![]() |
Cytat:
|
no bo byl remis a oglosili zwyciestwo pudziana tu jest blad
|
Cytat:
Jak dla mnie ta decyzja właścicieli KSW ma za zadanie tylko i wyłączenie uratować ich tyłki. Gdyby Pudzian przegrał w sobotę, to moim nieskromnym zdaniem był by już skończony jako fighter MMA. Szkoda bo po pierwszej "walce" liczyłem, ze odniesie podobny sukces jak w Strongmanach. |
A jak go ten Sylvia zglanował... położył się i leżał, ten go tylko dobijał... :mruga:
|
takie werdykty tylko in PL ;-) po aferze 1:3 bańki z Lato mam wrażenie ,
że sprzedawczyni z okolicznego sklepiku bierze w łapę co by ci starego serka albo jogurtu na końcowej dacie nie wcisła powinni anulować werdykt wypłacić wszystkim ku*ewskie odszkodowania i zająć się zbieraniem złomu |
Cytat:
Tu też trochę informacji: http://sport.onet.pl/kickboxing-mma/...wiadomosc.html I ciekawy przyznam komentarz: Cytat:
|
|
@andrzejj9 a ty myślisz że zawodowi sportowcy nie ładują koksów?
Koksy lądują "ELEMENTY" kolarze,lekkoatleci,piłkarze no i ciężarowcy kulturyści bo to chyba oczywiste ;-) *niech Ci jest żabolu jeden ;) |
W UFC sa badania antydopingowe. Niejeden zawodnik mial przez to problemy...
@Deckard lepiej napisac "ELEMENTY" w tych dyscyplinach laduja koksy... |
Fedor w spódnicy :D
|
średnio.. Całości mi się nie chciało oglądać, ale wygląda, że ona po prostu umie dźwignie zakładać i to wszystko.
|
no umie. i to jak! z jakich akcji z tym wychodzi :)
|
Cytat:
P.S. Dlaczego w kobiecej MMA nie ma kisielu? |
jeszcze nago powinny walczyc :P
|
Cytat:
Bo jednak, figury modelki, to one raczej, nie maja :) |
ale nie sa spasionymi krowami :)
|
:haha: To jest świetne, babeczki są bardziej zaangażowane, zupełnie tak samo jak w piłce nożnej. Odląda się to świetnie, przypomina trochę walkę kotów, ze względu na zwinność. :D
|
Cytat:
|
Mój kot zrobiłby to lepiej! :D Walczę z nim codziennie, więc wiem! :haha:
|
Obejrzałem wczoraj na żywo walkę Burneiki z Najmanem. Przyznam, że dawno nie czułem takich emocji przed oglądaniem jakiegokolwiek sportu. Bałem się, że jeden drugiemu zrobi poważną krzywdę i nie wiedziałem, kto komu.
Podczas walki okazało się, że forma zawodników jest porównywalna, a szybko okazało się, że wszystko zależy od tego, czy Burneika da się podpuścić i się zmęczy czy nie. Choć mam wrażenie, że gdyby Najman doszedł do Burneiki po tym jak go przewrócił chwytając za nogę, to z Hardkorowym Koksem mogłoby być kiepsko. Czas na to był, bo Robert wstawał ze dwa razy dłużej niż typowy zawodnik MMA, ale jednak Marcin nie zaryzykował. Najman mógł też przeprowadzić eksperyment tuż przed końcem pierwszej rundy przechodząc do ataku - gdyby nie wyszło, najwyżej dotrwałby kilka sekund do końca rundy, ale wiedziałby już na czym stoi. Być może planował coś takiego na później, ale nie było już kiedy. Ogólnie ciekawa walka, choć zdecydowanie za krótka. |
Najman jest jak ta krowa, co to dużo ryczy... :rotfl:
On w ogóle kiedyś z kimś wygrał? :hmm: |
w mma nie wygral :D
|
A tak.. zapomniałem o tym ważnym sportowym wydarzeniu ;)
(w sumie gdybym pamiętam, pewnie bym z ciekawości obejrzał) Jakby ktoś trafił na filmik z walki na YT to niech się podzieli linkiem :) Swoją drogą.. nie lubię kopania ludzi, ale z kim jeszcze Najman musi przegrać, żeby przekonać się, że albo coś z jego treningiem jest nie tak, albo z nastawieniem, albo po prostu faktycznie nie jest to sport dla niego. Chcę najpierw zobaczyć walkę, ale przegrać z kulturystą, który nawet się specjalnie (jeśli w ogóle) do walki nie przygotowywał (chociaż nawet gdyby przygotowywał, to niewielka różnica) to już jest pewna przesada.. |
jak na tobie siadzie 126kg i zacznie cie okaladac (a troche sily ma) to jak masz nie przegrac? koksu dobrze go dosiadl ot co ;-)
|
Ma siłę, ale z dużym prawdopodobieństwem jest bardzo wolny i ma bardzo słabą kondycję. Dopuszczenie do tego, żeby miał możliwość przygwożdżenia do ziemi to już praktycznie porażka na życzenie. To tez świadczy o klasie (lub jej braku) zawodnika, nie tylko ostateczny wynik.
