grubasek w innych walkach nawet jak leżał to potrafił się bronić a tutaj ani be ani me ani kukuryku.

JEDEN WIELKI FAIL

andrzejj9 19.09.2010 00:37

Wrażenia:

1. Pudzian strasznie się odchudził. Nie pamiętam dokładnie, ale poprzednio ważył chyba około 135kg. Teraz coś koło 110kg. W sumie nieważne, ile zrzucił, ale zrzucił bardzo dużo - naprawdę bardzo to widać i nie wiem, czy nie przesadził. To musi odbić się na sile.

2. Dalej nie ma kondycji. Jest lepiej, ale walka była krótka, a widać było, że jest po niej bardzo zmęczony. Za bardzo.

3. Techniki chyba dalej nie ma. Trudno to dokładnie ocenić, bo i niewiele można było pokazać, ale te kilka niby ciosów na początku dalej nie wyglądało najlepiej.

A cała walka.. Taka nijaka. Podobna do pierwszej z Najmanem, choć widać było, że ten dzisiejszy przeciwnik był dużo bardziej wytrzymały. W sumie to nie wiem, czy nie została za szybko przerwana, bo choć ciosów i to na twarz było bardzo dużo, to tamten chyba by jeszcze trochę przetrwał. Trudno powiedzieć. Jako całość.. sam nie wiem. Niby ok, wszyscy zadowoleni, przeciwnik nie protestował, ale jednak chyba powinno to trwać trochę dłużej i więcej pokazać. Jakbym czekał specjalnie, byłbym rozczarowany.

demek 19.09.2010 02:41

jesli walka nie byla ustawiona to respect dla pudziana, byl w stanie powalic 200kg, to nie jest proste
brak kondycji? raczej nie, przy tylu waleniach to zupelnie normalne
zrob to andrzeju na sucho a bedziesz wiedzial o czym mowie

Qbi@k 19.09.2010 08:35

A ja czuje, że miałem wkład w walkę :P Został użyty cytat z Conana, który dopiero po moim wstawieniu na YouTube w 2006 roku stał się znany na całym świecie nieskromnie mówiąc :P Polecam: http://www.youtube.com/watch?v=V30tyaXv6EI (1044869 wyświetleń na dzień dzisiejszy + kilkaset tysięcy spin-of'ów w lepszej jakości od innych użytkowników po wstawce) :)

What is best in life?

- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!

andrzejj9 19.09.2010 15:37

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1118527)
jesli walka nie byla ustawiona to respect dla pudziana, byl w stanie powalic 200kg, to nie jest proste
brak kondycji? raczej nie, przy tylu waleniach to zupelnie normalne
zrob to andrzeju na sucho a bedziesz wiedzial o czym mowie

Robiłem jak trenowałem sztuki walki. Nie twierdzę, że nie jest to wyczerpujące, ale zawodnik przygotowany do walki musi być na to gotowy. Rozumiem, że Mariusz postawił wszystko na jedną kartę, jak powalił przeciwnika, ale gdyby ten się obronił (a niewykluczone, że gdyby walka nie została przerwana, to by tak było) to byłaby powtórka z drugiej walki Pudziana, kiedy po pierwszym ataku nie miał już siły na kolejne (i w ogóle na kontynuowanie walki).

loki7777 19.09.2010 15:56

Butterbean ma 44 lata, walczy od odawna. Walka ustawiona bo chodzilo o kase, zreszta bukmacherzy wiedzieli o tym i stawki na wygrana Pudziana byly bardzo niskie. Dla Pudziana bylby to koniec z MMA a tak bedzie go Butterbean trenowal i robil kase na nim.

yahol 19.09.2010 17:37

Widowisko żenujące i żałosne, i w całości i w poszczególnych elementach.
Ta wielka gala (z malej litery) to nadymane, komercyjne widowisko ustawiane w stylu walk wrestlingowych.
IMHO - dla niedorozwojów (bez urazy dla oglądających i zachwycających się tym żałosnym cyrkiem)

Patrix 19.09.2010 19:40

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1118338)
Ten gość ma kark jak prosiak, Pudzian nie ma szans... :]

Muszę odszczekać ||
Gość kwiczał jak prosiak :D

Bartez 20.09.2010 01:36

Walka jak walka, ale hymn był piękny. Wstyd...