|
Widać, że Najman bał się podejść do Koksa. Najlepiej podsumował komentator, który na koniec powiedział, że "kulturysta, który nie trenował wcześniej walk, wygrał z osobą, która mówi, że jest bokserem", czy coś w tym stylu. :rotfl:
|
Najman to już tylko celeb box uprawia,
daje się obić za pieniądze bo wie, że jego kariera w tym jest już przeszłością. |
Obejrzałem w końcu tę 'walkę'..
No cóż, kilka refleksji: - Celebrity deathmatch z żywymi ludźmi to chyba tylko w Polsce.. - Burneika mnie w sumie pozytywnie zaskoczył. Nie techniką oczywiście, ale wytrzymałością. Naprawdę spodziewałem się, że bardzo szybko kondycyjnie nie wyrobi, a on chociaż był zmęczony, to jednak długo latał po ringu. Powiedziałbym, że kondycyjnie prezentował się dużo lepiej niż Pudzian nie tylko w pierwszej, ale iw kolejnych walkach. To duże zaskoczenie - Najman.. tu naprawdę przykro jest powiedzieć, ale on nie pokazał w tej walce absolutnie nic. Nie potrafił atakować, nie potrafił się bronić, nie potrafił wytrzymywać ciosów. Mam wrażenie, że po pierwszym tym poważniejszym ataku zaczął się bać i to już do końca walki nie przeszło.. Nie chcę oceniać, ale on chyba naprawdę do jakichkolwiek sportów walki kompletnie się nie nadaje. Ogólnie jako ciekawostkę obejrzeć można było, ale.. to naprawdę taki Celebrity deathmatch - w sumie parodia, której chyba jednak nie powinno się organizować, bo nasz kraj zacznie się kojarzyć z jakimś parodiowaniem MMA. Jeśli jeszcze tak nie jest.. |
na FB widzialem demota na ktorym zastanawiano sie, czy Malysz wygra z Najmanem :szczerb:
choc MMA nie ogladam, to jakos mi sie zgazylo zobaczyc jak harcorowy koksu daje wpiernicz Najmanowi... tragedia... |
Walka El Estrogen - Hardkorowy Koksu była żałosna. Kompletnie zero techniki - podskakiwali jak małpy w Zoo przez większość czasu. Przecież, El Estrogen powinien złapać jego nogę, unieść do góry i po tym jak Koksu upadnie rzucić się na niego - zwycięstwo murowane. Niestety jaj mu zabrakło... Jednak prawdziwe MMA to tylko w USA.
Co prawda po HK można się tego było spodziewać - jeszcze mniej doświadczenia od Pudziana kiedy zaczynał, jednak po El Estrogenie to już się spodziewałem czegoś. Gościu, który jako bokser amator miał pewne osiągnięcia nie pokazał kompletnie nic. W przyszłości chciałbym zobaczyć Koksu na przeciw Pudziana, mimo, że walka od strony technicznej nie będzie rarytasem ;-) |
przeciez koksu nie pcha sie w mma. moze kiedys ale watpie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:58. |