Prezesik 20.09.2010 12:41

Polacy mają doświadczenie w kompromitowaniu się hymnami :taktak:

Co do całej gali i tych śmiesznych "zawodów":
http://www.sport.pl/inne/1,102005,83...___ale_to.html

icemac 20.09.2010 13:53

http://mistrzowie.org/uimages/201009..._Korth_500.jpg

z miszczoof ;)

Kris 21.09.2010 07:28

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1118701)
Polacy mają doświadczenie w kompromitowaniu się hymnami :taktak:

Co do całej gali i tych śmiesznych "zawodów":
http://www.sport.pl/inne/1,102005,83...___ale_to.html

Taaa jest! Ja czekam na prawdziwe "Celebrity deathmatch"! :D

Prezesik 21.09.2010 10:47

A ja czekam na pojedynek Pudzian vs. Małysz :boks:

yahol 21.09.2010 12:03

Clou programu "Walka na lodzie" będzie niewątpliwie, walka Pudziana z Ibiszem.
Na poduszki.
Puchowe.

Qbi@k 21.09.2010 12:05

Komentarz Najmana po walce. Całkiem ciekawy :P

http://lookr.tv/player.php?id=1985

Prezesik 25.09.2010 13:58

Cytat:

Napisany przez lukasheq (Post 1119511)
pudzian gora

Lubisz jak Pudzian jest na górze?

andrzejj9 16.10.2010 19:32

Trafiłem dzisiaj na ten link:

http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauo

Nie powiem, zrobił na mnie wrażenie (warto przejrzeć komentarze).

Stanley 16.10.2010 21:17

Ło matko oO Nie dość, że przetrwał, to jeszcze wygrał oO

demek 17.10.2010 16:13

widzialem to juz i do dzis nie wiem jak mu sie nic nie stalo...

tom-as 17.10.2010 21:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1123085)
Trafiłem dzisiaj na ten link:

http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauo

Nie powiem, zrobił na mnie wrażenie (warto przejrzeć komentarze).

wow. mocna rzecz. ale co jeszcze świadczy o klasie fedora.. z jaką szybkością się podniósł zaraz na początku gdy leżał na dechach. (porównać z naszym podwórkiem Saleta - Najman).

a mając Fedora w temacie pozwolę sobie na lekki OT i wrzucę walkę jego brata Alexandra z James;em Thompson'em. To co najbardziej podoba mi się w tej 'walce' to postawa Alexandra. Taki se koleś z brzuszkiem od niechcenia idzie na ring i stoi w nim jakby mu się strasznie nudziło a na przeciw niego góra testosteronu. Jak nie widzieliście to w wolnej chwili zobaczcie :-)

http://www.youtube.com/watch?v=58ru0z8jqV4

demek 17.10.2010 22:00

on tak zawsze pochodzi do walk, jaby od niechcenia :P

DejaVu 18.10.2010 05:42

http://www.youtube.com/watch?v=lUWq0...ture=topvideos :sciana:

andy 18.10.2010 16:18

Fiodor to maszyna do zabijania ;]

demek 18.10.2010 19:48

bo to maszyna do zabijania...

andrzejj9 27.11.2011 08:45

Zapomniałem o wczorajszej walce Pudziana i zobaczyłem przed chwilą na YT i trzy wnioski:

- Pudzian generalnie się poprawił, trochę technicznie, znacznie kondycyjnie (ale dalej ma nad czym pracować)

- generalnie obaj sprawiali jednak słabe wrażenie. W wielu sytuacjach miałem wrażenie, że lepszy zawodnik już w tym momencie zakończyłby walkę

- Pudzian jednak nie wygrał, a przynajmniej trudno tak oceniać walkę. I to jest trochę przykre..

demek 27.11.2011 09:52

bo tam powinna byc 3 runda :)

szkoda,ze jamesa sciagneli z anteny

andrzejj9 27.11.2011 10:53

no byłem przekonany oglądając, że będzie jeszcze trzecia. I powinna być, a kto wie, czy Pudzian nie wygrałby uczciwiej. Bo tak to faktycznie może to trochę budzić niesmak..

grzeniu 27.11.2011 11:29

Po tych dwóch rundach nie powinien być zwycięzcą. Może tylko pod koniec walki robił lepsze wrażenie.
Najuczciwiej by było , gdyby walka rozstrzygnęła się w trzeciej rundzie.

Takie przeforowane wycięstwo może mu się jeszcze odbić czkawką. Delikatnie mówiąc, werdykt budzi niesmak.
Nie dziwię się, że Thompsonowi po walce puściły nerwy. Ma prawo uważać się za skrzywdzonego.

ed hunter 27.11.2011 12:16

Pudzian chudzieńki jakiś... ja dałem radę oglądać to chwilę, widziałem wycieranie podłogi Pudzianem i dałem sobie spokój. :]

loki7777 27.11.2011 12:22

Dlugo to i tak nie trwalo. Widzialem na YT, dobrze ze da sie przewijac;)

yahol 27.11.2011 13:19

Pudzian musiał wygrać!
Inaczej cala zabawa nie miała by sensu.
Byłby definitywnie skończony.
A tak ..... może się spinać dalej.

Ciekawe, ze tylu "kulturalnych" ludzi, a nawet "autorytetów" ogląda te bijatyki, a na dodatek zachowują się jak hołota, wrzeszcząc i zachowując się jak stado małp.
Chcą być taki mili i kulturalni, a cham i prymityw, w takim momencie wyłazi na wierzch.

Zastanawiam się, kiedy im dadzą palki i sztylety, żeby ta prymitywna gawiedź miała swoje igrzyska, bo co innego decydenci, mogą im zaoferować.
Nie przypomina wam to czegoś - z historii, dla ułatwienia?

demek 27.11.2011 13:25

co ci przeszkadza? ludzie chca ogladac jak sie okladaja to chodza na takie gale. to, ze nie lubisz boksu, mma itd nie znaczy, ze nie mozna organizowac tego typu zawodow

ed hunter 27.11.2011 13:59

Nihil novi sub sole. :]

yahol 27.11.2011 14:22

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1191313)
co ci przeszkadza? ludzie chca ogladac jak sie okladaja to chodza na takie gale. to, ze nie lubisz boksu, mma itd nie znaczy, ze nie mozna organizowac tego typu zawodow

OK!
Ale nie mówcie, ze jest to widowisko dla ludzi z jakim takim poczuciem wartości.
To zwykła barbarzyńska bijatyka, taka ustawka, dla gawiedzi.
Tak jak w Rzymie, nie możemy dać wam pracy i perspektyw, dajemy wam igrzyska.
Powinni dać im palki i miecze - to by było dopiero widowisko.
A ludziska to by aż sikali w gacie z podniecenia.
A Pudzianejko, by mówił:
-idący na śmierć pozdrawia cie Tusku-imperatorze.

demek 27.11.2011 14:29

wyksztalceni ludzie na poziomie nie moga ogladac mordobicia?
maja grac tylko w szachy?

to, ze ktos to oglada nie czyni go jeszcze gawiedzia ani kims bez wartosci

M@X 27.11.2011 14:56

Bylem wczoraj w towarzystwie ktore na to patrzylo. I jakos mnie to nie porwalo... Nadal wole wrestling :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

yahol 27.11.2011 15:49

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1191318)
wyksztalceni ludzie na poziomie nie moga ogladac mordobicia?
maja grac tylko w szachy?

Wykształceni ludzie, znajdują sobie ciekawsze zajęcia :)

Cytat:

to, ze ktos to oglada nie czyni go jeszcze gawiedzia ani kims bez wartosci
Czyni, albowiem zachowują się w tłumie jak właśnie tłum hołoty i czerni.
Tu graja atawistyczne instynkty stadne.
A tłum zawsze jest krwiożerczy i bezmyślny.

demek 27.11.2011 18:01

kazdy ma swoj gust.dla jednego ciekawe zajecie to plaszczenie dupska przed tv a dla innego pojsc do hali i poogladac mordobicie.

nie. ogladanie i lubienie mordobicia nie czyni nikogo kims bez wartosci.

kazdy lubi co innego i nie czyni to nikogo gorszym lub lepszym

ed hunter 27.11.2011 18:06

Ale wycie jak małpa już tak. :>

demek 27.11.2011 18:07

a czy wycie jest obowiazkowe idac to ogladac?

raczej nie, raczej napewno nie

andrzejj9 27.11.2011 18:40

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1191334)
kazdy ma swoj gust.dla jednego ciekawe zajecie to plaszczenie dupska przed tv a dla innego pojsc do hali i poogladac mordobicie.

nie. ogladanie i lubienie mordobicia nie czyni nikogo kims bez wartosci.

kazdy lubi co innego i nie czyni to nikogo gorszym lub lepszym

Generalnie masz rację - nie czyni go gorszym lub lepszym - czyni go innym.

Jednocześnie jednak mówi to coś o tym człowieku - o jego jeśli nie skłonności do agresji (to nadinterpretacja) to do jej akceptacji na pewnym poziomie i w pewnych warunkach. A to może się na pewne cechy osobowościowe przekładać.

ed hunter 27.11.2011 18:52

Podstawowy instynkt. Od zwierząt różni nas głównie możliwość panowania nad instynktami. Nie wszystkich. :]

demek 27.11.2011 19:01

ed ma racje.
to, ktos lubi poogladac nie czyni go od razu agresywnym w normalnym swiecie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21.